Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ! ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ!!

Απίστευτο! Απίστευτο!!! Δεν το χωρά ο νούς!! Ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας, διαχειριστής του ελληνικού ιστολογίου Τρωκτικό, το οποίο αποκαλύπτει και ξεσκεπάζει τη βρωμιά του ελλαδικού πολιτικού χώρου, έπεσε σήμερα το πρωί νεκρός από δολοφονικές σφαίρες, έξω από το σπίτι του!!!

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τα συναισθήματά μας προς τον συναγωνιστή Γκιόλα, και προς την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε: έχουμε περάσει σε μαύρες μέρες
Θύμα δολοφονίας έπεσε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας


Αθήνα: Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, στις 5:25 το πρωί της Δευτέρας, ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας, υπεύθυνος του blog Τροκτικό και διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες για τις συνθήκες της δολοφονίας, που ακόμα είναι υπό διερεύνηση, άγνωστος τον κάλεσε τηλεφωνικώς ή του χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός του στην οδό Δαιδάλου 21 και του ζήτησε να βγει στην είσοδο.
Εκεί τον περίμεναν δύο ή τρεις άγνωστοι και τον πυροβόλησαν με πιστόλι αρκετές φορές, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.
Η σύζυγός του βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να δώσει ακριβείς πληροφορίες.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστες διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο. Υπό διερεύνηση είναι, επίσης, η πληροφορία ότι στην περιοχή βρέθηκε ένα καμένο αυτοκίνητο. Οι αρχές εξετάζουν εάν το συγκεκριμένο όχημα χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.
Στον τόπο του εγκλήματος βρίσκονται αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, αλλά και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα.

Πηγη: ΚΥΠΕ, news.in.gr

Η θέση της κυβέρνησης την επόμενη μέρα του "christofias-watch"
ΑΛΗΘΕΙΑ 17/7/2010, Τάκης Αγαθοκλέους

Μπορεί να έκλεισε η γνωστή υπόθεση με το διαδικτυακό χώρο «Christofias-Watch», μετά τις οδηγίες του γενικού εισαγγελέα της Δημοκρατίας Πέτρου Κληρίδη να μην ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον οποιουδήποτε προσώπου, όμως ένα άλλο κεφάλαιο άνοιξε: Τι γίνεται με όλους αυτούς που ανώνυμα δημοσιεύουν σε τέτοια ιστολόγια κείμενα υβριστικά ή απειλητικά; Δεν πρέπει να υπάρχει κάποιος έλεγχος και τιμωρία τους, αν κριθούν ένοχοι; Ή πρέπει η ελευθερία έκφρασης να λειτουργεί χωρίς φίμωση;

Το υφιστάμενο νομικό μας σύστημα δεν προβλέπει οτιδήποτε γι' αυτό το θέμα. Άλλωστε, η επικοινωνία μέσω του διαδικτυακού χώρου (blogs, διαδίκτυο, ηλεκτρονικά μέσα) έχει πάρει τέτοιες εκρηκτικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, που μας έπιασε απροετοίμαστους.

Φακέλωμα

Απ' αφορμή την υπόθεση «Christofias-Watch», το θέμα άρχισε να απασχολεί και την κυβέρνηση, επιφανειακά μέχρι στιγμής.

Κάτι που το παραδέχεται και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Λουκάς Λουκά, σε σημείωμά του στη Βουλή με το οποίο δίνει τις θέσεις του επί του θέματος: Υποστηρίζει ότι πρέπει να καταργηθεί η ανωνυμία των προσώπων που καταγράφουν τις απόψεις τους στα διάφορα ιστολόγια, ώστε να φέρουν ευθύνη της πράξης τους σε περίπτωση που αυτά είναι υβριστικά ή απειλητικά. Κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχει η ευχέρεια να φακελώνονται οι επισκέπτες των ιστολογίων για τις θέσεις που διατυπώνουν.

Η θέση της κυβέρνησης

Με το θέμα των ιστολογίων ασχολήθηκε η κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών σε συνεδρία της στις 3.6.2010, απ' αφορμή την υπόθεση «Christofias-Watch», που τότε ήταν στην επικαιρότητα. Στη συνεδρία αυτή η Επιτροπή κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να καταθέσει ενώπιόν της γραπτώς τις θέσεις της κυβέρνησης επί του θέματος. Ο κ. Λουκά ανταποκρίθηκε και πριν από μερικές μέρες κατέθεσε το σχετικό σημείωμα, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα η «Αλήθεια». Με το σημείωμά του αυτό ο κ. Λουκά:

1. Χαρακτηρίζει την ελεύθερη έκφραση όχι μόνο σαν θεμελιώδες δικαίωμα αλλά και υποχρέωση κάθε ενεργού πολίτη στα πλαίσια της δημοκρατίας, «παράλληλα όμως οι ελευθερίες κάθε ατόμου εκτείνονται μέχρι του σημείου που παραβιάζουν βασικές ελευθερίες και δικαιώματα άλλων πολιτών».

2. Αναφέρει ότι σε πολλές περιπτώσεις ανώνυμα άρθρα που δημοσιεύονται σε ιστολόγια «υπερβαίνουν τα εσκαμμένα, προχωρώντας από την έκφραση απόψεων στην προσωπική επίθεση μέσω ύβρεων, εξευτελισμών, μέχρι και απειλών εναντίον θεσμών, αξιωματούχων αλλά και απλών πολιτών. Δυστυχώς τα ιστολόγια αυτά έχουν μετατραπεί σε χώρους όπου δίνεται η δυνατότητα στον οποιοδήποτε, πίσω από το πέπλο της ανωνυμίας, να καθυβρίζει την αντίθετη άποψη. Πέρα από αυτό όμως, το πιο ανησυχητικό γεγονός είναι ότι παρατηρείται μία προσπάθεια φίμωσης της αντίθετης άποψης από τους γράφοντες, μέσω διαφόρων απειλών, κάτι που πόρρω απέχει από το σκοπό που εξ' ορισμού υπηρετεί η ύπαρξη των συγκεκριμένων ιστολογίων».

3. Εισηγείται το φακέλωμα αλλά και την τιμωρία όσων γράφουν απειλητικά ή υβριστικά άρθρα στα ιστολόγια, λέγοντας: «Έχω τη γνώμη ότι η έκφραση απόψεων πρέπει να συνεπικουρείται και από την ευθύνη των όσων κανείς αναφέρει, κάτι που δεν μπορεί να εφαρμοστεί με το υπάρχον σύστημα.
Αυτό δημιουργεί αχρείαστα προβλήματα, πέραν από όλα τα άλλα επίπεδα, και στους διαχειριστές των διαφόρων ιστολογίων, οι οποίοι χωρίς να ευθύνονται άμεσα για το τι αναρτάται από τους επισκέπτες του ιστολογίου τους, καθίστανται υπόλογοι για τα υβριστικά και άλλα άρθρα που τυχόν αναρτηθούν.
Ως εκ τούτου, παρόλο που ακόμα δεν έχει γίνει εις βάθος εξέταση σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούσε να υπάρχει έλεγχος στο τι αναρτάται στα ιστολόγια αυτά, εντούτοις το παρόν πλαίσιο με την πλήρη ανωνυμία των όσων αναρτούν άρθρα σε ιστολόγια, δεν μας ικανοποιεί και θεωρούμε ότι δεν πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται».

Αντιδράσεις κομμάτων για την υπόθεση «Christofias-Watch»

Αντιδράσεις είχαμε χθες, μετά την προχθεσινή απόφαση του γενικού εισαγγελέα της Δημοκρατίας να μην ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον οποιουδήποτε προσώπου σε σχέση με την υπόθεση του διαδικτυακού χώρου «Christofias-Watch».

- Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, σε ανακοίνωση του, αναφέρει πως η απόφαση του γενικού εισαγγελέα έχει δικαιώσει όλους εκείνους που ισχυρίζονταν ότι υπήρχαν σκοπιμότητες πίσω από τη συγκεκριμένη δίωξη, αφού δεν προέκυπτε οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα. «Είναι λοιπόν πλέον ξεκάθαρο», σημειώνει, «πως η δίωξη εναντίον του κ. Ξενοφώντος είχε πολιτικά κίνητρα και αποσκοπούσε στον εκφοβισμό και στη φίμωση της αντίθετης άποψης». Καταλήγοντας ο κ. Παπαδόπουλος καλεί τον αρχηγό της Αστυνομίας «να διατάξει πειθαρχική έρευνα εναντίον όλων των εμπλεκομένων, για να διαφανεί εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε πειθαρχικές ευθύνες, πέραν από τις πολιτικές. Μόνο έτσι θα διασωθεί το πληγέν κύρος του σώματος μετά και από αυτό το τελευταίο ατόπημα της Αστυνομίας».

- Ο επίτροπος Δικαιοσύνης και Νομικών Υποθέσεων του ΔΗΚΟ, Κυριάκος Κενεβέζος, δήλωσε ότι η μη άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος είναι μία θετική εξέλιξη. «Ωστόσο αυτή η θετική εξέλιξη δεν διαγράφει τις πρωτοφανείς ενέργειες και την απαράδεκτη συμπεριφορά της Αστυνομίας στη συγκεκριμένη υπόθεση, ούτε διαγράφει την ταλαιπωρία που υπέστη ο Ξενής Ξενοφώντος και η οικογένειά του», προσθέτει.

- Από πλευράς τους οι Οικολόγοι αναφέρουν ότι μετά τη γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα για την υπόθεση «Christofias-Watch» «και τις προκλητικά αντιδημοκρατικές ενέργειες της αστυνομίας κατά του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος, προκύπτει θέμα πολιτικών ευθυνών για όσους υποστήριξαν αυτή την παρανομία και έδωσαν πολιτική στήριξη στη δίωξη».

Μόνο η Κίνα το έκανε... ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ:

Μπορεί να προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάργηση της ανωνυμίας των προσώπων που καταγράφουν τις απόψεις τους στα διάφορα ιστολόγια;
Για απάντηση στο ερώτημα αυτό μιλήσαμε χθες με διάφορους αρμοδίους που κατέχουν την τεχνική του ίντερνετ, ως και διαχειριστές διαδικτυακών χώρων, οι οποίοι για ευνόητους λόγους ζήτησαν να μείνουν ανώνυμοι.
Όλοι διαφώνησαν με μια τέτοια ενέργεια, τονίζοντας ότι θα θεωρηθεί φίμωση της ελευθερίας έκφρασης και των δημοκρατικών αρχών που λειτουργούν μέσα από τη χρήση του διαδικτύου. Τόνισαν επίσης ότι τεχνικά είναι πολύ δύσκολο να γίνεται έλεγχος, αφού οι επισκέπτες στα ιστολόγια 24 ώρες το 24ωρο είναι χιλιάδες.
Και αφού υπενθύμισαν ότι καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν προχώρησε στην κατάργηση της ανωνυμίας αυτής, ανέφεραν ότι η λύση θα υπάρξει με τον αυτοέλεγχο. «Αν μια ιστοσελίδα δεν είναι σοβαρή, θα χάσει την αξιοπιστία της και τους επισκέπτες της», διευκρίνισαν.

Καθηγητής πληροφορικής μας ανέφερε ότι σήμερα λειτουργούν πέρα των 8 δισεκατομμυρίων blogs ανά τον κόσμο και αν υπάρχουν κάποιοι που αξιοποιούν την ανωνυμία που τους προσφέρεται να έχουν άμεση ευκαιρία να εκφράσουν απόψεις, δεν σημαίνει ότι η κατάχρηση αυτή θα πρέπει να μας οδηγήσει στον περιορισμό της χρήσης τους. «Δεν είναι εύκολο ούτε να το ελέγξεις ούτε να το περιορίσεις πλην της περίπτωσης που εφάρμοσε η Κίνα, η οποία δημιούργησε ένα τείχος στη λειτουργία του διαδικτύου», τόνισε.

2 σχόλια:

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Δύο κέντρα θα πλήρωναν ή θα χρησιμοποιούσαν επαγγελματίες για να "ξεμπερδέψουν" με κάποιον.

1)οι μυστικές υπηρεσίες - που διαθέτουν τεχνογνωσία, εμπειρία και προσβάσεις σε διάφορους χώρους για να λειτουργήσουν ως εκτελεστές

2) επιχειρηματίες και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.


Είναι γνωστό ότι στην δημοσιογραφία υπάρχουν "απαγορευμένες" ειδήσεις.
Υπάρχουν περιστατικά και γεγονότα που "πέφτει γραμμή" και δεν τα παίζει ΚΑΝΕΝΑΣ.
Αυτό συμβαίνει και στις 2 παραπάνω περιπτώσεις (με κονδύλια εξασφαλίζεται-ανταλλάσσετε η "σιωπή" τόσο από μεγαλοεπιχειρηματίες όσο και από ξένες και ντόπιες μυστικές υπηρεσίες με τα μυστικά κονδύλια που διαθέτουν).

τέλος ας μην ξεχάσουμε και τις δεκάδες διαμαρτυρίες του indymedia σε βάρος του Τρωκτικού.
Ως εντολοδόχοι ξένων κέντρων οι αναρχικοί δεν αποκλείεται να έβαλαν και αυτοί το χεράκι τους.

Τα ιστολόγια που ανακοίνωσαν σήμερα ότι διακόπτουν τη λειτουργία τους, μάλλον δείχνουν ότι "τα καλά παιδιά" βιάζονται να ανακοινώσουν την υπακοή στους κανόνες του συστήματος.

Κάτι ακούω ότι στο τροκτικό είχαν ανακοινώσει αποκαλύψεις για σύνδεση μεγαλοεπιχειρηματιών/συμφερόντων με την κρατική ασφάλεια.
Ξένες οι ντόπιες μυστικές υπηρεσίες και ξένα και ντόπια συμφέροντα που μας διοικούν φαίνεται να έβαλαν και αυτή τη φορά το χεράκι τους.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Μήπως εισήλθαμε και ''επισήμως'' σε περίοδο στυγνού,ωμού φασισμού και δεν το έχουμε αντιληφθή;Μήπως;

Τι γίνεται πια σε αυτό τον δύσμοιρο πανίερο τόπο;