Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Τουρκοκύπριος στο φετινό συνέδριο των αποδήμων, δεν είναι ανέκδοτο!

Η χτεσινή παρουσία νεαρού Τουρκοκυπρίου στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο των αποδήμων ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ-ΝΕΠΟΜΑΚ, προκαλεί πολλά πολλά ερωτηματικά, τα οποία παραμένουν αναπάντητα!





Οι απόδημοι (Ελληνο)κύπριοι, αιχμή του δόρατος της εξωτερικής μας πολιτικής, φορείς που ενεργούσαν ως λόμπυ άσκησης πίεσης σε ορατά και αόρατα επίπεδα άσκησης πολιτικής στις χώρες όπου ξενιτεύτηκαν για μια καλύτερη ζωή, κυρίως μετά τον βίαιο εκτοπισμό τους δια των όπλων της τουρκικής εισβολής του 1974, ομάδες που μέχρι πριν 1-2 χρόνια βρίσκονταν στην εμπροσθοφυλακή της προβολής του Κυπριακού στη σωστή του βαση, ως προβλήματος εισβολής και κατοχής δηλαδή, φαίνεται ότι έχουν πλέον αλωθεί από τον άνευ ορίων ενδοτισμό του ΔΗΣΑΚΕΛ σε επικίνδυνο βαθμό.

Υπενθυμίζουμε ότι με την εκλογή του Δ. Χριστόφια στην προεδρία, άρχισαν και τα τρανταχτά παρατράγουδα στο συνέδριο των αποδήμων. Ποιος ξεχνά την φασιστική απαίτηση του Χριστόφια να ... αφαιρεθεί το βήμα από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β', επειδή αυτός εξέφρασε διαφωνία με την ολισθηρότατη πολιτική του;

Σιγά σιγά ο Χριστόφιας και οι αφελέστατες ιδέες του περί “λύσης από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους” και συνθήματα όπως “τα αδέλφια μας οι ΤΚ”, επιβλήθηκαν και στις παροικιακές μας οργανώσεις, αφού τις ηγεσίες τους κατέλαβαν παντού ΑΚΕΛικοί, όπως συμβαίνει, με τα τραγικά αποτελέσματα που περιγράφουμε πιο κάτω, στην Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΚΟΕ).

Κι έτσι, στη νέα ΑΚΕΛική τάξη πραγμάτων, η ΟΚΟΕ πέρυσι πραγματοποίησε το ανήκουστο, αυτό για το οποίο η επίσημη Κυπριακή Δημοκρατία δίνει μάχες για να μην το πράξουν οι ξένοι (εξ ιδίων όμως τα βέλη πλέον):
Η ΟΚΟΕ επισκέφτηκε τον τότε ψευδοπρόεδρο Μ.Α. Ταλάτ στο ουτωκαλούμενο Προεδρικό Μέγαρο!!!! Πράγματα που δεν τα βάζει ο νους του (λογικού) (Ελληνοκύπριου) ανθρώπου!!

Φέτος όμως, η ΟΚΟΕ ξεπέρασε τα εσκαμμένα, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό από τον περσινό! (Όπως φαίνεται βάζει στοίχημα με τον εαυτό της, ότι κάθε χρόνο θα γίνει καταστροφικότερη!!). Η ΟΚΟΕ λοιπόν, προτάσσοντας το έωλο αλλά εντελώς επικίνδυνο επιχείρημα ότι δεν ενδιαφέρεται εάν τα μέλη της είναι Ελληνοκύπριοι ή Τουρκοκυπριοι, εκπροσωπείται στο συνέδριο της ΠΟΜΑΚ, στο όργανο που χαράσσει πολιτική των αποδήμων για αγώνα για λύση του Κυπριακού, από έναν... Τουρκοκύπριο!!! 

Ποιός είναι αυτός ο ΤΚ λοιπόν;; Κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς, το μόνο που έγινε γνωστό τελικά είναι ότι αυτός δεν μπορεί καν να θεωρηθεί απόδημος!! Η οικογένεια του δεν ζει στην Ελλάδα, είναι απλά ένας φοιτητής στην Ελλάδα!! (Η ΟΚΟΕ δεν θεωρεί απόδημους Κύπριους τους χιλιάδες ΕΚ που φοιτούν στην Ελλάδα, εφόσον απόδημοι θεωρούνται οι άνθρωποι των οποίων οι οικογένειες έχουν μόνιμη κατοικία σε χώρες εκτός Κύπρου). Και τι έκανε λοιπόν ο ΤΚ φοιτητής; Για ακατανόητους λόγους έγινε δεκτός στη ΝΕΠΟΜΑΚ (ομοσπονδία αποδήμων νεολαιών) και παρέστη σε όλες τις φετινές συνεδρίες των αποδήμων, ακόμα και σε συνεδρίες (άκουσον – άκουσον) από τις οποίες αποκλείστηκαν οι δημοσιογράφοι επειδή οι συζητήσεις ήταν πολύ λεπτές και τα θέματα ήταν υψίστης σοβαρότητας!!!

Μπορεί να το χωρέσει ο νους σας; Ο δικός μου πάντως, όσο κι αν το σκεφτώ, από όποια πλευρά και να το βλέπω, ΟΧΙ!!!! Διερωτάται κανείς εάν έχουν εκλείψει οι πατριώτες απόδημοι κι αν αυτοί δεν έφεραν ένταση σε αυτή την κατάντια. Η απάντηση είναι όχι, πολλές ήταν οι διαμαρτυρίες και τα καταιγιστικά ερωτήματα, στα οποία η ΟΚΟΕ δεν έδωσε καμιά ικανοποιητική απάντηση.

Όχι κ. Χριστόφια, δεν ξεχνούν ΟΛΟΙ οι απόδημοι!

Αυτό που συμβαίνει όμως όπως συμβαίνει τα 3 τελευταία χρόνια στον ύψιστο βαθμό, είναι ότι... τους πάτησε ο οδοστρωτήρας της νέας πολιτικής Χριστόφια, της πολιτικής της ανεκδιήγητης αφέλειας, αλλά και του “ότι δεν μας αρέσει, το εξαφανίζουμε”.

Δεν μας αξίζει λοιπόν ΤΙΠΟΤΕ περισσότερο; 
Έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν;



Ε ΟΧΙ ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ!! ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!

1 σχόλιο:

Ήρα είπε...

Αφού ο Χριστόφιας το δήλωσε ξεκάθαρα όταν του πρότειναν να συνεργαστεί με το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι που τα τσούγκρισε με τους τούρκους, ότι ο ίδιος προτιμά να εκμεταλλευτεί το… τουρκοκυπριακό λόμπι!

Για τόση πολιτική ευφυΐα μιλούμε…