Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Μποϋκοτάζ στην ΔΕΘ μέχρι να αλλάξει Πρόεδρο.

Είναι γνωστό ότι το Ιστολόγιό μας, η ΑντιΠαρακμή ουδέποτε κομματικοποιήθηκε επιλέγοντας να σχολιάζουμε ελεύθερα, χωρίς κομματικές παρωπίδες.

Σε μια εποχή που πολλοί συναγωνίζονται και παρακαλάνε για μία "θεσούλα" στην πολιτική σκηνή ευελπιστώντας να "γλύψουνε" μερικά κοκκαλάκια, είναι παρήγορο πως αγνοί πατριώτες επιλέγουν να γράφουν την δική τους Ιστορία.


Πριν λίγα λεπτά λάβαμε Δελτίου Τύπου από τον Δημοτικό Σύμβουλο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Κουριαννίδη με το οποίο μας ενημερώνει ότι ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ την πρόσκληση που έλαβε για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, δηλώνοντας πως δεν θα παραστεί στην εκδήλωση, διαμαρτυρόμενος για τη συνεχιζόμενη παρουσία στην προεδρία της ΔΕΘ του κ. Γιάννη Κωνσταντίνου, «ενός ανθρώπου, που δηλώνει απλώς ελληνόφωνος και συνεχίζει να εμμένει στη θέση του αυτή, παρά το γεγονός της γενικής κατακραυγής που επέσυρε τόσο αυτή όσο και η παρουσία του ως ομιλητής στην παρουσίαση του ψευδεπίγραφου μακεδονικού αναγνωστικού».


Ως Αντιπαρακμή θεωρούμε ότι ο "ελληνόφωνος" κ. Κωνσταντίνου δεν είχε και δεν θα έχει ποτέ το θάρρος να ζητήσει συγνώμη για την παρουσία και τις δηλώσεις του στην παρουσίαση του "μακεδονικού" λεξικού - το βίντεο της εκδήλωσης και είχε διανεμηθεί σε όλα τα κανάλια. Έτσι
  • ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ και εμείς να συμμετέχουμε στα εγκαίνια της ΔΕΘ και σε όλη την "μόστρα" της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ασκώντας πίεση στην Κυβέρνηση να τοποθετήσει νέο Πρόεδρο.
  • ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε αξιοπρεπή πολιτικό ή παράγοντα του τόπου να ακολουθήσειτο παράδειγμα του κ.Κουριαννίδη και να επιστρέψει την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για τα εγκαίνεια της ΔΕΘ.
Διαφορετικά ας "καμαρώνει" ο "ελληνόφωνος" Πρόεδρός της τα αδειανά καθίσματα και τα κομματικά στρατιωτάκια.

Θυμίζουμε την καταγγελία μας για την αφαίρεση του Σταυρού απο την Ελληνική Σημαία και πάλι από την HELEXPO τον περσινό Νοέμβριο :


Νεότερη Ενημέρωση:

Μόλις χθες το απόγευμα ανεβάσαμε την είδηση.
Σήμερα το πρωί διαβάσαμε το Δελτίο Τύπου του Βουλευτή κ. Πολατίδη.
ΑΡΝΕΙΤΑΙ και αυτός να παραστεί στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του κ. Πολατίδη: Σας γνωστοποιω ότι δεν πρόκειται να ανταποκριθώ στην πρόσκλησή σας για παρουσία μου στην ομιλία του κ. Πρωθυπουργού στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εις ένδειξιν διαμαρτυρίας για την συνεχιζομένη προεδρία της Δ.Ε.Θ. Α.Ε. από τον κ. Ιωάννη Κωνσταντίνου ο οποίος κατά το παρελθόν εξέφρασε προκλητικότατες ανθελληνικές, μειοδοτικές και φιλοσκοπιανές απόψεις και τις οποίες αρνείται να αναιρέσει.
Ένας καταξιωμένος οικονομικός και κοινωνικός θεσμός όπως αυτός της Δ.Ε.Θ., για τον οποίον υπερηφανεύεται η Μακεδονία αλλά και όλη η Ελλάδα, δεν μπορεί να διοικείται από κάποιον πού στηρίζει τις εις βάρος της Πατρίδας μας και της εθνικής ευαισθησίας του λαού μας σκοπιανές επεκτατικές βλέψεις και να δηλώνει ότι είναι ένας ελληνόφων Ευρωπαίος και όχι Έλληνας!

Ελπίζουμε να βρεθούν κι άλλοι φορείς του τόπου που θα στηρίξουν την έμπρακτη αυτή αντίδραση.

5 σχόλια:

AYTAPKEIA είπε...

Οι φοβικοί τύραννοι δεν είναι παντοδύναμοι, αφού και στο Βιετνάμ ηττήθηκαν, και στο Αφγανιστάν το ίδιο. Ούτε τον ήλιο, τα ηφαίστεια ή τις βαρυχειμωνιές μπορούν να ελέγξουν, κι ας περιαυτολογούν...
Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο... ΤΙ θα τρώμε από την πετρελαιοεξαρτημένη γεωργία, μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες - το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων...), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου. Αλλά λογαριάζουν χωρίς την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ να ελέγξουν π.χ. τον ήλιο, τα ηφαίστεια, ενώ ούτε να ετοιμάσουν την τροφή τους μόνοι τους δεν μπορούν...
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!
http://www.youtube.com/watch?v=EGYDNM0M4XE

*http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Πατριωτικό Μέτωπο
Ακαδημίας 88
Αθήνα
Τηλ. Συντονιστή ΠΑΜ:
6980292626
www.pamet.gr
pametopo@gmail.com

Αθήνα 24 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Σιγήν ιχθύος» τηρεί μέχρι στιγμής ο κ. Παπανδρέου, στα χιλιάδες αιτήματα να αποπέμψει «εδώ και τώρα» τον «κεντροαριστερό, ελληνόφωνο δικηγόρο» που διόρισε ως νέο πρόεδρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παπανδρέου, όπως εξάλλου περιγράφει σε άρθρο του ο καθηγητής κ. Γιανναράς, ή «ολίγιστος είναι, ή εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία». Και στις δυο περιπτώσεις, αν δεν αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Κωνσταντίνου, θα θεωρηθεί από τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα από τους Μακεδόνες ,“persona non grata” στη Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη.

Παρά τις χιλιάδες διαμαρτυρίες, παρά την κραυγή αγωνίας και οργής που ύψωσαν οι οργανώσεις των Μακεδόνων Ομογενών σε όλον τον κόσμο με κοινό ψήφισμά τους, «σιγήν ιχθύος» συνεχίζει να κρατά ο κ. Παπανδρέου, στο αίτημα να «αποπεμφθεί εδώ και τώρα» ο κ. Γιάννης Κωνσταντίνου, τον οποίο και η κυβέρνησή του διόρισε πρόεδρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο συγκεκριμένος κύριος, όπως καταγγέλλουν οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις της Υφηλίου και όπως σαφώς ακούγεται να δηλώνει σε σχετικό βίντεο (www.pamet.gr), «όχι μόνον δηλώνει «Ευρωπαίος Ελληνόφωνος Κεντροαριστερός Δικηγόρος», αλλά επιπλέον συμμετείχε στη Θεσσαλονίκη το 2006 στην παρουσίαση του «ABECEDAR» («Μακεδονικού» αναγνωστικού) το οποίο προωθείται από τη Σκοπιανή προπαγάνδα. Ο κ. Κωνσταντίνου –συνεχίζει η ανακοίνωση των Παμμακεδονικών Οργανώσεων - ήταν μαζί με το γνωστό Βοσκόπουλο του Ουράνιου Τόξου, τον πολιτευτή ψυχίατρο Ιμπράμ Ονσούνογλου, που δήλωνε Οθωμανός και το γνωστό υποστηριχτή της Σκοπιανής προπαγάνδας κ. Νακρατζά».

Το Πατριωτικό Μέτωπο παράλληλα, δέχθηκε χιλιάδες επιστολές και τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας, με κύριο αίτημα «να προχωρήσει σε δυναμική αντιπαράθεση με την επιλογή αυτή του κ. Παπανδρέου».

Σε σχέση λοιπόν με το αίτημα αυτό, και πριν την εξέταση του από τα όργανα του ΠΑΜ, το Πατριωτικό Μέτωπο:

1. Καλεί τον κ. Πρωθυπουργό, για τελευταία φορά, να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Κωνσταντίνου, από την θέση του Προέδρου της ΔΕΘ.
2. Καλεί τα κόμματα, τους υποψηφίους δημάρχους Θεσσαλονίκης και τους υποψήφιους περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση. Θέλουμε ως λαός να γνωρίζουμε, τι θέση έχουν οι κ. Ψωμιάδης, Ευθυμιάδης, Μπουτάρης, Γκιουλέκας, Παπαθεμελής, Κουργιαννίδης κλπ για την υπόθεση. Να γνωρίζουν οι κ.κ. υποψήφιοι, ότι το Πατριωτικό Μέτωπο, δεν θα παίξει κρυφτούλι με κανένα «πολιτικό κόστος, ή πολιτική ισορροπία». Θα δημοσιεύσουμε τις απαντήσεις που θα πάρουμε, για να έχουν γνώση ο λαός της Βόρειας Ελλάδας, της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης.
3. Καλεί τις Μακεδονικές Οργανώσεις όλης της Ελλάδας αλλά και τους απλούς πολίτες που βλέπουν την ιδιαίτερή τους πατρίδα να ξεφτιλίζεται από τέτοιου είδους επιλογές, να δηλώσουν συμμετοχή σε μαζική κινητοποίηση μπροστά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την ημέρα των εγκαινίων της, (τηλεφωνώντας στους συντονιστές του ΠΑΜ τους οποίους θα βρει στο www.pamet.gr, ή στέλνοντας e-mail στο pametopo@gmail.com) , αν φυσικά ο κ. Παπανδρέου, δεν προχωρήσει στην άμεση αποπομπή του προέδρου της ΔΕΘ.
4. Προειδοποιεί παράλληλα τον κ. Πρωθυπουργό της χώρας πως, αν δεν προχωρήσει με άμεση παρέμβασή του στο ζήτημα αυτό που θίγει την αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων πολιτών, θα θεωρηθεί από την συντριπτική πλειοψηφία τόσο των Ελλήνων όσο και ιδιαίτερα των Μακεδόνων και Θεσσαλονικέων, persona non grata στη Βόρεια Ελλάδα (ανεπιθύμητο πρόσωπο), με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ευχόμαστε να επικρατήσει η σύνεση και να έχουμε σήμερα κιόλας παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού, σε αυτό το ζήτημα το οποίο είναι για μας υπόθεση της ίδιας της αξιοπρέπειάς μας.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, εμείς ως Κίνημα, δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τους αγώνες του Παύλου Μελά, του Καπετάν Κότα, του Γερμανού Καραβαγγέλη, του Προξένου Κορομηλά και όλων των άλλων ηρώων και μαρτύρων, που έδωσαν τη ζωή τους, για να μπορούμε εμείς να απολαμβάνουμε την όποια ελευθερία έχουμε σήμερα.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Αποπέμψατε αυτόν το αχρείο,ανόσιο ανθρωπάκι από την Ελλάδα διότι θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα!


Αν δεν το κάνη ο ''Πρωθυπουργός'',θα επιχειρήσουν άλλοι να το πράξουν και θα φάη ξύλο ο αχρείος τούτος που μας έγινε και ''αριστερός ελληνόφωνος''!

Καραγκιόζ μπερντέ!


Όποιος σεσηπώς και διεφθαρμένος,διεστραμμένος πρακτορίσκος ευρίσκεται πρόχειρος,έρχεται και ασελγεί στο σώμα της Πατρίδος,δηλαδή;

Τ ι είναι αυτά τα πράγματα;Πού ακούστηκαν αλλού σε τέτοιο αναρχίζον,ακρότατο σημείο έως αηδίας;

Πόση υπομονή πια με τον ανθελληνισμό και μισελληνισμό;

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Μακαρι να μην πανε πολλοι επίσημοι να ξευτελιστουν κι αυτος ο προδότης απατρης κι αυτοί που τον εβαλαν....

Ελπίζω ο ντόρος που καναμε τα πατριωτικά ιστολόγια να πιασει τόπο...
Δεν θα ηταν κακη ιδέα και τα γιουχαϊσματα....στις εκδηλώσεις

ΑντιΠαρακμή είπε...

Αναστάτωση προκάλεσε παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Κουριαννίδη, στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο νέο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης, την Πέμπτη 26 Αυγούστου.

Ο κ. Κουριαννίδης παρεμβαίνοντας σε θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε τη συμμετοχή του Δήμου στην 75η ΔΕΘ, πρότεινε να μη συμμετάσχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη φετινή έκθεση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραμονή στον προεδρικό θώκο της ΔΕΘ του γνωστού «ελληνόφωνου» Γιάννη Κωνσταντίνου.

Ο κ. Κουριαννίδης περιέγραψε παραστατικά το σκηνικό της συμμετοχής του κ. Κωνσταντίνου στην παρουσίαση του «μακεδονικού» αλφαβηταρίου, δίπλα σε πρόσωπα που αυτοπροσδιορίζονταν ως εθνικά Μακεδόνες, ως Οθωμανοί (!) κ.λπ., αλλά δίπλα και στον ανεκδιήγητο Τρεμόπουλο των Οικολόγων, που δήλωνε ότι όλη η κακοδαιμονία στη Μακεδονία οφείλεται «στον Κρητικό αστυνόμο και στον Πελοποννήσιο γραφιά»! Και όλα αυτά κάτω από τεράστια πορτρέτα «Μακεδόνων ηρώων και λογοτεχνών».

«Φανταστείτε αυτό το σκηνικό, κύριοι συνάδελφοι», τόνισε ο κ. Κουριαννίδης, «και πείτε μου αν αρμόζει αυτός ο άνθρωπος να προεδρεύει σήμερα στον μεγαλύτερο εκθεσιακό οργανισμό της πατρίδας μας».

Δυστυχώς, ο κ. Κουριαννίδης δεν κατάφερε να πείσει τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους και η πρότασή του στηρίχθηκε μόνο από τον έτερο δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του, τον Θωμά Ακριβόπουλο.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, υπερασπίστηκε τον κ. Κωνσταντίνου σθεναρά, αλλά αναφέρθηκε και «στο δικαίωμα των ανθρώπων αυτών ομιλούν τη γλώσσα τους». Φάνηκε μάλιστα πως είχε έρθει σχετικά προετοιμασμένος, αφού είχε φροντίσει να έχει μαζί του και αντίτυπο του ψευδομακεδονικού αλφαβηταρίου και υπεραμύνθηκε της ύπαρξής του και κυκλοφορίας του, αναπτύσσοντας και ταυτιζόμενος με όλα τα σχετικά επιχειρήματα των φιλοσκοπιανών!


http://www.e-grammes.gr/article.php?id=4482