Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Επίσκεψη στον εξόριστο Επίσκοπο Αρτέμιο. Μια ζεστή φωλιά ενώ τα αρπαχτικά της Δύσης συνεχίζουν να γυροφέρνουν

"Πριν από δύο χρόνια σε υποδεχθήκαμε στο μοναστήρι ως δόκιμο μοναχό, σήμερα σε προπέμπουμε στην αιωνιότητα ως Νεομάρτυρα".
Με αυτά τα λόγια ο Επίσκοπος Αρτέμιος αποχαιρέτισε στη εξόδιο Ακολουθία τον δόκιμο της Ι. Μ. Αρχαγγέλων Cerna Reka και πνευματικό του παιδί π. Χαρίτωνα, τον οποίον αποκεφάλισαν οι Αλβανοί το 1999.
Εδώ κρατώντας την εικόνα του Νεομάρτυρος Χαρίτωνος (Ι. Μονή Γενεθλίου Θεοτόκου Sisatovac 15/28.8.2010)

Δημοσιεύουμε μερικές φωτογραφίες από το μοναστήρι στο οποίο βρίσκεται ο εξόριστος Σέρβος Επίσκοπος Αρτέμιος.
Η Ιερά Μονή Γενεθλίου Θεοτόκου Sisatovac όπου ιερουργεί αποτελεί ζεστή φωλιά για αυτόν και λίγες εκατοντάδες Σέρβους μοναχούς και μοναχές που πέρασαν από πολλά "κύμματα"και βίωσαν το "πόσο καλά" μοιράζει τον κόσμο η Δύση ...

Στον απέριττο αλλά τόσο "ζεστό" ναό Παιδιά προσέρχονται στην Θεία ΚοινωνίαΜετά το τέλος της Θ.Λειτουργίας ο Επίσκοπος Αρτέμιος φωτογραφίζεται με ορισμένους από τους 200 μοναχούς - πνευματικά του παιδιά (Ι. Μονή Γενεθλίου Θεοτόκου Sisatovac 15-28.8.2010):

Τράπεζα της αγάπης. Πόσο γλυκιά μπορεί τελικά να γίνει η ζωή στην εξορία:
Ο Σεβασμιώτατος Αρτέμιος σε καταστραφέντα από Αλβανούς Ι. Ναό του Κοσσόβου με τον πρωτοσύγκελό του π. Συμεών Βιλόφσκι, πολύτιμο συνεργάτη στους θεολογικούς και εθνικούς του αγώνες στο Κόσσοβο: Δυστυχώς o π. Συμεών είναι ο πρώτος από τα πνευματικά του παιδιά που υπέστη άνευ απολογίας την εξοντωτική τριπλή ποινή καθαιρέσεως, αποσχηματισμού και αφορισμού !


Ο Άρειος Πάγος στην 1410/2010 απόφαση αναφέρει ότι :
"ο π. Συμεών διώκεται για τα θρησκευτικά και εθνικά του φρονήματα και οι απαγγελθείσες κατηγορίες για οικονομικά σκάνδαλα είναι προσχηματικές και αποβλέπουν στην ηθική εξόντωσή του «προκειμένου να επιτευχθεί η καταστολή των αντιδράσεών του και η έκφραση δημοσίως των αντιθέτων απόψεών του σε ζητήματα θεολογικά … και σε ζητήματα που αφορούν την προστασία των Σέρβων στην περιοχή του Κοσσόβου καθώς και σε θέματα προστασίας των σερβικών ορθοδόξων εκκλησιών" !
Αποκαλυπτική και η συνέντευξη του π. Συμεών στην εφημερίδα Αντιφωνητής http://www.impantokratoros.gr/laos_kosovo_orfanepse.el.aspx



Ο Ρώσος Πρεσβευτής στο Βελιγράδι και ο Επίσκοπος Srem Βασίλειος με τον Επίσκοπο Αρτέμιο (Ι. Μ. Sisatovac 31.8.2010) .
Η επίσκεψη του Ρώσου πρεσβευτή στο «συνταξιούχο» Επίσκοπο Αρτέμιο υποδηλώνει ασφαλώς το κύρος του Αρτεμίου ακόμα και σήμερα και οπωσδήποτε φανερώνει ότι στην εκδίωξή του από την επαρχία του Κοσσόβου είχαν ενεργό ρόλο οι Δυτικές Δυνάμεις!



Πηγή παρόντος φωτορεπορτάζ:



Θυμίζουμε τις προηγούμενες σχετικές δημοσιεύσεις της Αντιπαρακμής :

Έργα Νέας Τάξης: Ο Σέρβος Επίσκοπος Αρτέμιος ΕΞΟΡΙΖΕΤΑΙ. Ο πρωτοσύγγελός του π. Συμεών Βιλόφσκι ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ στην Ελλάδα και πάει για ΑΠΕΛΑΣΗ.

Πατήρ Συμεών Βιλόφσκι: Η απολογία μου. Συγκλονιστικά βίντεο:Αλβανοί λεηλατούν Ορθόδοξους ναούς στο Κοσυφοπέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: