Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ποιοι είναι οι πραγματικοί ρατσιστές στην Κύπρο;

Την Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία επικρίνει η Μαρία Μαύρου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ιστορίας.

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς ντόρος περί υποτιθέμενων ρατσιστικών εκδηλώσεων και ενεργειών των Κυπρίων έναντι των παράνομων, νόμιμων, πολιτικών μεταναστών και γενικά έναντι αυτής της πολυεθνικής πανδαισίας που έχει κατακλύσει τον τόπο μας τα τελευταία χρόνια.

Εγώ ως νόμιμος πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχω να παρατηρήσω το εξής: Οι μόνοι ρατσιστές αυτή τη στιγμή στην Κύπρο είναι η ίδια η Κυβέρνηση Χριστόφια και οι άνευ υποθέσεως υπουργοί της! Μάλιστα κύριοι, αυτοί είναι οι μόνοι ρατσιστές. Είναι ρατσιστές έναντι του νόμιμου Κύπριου πολίτη αυτού του τόπου, έναντι του Κύπριου συνταξιούχου που πρόσφερε επί σειρά ετών τις υπηρεσίες του στο κυπριακό κράτος για να πάρει ψίχουλα τελικά ως σύνταξη.

Ρατσισμός υπάρχει εκ μέρους όλων αυτών των καρεκλοκένταυρων έναντι της πλειοψηφίας των νέων που γερνούν, σπουδάζοντας για να μείνουν τελικά άνεργοι σε αυτή τη χώρα της λεμονιάς και της ελιάς. Ρατσισμός υπάρχει από την πολιτική ηγεσία έναντι του Κύπριου βιοπαλαιστή οικογενειάρχη που φτύνει αίμα για να εξασφαλίσει αυτά τα οποία ένας πολιτικός πρόσφυγας, ένας Τουρκοκύπριος και ο κάθε αλλοδαπός παίρνει από την «πεφωτισμένη κυπριακή Κυβέρνηση» η οποία του τα προσφέρει απλόχερα και χωρίς ειδικά κριτήρια, φτάνει να είναι κανείς τουρκοκύπριος και πολιτικός πρόσφυγας, με αποτέλεσμα πρόσφυγας να γίνεται για δεύτερη φορά ο κύπριος στην ίδια του την πατρίδα.

Κινδυνεύουμε με μαθηματική ακρίβεια να γίνουμε εμείς η μειοψηφία στον ίδιο μας τον τόπο,η Λευκωσία έχει μετατραπεί σε τριτοκοσμική πρωτεύουσα με τις ευλογίες της τωρινής κυβέρνησης η οποία οφείλουμε να το παραδεχτούμε, κέρδισε τα πρωτεία της βλακείας αυτά τα τρία χρόνια που είναι στην εξουσία. Ρατσιστές είναι η σημερινή πολιτική ηγεσία, αρχιτέκτονες της καταστροφής που συντελείται τόσο σε εθνικό, όσο σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Είστε ρατσιστές γιατί προβάλλετε την ομοσπονδία ως μόνη λύση ενώ ο εθνάρχης Μακάριος την αποκαλούσε έσχατη υποχώρηση!

Και παρόλο που δεν έχει λήξει η θητεία σας ως κυβερνώντες για κάποιους νέους από εμάς, που δε φέρουμε νοοτροπία κομματόσκυλου και είμαστε ωραίοι Έλληνες, σφυρίξαμε και λήξατε εδώ και πολύ καιρό.

Πηγή: Φιλελεύθερος 13/01/2011

5 σχόλια:

νεος είπε...

Αν και μεταπτυχιακή η Μαρία μας...
Είναι παντελώς ανιστόρητη...!

Ανδρέας Καπανδρέου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανδρέας Καπανδρέου είπε...

Πες μας σε παρακαλώ νέε Ελληνοκύπριε σε ποια ιστορικά λάθη έχει περιπέσει η "Μαρία μας" ώστε να την αποκαλείς "παντελώς ανιστόρητη".

Οι "σκέτοι" χαρακτηρισμοί, πάντως, χρησιμοποιούνται από αυτούς που δεν έχουν να αντιτάξουν επιχειρήματα...

νεος είπε...

Ανδρέα μου, έχω ιστολόγιο στο οποίο γενικά αναπτύσσω τα επιχειρήματά μου.
Μπες στο προφίλ μου αν έχεις διάθεση.

Ας πούμε: "Η Λευκωσία έχει μετατραπεί σε τριτοκοσμική πρωτεύουσα με τις ευλογίες της τωρινής Κυβέρνησης"
Έννεν ΜΕΓΚΑΛΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥΤΟ; Η κατάσταση εντός των τειχών εν των τελευταίων τριών χρόνων;

Κρίμας τα πτυχία...

Όσο αφορά τον ρατσισμό της τωρινής κυβέρνησης εναντίων των ελληνοκυπρίων...ε, τι να πω...

Κρίμας τζιαι τα μεταπτυχία!

Ίδας είπε...

Το αν "Η Λευκωσία έχει μετατραπεί σε τριτοκοσμική πρωτεύουσα με τις ευλογίες της τωρινής Κυβέρνησης" δεν είναι θέμα ιστορίας αλλά θέμα κρίσης του καθενός.