Τρίτη 31 Μαΐου 2011

"ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2011". Γιατί η Ελλάδα συνεχίζει ακόμη να βγάζει ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ.

Δείτε τις φωτογραφίες, διαβάστε το Δελτίο τύπου που ακολουθεί και θα διαπιστώσετε ότι εν έτη 2011, υπάρχουν ακόμη ΕΛΛΗΝΕΣ με ΨΥΧΗ.



Ακόμη κι όταν το επίσημο Ελληνικό κράτος τους "σαμποτάρει" όπως θα διαβάσετε στα παραλειπόμενα στο τέλος της ανάρτησης.
(Σχόλιο: Η Ιστορία επαναλαμβάνεται: με την ίδια αδιαφορία αντιμετώπιζε το Ελληνικό κράτος τον Παύλο Μελά κ την διοργάνωση του Μακεδονικού αγώνα).
Ας τονίσουμε ότι οι φωτογραφίες δεν απεικονίζουν επαγγελματίες οπλίτες αλλά ΕΦΕΔΡΟΥΣ.
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!



Ακολουθεί το Δελτίο τύπου της Λ.ΕΦ.Ε.Δ.:






Ολοκληρώθηκε το διάστημα 6-8 Μαΐου ο Πανελλήνιος Στρατιωτικός Αγώνας / Άσκηση Μακεδονομάχος , που έλαβε μέρος στην περιοχή Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής.
Η συμμετοχή ανήλθε σε 22 τετραμελή περίπολα εφέδρων που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα για να συμμετάσχουν στην άσκηση καθώς και να συμμετάσχουν στην διοργάνωση με τον αριθμό της οργανωτικής να αγγίζει τα 60 άτομα.



Δυστυχώς παρά το αρχικά μεγάλο ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό η συμμετοχή τους δεν έγινε δυνατή λόγο του μικρού χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε από την πρόσκληση μέχρι την έναρξη του αγώνα γεγονός που σχετίζεται με την αναμονή απάντησης και τελικά την απόρριψη του αιτήματος αρωγής του Μακεδονομάχου 2011 από τον ελληνικό στρατό.


Ο στρατωνισμός των ομάδων έγινε στο Ιερό Προσκύνημα της Μεγάλης Παναγιάς με την εκκλησιά μέσο της στήριξης της να αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον ρόλο της ως πυλώνα του έθνους και η κατάταξή ξεκίνησε την Παρασκευή 6/5 στις 14:00 με ολοκλήρωση το πρωί του Σαββάτου.


Όπως αναφέραμε και παραπάνω στην γραμμή της εκκίνησης έλαβαν θέση 22 ομάδες αριθμός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών για την διοργάνωση και δηλώνει περίτρανα ότι υπάρχουν Ελληνες που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν όταν η πατρίδα θα τους χρειαστεί. Οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ ,το ένα κατευθύνθηκε στο σημείο εκκίνησης του commando march (μια δοκιμασία χρονομετρημένου ομαδικού τρεξίματος με εξάρτηση και οπλισμό που καλύπτει απόσταση 7 χιλιομέτρων) και οι υπόλοιπες ομάδες κατευθύνθηκαν με λεωφορείο στο πεδίο βολής Πολύγυρου σε απόσταση μιας και πλέον ώρας από την Μεγάλη Παναγιά γεγονός που προκάλεσε πολλά προβλήματα στην εξέλιξη του αγώνα.


Ο φετινός Μακεδονομάχος είχε να παρουσιάσει πολλές καινοτομίες τόσο ως προς το διαγωνιστικό μέρος αλλά και ως προς το οργανωτικό , έτσι για πρώτη φορά τα ΣΤΕΚ οργανώθηκαν κατά μήκος μίας διαδρομής και σε Γκρούπ τρίων ή τεσσάρων ΣΤΕΚ συγκεντρωμένα γύρώ από ένα σημείο αναφοράς με υπέυθηνο του Γκρούπ έναν διακήνητη που κρατούσε τον χρονο αφιξής και αναχώρησης των ομάδων και τις κατεύθυνε σε ΣΤΕΚ που ήταν διθέσημο ώστε να απόφευχθεί ο συνοστισμός.

Τα Γρούπ των ΣΤΕΚ ήταν τα ακόλουθα.
- Δυτικό Γκρόυπ "Πλατανόρεμα"
Ορεινό - Πύργος με Αναρρίχηση ,Αράχνη ,Rappel, Fast Rope.
Μεταφορά τραυματία (ΠΕΝΕΦΥΟ).
Διάσωσης φίλιου προσωπικού (ΝΝΚ Group) με τον John McAleese μια από τις ατραξιόν του αγώνα.
- Νότιο Γκρούπ ΣΤΕΚ "Θάλασσα"
Εδώ είχαμε ότι σχετίζεται με το υγρό στοιχείο
Aμφίβιες επιχειρήσεις
Kολύμβήση μάχης
Νηοψία (ΝΝΚ Group)
- Ανατολικό Γκρούπ ΣΤΕΚ
Aίτηση πυρών πυροβολικού
Σημείο ελέγχου οχημάτων ειρηνευτικής αποστολής
Ρίψη χειροβομβίδας (ΛΕΦΕΔ Αττικής)
Αμεση αντίδραση περιπόλου (ΛΕΦΕΔ Ξάνθης)
- Γκρούπ ΣΤΕΚ πεδίου βολής "Πολύγυρος"
Βολή IPSC 12gauge (ΑCEG - Tactical Solutions)
Βολή 36gauge (ΛΕΦΕΔ Πιερίας)
Α' Βοήθειες Μάχης (ΕΕΕΔ)
Αναγνώριση Οπλικών Συστημάτων
Η απόσταση μεταξύ των Γκρουπ που έπρεπε να καλυφθεί από το περίπολα πλησίαζε τα 32 χιλιόμετρα και έπρεπε να ολοκληρωθεί από της 08:00 μέχρι τις 22:00.

Ενώ για τις ομάδες που ξεκίνησαν με το commando march η άσκηση εξελισσόταν ομαλά στο πεδίο βολής παρουσιάστηκε μεγάλη καθυστέρηση λόγο της απόστασης αλλά και γιατί όλο το πεδίο χρειάστηκε να μετακινηθεί για λόγους ασφαλείας από "αθλητές" σκοποβολής. Έτσι αρκετές ομάδες δεν μπόρεσαν να περάσουν από όλα τα ΣΤΕΚ κάτι που θα είχε αποφευχθεί με τον αρχικό σχεδιασμό της άσκησης (Οι βολές ήταν στην περιοχή του Ανατολικού Γκρουπ) που άλλαξε τελευταία στιγμή λογο ανωτέρας βίας. Το τέλος του Μακεδονομάχου ήρθε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής μαζί με τις ομάδες που ολοκλήρωσαν το σύνολο της διαδρομής και πλασαρίστηκαν στις πρώτες θέσεις.



Την Κυριακή το πρωί το πρόγραμμα περιελάμβανε εκκλησιασμό στο Μοναστήρι της Μεγάλης Παναγιας που με μεγάλη αγάπη για την πατρίδα φιλοξένησε τον Μακεδονομάχο και στην συνέχεια απονομή και δεξίωση στον πολυχώρο "Πλατανόρεμα".


Για την Ιστορία την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα "MPF-2" το ΣΣΑΕ , την δεύτερη θέση η ομάδα "131" της ΛΕΔ Χαλκιδικής και την τρίτη θέση η ομάδα "Παρις" του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ.

Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι Μακεδονομάχος 2011 καινοτόμησε κάνοντας άνοιγμα για μια ακόμα φορά σε άλλες λέσχες που μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην διοργάνωση της άσκησης έχοντας σαν στόχο να φέρει κοντά να ενώσει και να εκπαιδεύσει όλους τους εφέδρους και να κάνει τον Μακεδονομάχο μια υπόθεση της ελληνικής εφεδρείας και όχι μόνο μίας λέσχης , καινοτόμησε "φέρνοντας" κοντά μας επαγγελματίες και εταιρίες του χώρου που μέσα από την ανάληψη ρόλου στην οργάνωση ανεβάζουν τον πύχη της εκπαίδευσης πολύ ψηλά , καινοτόμησε με την προμήθεια εκπαιδευτικών όπλων ¨ εξοπλίζοντας¨ όλους τους συμμετέχοντες συμβάλλοντας στον ρεαλισμό της εκπαίδευσης τέλος καινοτόμησε βάζοντας τις βάσεις μέσα από την γνώση που αποκτήθηκε για έναν Μακεδονομάχο σε ένα χρόνο από τώρα που πραγματικά θα ειναι διεθνής και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από διοργανώσεις του εξωτερικού , οι συμμετέχοντες μπορούν να το βεβαιώσουν.

και μερικά δικά μας σχόλια:
Χαιρόμαστε που μετά την άρνηση του "κράτους" την φιλοξενία παραχώρησε τελικά ένα Μοναστήρι. Στους δύσκολους καιρούς τα μοναστήρια κρατούσαν αναμμένη τη δάδα. Και οι δύσκολοι καιροί ΔΕΝ σταμάτησαν στην Τουρκοκρατία αλλά συνεχίζονται. Χαιρόμαστε επίσης που η Κυριακή ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία.
Εκφράζουμε όμως κ τη λύπη μας για το ότι
  • ο Ελλ/κός Στρατός, πολύ καθυστερημένα, τους απάντησε ότι δεν θα τους παραχωρήσει τα υλικά/εγκαταστάσεις/οχήματα που ζητήθηκαν
  • δεν προσήλθε τελικά η αντίστοιχη λέσχη εφέδρων από την Κύπρο κάτι που όπως διαβάζουμε λύπησε τους αγωνιστές της ΛΕΦΕΔ.
αναδημοσιεύουμε τις σχετικές παραπομπές από τη σελίδα τους:

"Καταρχήν μας πήγε πίσω η καθυστέρηση του στρατού στον οποίο αιτηθήκαμε από αρχές Ιανουαρίου αναλυτικά το τι χρειαζόμαστε καταθέτοντας πλήρες πρόταση με γνώμονα την οικονομία (όπλα,οχήματα,στρατώνες,λέγοντας ότι θα καλύψουμε τα έξοδα δηλ.καύσιμα,πυρ/χικα,φαγητά κτλπ) ,η απάντηση ήρθε τέλη Απριλίου και ήταν φυσικά αρνητική,αυτό το ''φυσικα''θα ήθελα να το σχολιάσω λίγο καθώς σε όσες ασκήσεις έχω συμμετάσχει στην Ευρώπη φυσική ήταν η συγκατάβαση του στρατού και η κάλυψη μεγάλου μέρους της ασκήσεως με μέσα και υλικά τα οποία χειρίσθηκαν έφεδροι!!! ειλικρινά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δεν ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα."

"και Ελληνικά περίπολα από την Κύπρο που τελικά δεν ήρθαν προς μεγάλη απογοήτευση όλων διότι ασκήσεις σαν τον " ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ" και τον "ΟΝΗΣΙΛΟ" δεν αποτελούν απλώς μια ακόμα άσκηση-αγώνα άλλα αντιπροσωπεύουν μια ιδέα και μια πράξη που χρειάζεται οπωσδήποτε ενίσχυση από τους ανθρώπους που αγαπάνε την πατρίδα τους"



Θυμίζουμε την ανάρτησή μας από την ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ εμφάνιση της ΛΕΦΕΔ στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης:

Θεσσαλονίκη Παρέλαση 25/3/2011. Βίντεο: "Κι αν χρειαστεί στον πόλεμο να πάω, κι αν χρειαστεί να σκοτωθώ. Με το αίμα μου να γράψετε ΕΛΛΑΔΑ Σ' ΑΓΑΠΩ"

1 σχόλιο:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

''Εθνομηδενισμός'' και ''νεοπαγανισμός'' δ ύ ο από τις παιδικές ασθένειες του νέου ελληνικού γένους,του νέου ελληνικού κόσμου.Ό,τι το διασπών,το κατακερματίζον,το επιμερίζον αποβαίνει γαγγραινώδες τραύμα-απόστημα 'στον Ελληνισμό που αποκόπτεται,καθότι α ρ ν ε ί τ α ι με επιτακτικό και επιθετικό τόνο την πολυμορφία και πολυμέρεια εντός του (αυτού) έθνους,'στο πλαίσιο του αδιαιρέτου ζωτικού εθνικού χώρου.
Η εθνική ενότητα είναι εκείνο το στοιχείο που αποδεικνύει ζωηρότατα και απροκάλυπτη-απροκατάληπτη την αλήθεια για την εδαφική εθνική ακεραιότητα και κυριαρχία.