Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

H «δίκαιη κοινωνία» της κυβέρνησης Χριστόφια

Μια σειρά από λάθη, παραλείψεις, σκάνδαλα και ρουσφέτι. σημαδεύουν την κυβέρνηση στα μόλις 3 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία.

1. Απόδραση του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα, άλλως Αλ Καπόνε (μετά από συναλαγές με την αστυνομία)!

2. Οι αντισυνταγματικοί διορισμοί των Υπουργών Παιδείας και Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα.

3. Τα ρουσφέτια του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, με τα email με διάφορα αιτήματα φίλων, τα ρουσφέτια του Διευθυντή του Προεδρικού Γραφείου Βάσο Γεωργίου, ο οποίος μέσω φαξ προωθούσε αιτήματα για μεταθέσεις εθνοφουρών, φιλικών και συγγενικών του ατόμων, όπου μετά την αποκάλυψή του υπέβαλε παραίτηση.

4. Τα εμφυτεύματα του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Άκη Παπασάββα που στοίχισαν στο κράτος 17.000 ευρώ.

5. Το σκάνδαλο, με τον Μολέσκη, Επικεφαλή της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας στην ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012, φρόντισε και βόλεψε με συνοπτικές διαδικασίες την κόρη του, το συγκάτοικο της κόρης του, τους φίλους του συγκάτοικου της κόρης του, τη φίλη και συμφοιτήτρια της κόρης του και τον ανιψιό της γυναίκας του.

6. Γιουροσύπρια: Tα 35 εκατομμύρια, εν μέσω κρίσης και μετά απο λίγους μήνες η εταιρεία τελικά έκλεισε αφήνοντας άνεργους 320 άτομα.

7. Τα δεκάδες εκατομμύρια των χρεοκοπημένων και ζημιωμένων Κυπριακών Αερογραμμών.

8. Σκάνδαλο με τα επιδόματα του Χριστόφια συντήρησης εξωτερικού. Επιδόματα, τα οποία δεν λάμβαναν οι προκάτοχοί του.

9. Η πλουσιοπάροχη μεταχείριση των αιτητών πολιτικού ασύλου στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

10. Τα πολυτελή τζέτ του Χριστόφια με κόστος πέραν του μισού εκατ. κάθε χρόνο.

11. Η ενδεχόμενη διασπάθιση χρημάτων του δημοσίου από την απόφαση της Υπουργικής Επιτροπής για τη μετακίνηση του αποτεφρωτήρα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, καθώς και η μη λειτουργία του από το 2003, με συνέπεια τη συνεχιζόμενη μέχρι σήμερα ενδεχόμενη διασπάθιση χρημάτων του δημοσίου.

12. Η διαδικασία προσφορών για την ανέγερση ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο Νοσοκομείο Λεμεσού.

13. Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συμφωνία σύναψης ενοικίασης, χωρίς την προκήρυξη οποιωνδήποτε προσφορών, για ανέγερση κτιρίου που θα στεγάσει το Κτηματολόγιο Αμμοχώστου.

14. Τα συνεχή σκάνδαλα και η κοροϊδια με τις καμερες τροχαίας.

15. Η κοροϊδια με την επένδυση κατάρ και το ξεπούλημα της κρατικής γης.

16. Η απώλεια κρατικών εσόδων από την δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε Τουρκοκύπριους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και η ανισότητα που παρατηρείται σε σχέση με τους Ελληνοκύπριους πολίτες.

17. Το σύστημα εισπράξεων της Αρχής Λιμένων και η ενδεχόμενη διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

18. Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αφού έφερε πρώτα θύελλα αντιδράσεων σε ζητήματα διδασκαλίας της Ιστορίας, δεν φαίνεται να έχει δώσει οποιαδήποτε χειροπιαστά και ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

19. Η συνεχής και επαναλαμβανόμενη κόντρα και αντιπαλότητα της Κυβέρνησης με την Κεντρική Τράπεζα (από την πώληση των ράβδων χρυσού μέχρι τις αντικρουόμενες εκτιμήσεις για τους δείκτες της κυπριακής οικονομίας).

20. Το νερό το είπαμε νεράκι, αφού μπορεί ο Πρόεδρος να αντιμετώπισε το πρόβλημα της λειψυδρίας με τα τάνκερς που έφερναν νερό από την Ελλάδα με το τιμολόγιο να γράφει σήμερα 51 εκατομμύρια ευρώ (Ocean Tankers - χορηγός Ομόνοιας).

21. Η διαχείριση της κρατικής οικονομικής χορηγίας προς τα ποδοσφαιρικά σωματεία.

22. Οι διαδικασίες που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κυπριακή Δημοκρατία.

23. Το ΓΕΣΥ, αποτελεί ένα απο τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της κυπριακής πολιτικής σκηνής, πλήττοντας ολόκληρη την κοινωνία. Η κυβέρνηση Χριστόφια δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα για τη δημιουργία του, ενώ οι Ελληνοκύπριοι φορολογούμενοι πληρώνουν τους μισθούς των εργαζομένων στον τομέα αυτό.

24. Το σκάνδαλο με το Μέγαρο Πολιτισμού και την σπατάλη 15εκ ευρώ και το έργο ακόμη δεν άρχισε.

25. Το σκάνδαλο με τα χαμένα 40 εκατομύρια που προορίζονταν για τον νέο μουσείο της Κύπρου.

26. Το σκάνδαλο με το φάγωμα εκατομυρίων με την δημιουργία του ΤΕΠΑΚ και τις υπερχρεώσεις σε ενοίκια για κτίρια που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ.

27. Το σκάνδαλο με την νέα πλατεία ελευθερίας και το νέο δημαρχείο Λευκωσίας, αφου τα χρήματα απο την Ε.Ε για τα έργα αυτά εξαφανίστηκαν και ο δήμος δεν μπορεί να προκυρήξει η κατοχυρώσει τις προσφορές για ανέγερση και κατασκεύη τους.

28. Η ανείπωτη τραγωδία στη Ναυτική Βάση με 13 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες απο την έκρηξη των 100 container γεμάτα εκρηκτικές υλες. Ο Διοικητής της Ναυτικής Βάσης έκανε επανειλημμένες αναφορές, προειδοποιώντας ότι ο χώρος αποθήκευσης των εκρηκτικών ήταν ακατάλληλος κάτι το οποίο γνώριζαν όλοι, απο βουλευτές, υπουργούς, αξιωματικούς, αστυνομία, πυροσβεστική και ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος.

29. Η Καταστροφή του μεγαλύτερου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού της Κύπρου με ζημίες πέραν του 1δις ευρώ. επειδή κάποια σαΐνια είχαν τη φαεινή ιδέα να τοποθετήσουν εκρηκτικά δίπλα από τον μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό της Κύπρου!
και άλλα πολλά...

Αυτή είναι η «δίκαιη κοινωνία» της κυβέρνησης Χριστόφια

Δεν υπάρχουν σχόλια: