Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Γκεμπέλικές μέθοδοι και μαύρη προπαγάνδα της Τουρκίας κατά της Ελλάδας στο διαδίκτυο!

Από την Τουρκική εφημερίδα Ταράφ:
Το θέμα είχε έλθει για πρώτη φορά στην επικαιρότητα με ένα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Ταράφ» στις 2 Φεβρουαρίου 2009. Η εφημερίδα έγραφε ότι το τουρκικό γενικό επιτελείο είχε δημιουργήσει 35 ιστοσελίδες στο διαδίκτυο «με σκοπό τον ψυχολογικό πόλεμο». Αναφέρονταν μάλιστα και οι τίτλοι των ιστοσελίδων μεταξύ των οποίων υπήρχαν οι «greekmurderers.net», «pontuslu.com» και άλλες. Αμέσως μετά το δημοσίευμα το επιτελείο είχε ανακοινώσει ότι οι εν λόγω ιστοσελίδες έχουν κλείσει.
Η εφημερίδα αναφέρει όμως ότι το περιεχόμενο των ιστοσελίδων είναι προσβάσιμο και σήμερα μέσω της ιστοσελίδας «archive.org».

Η Ελλάδα κοιμάται!
Πριν από μερικές μέρες, στις 31 Ιουλίου, αναφερομένη και πάλι στο θέμα, η ίδια εφημερίδα έγραψε ότι σύμφωνα με το γενικό επιτελείο «η ιστοσελίδα greekmurderes.net περιλαμβάνει κείμενα προς ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι Έλληνες».
Η «Ταράφ» σημείωσε σχετικά το εξής: «Η ομολογία αυτή σχετικά με την ιστοσελίδα αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει διπλωματική κρίση. Προκύπτει δηλαδή ότι το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων έκανε μαύρη προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας η οποία είναι σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ. Ευτυχώς οι Έλληνες αυτή την περίοδο ασχολούνται με τα δικά τους προβλήματα σε βαθμό που δεν ενδιαφέρονται με αυτά».

Στο δικαστήριο
Η υπόθεση με τις προπαγανδιστικές ιστοσελίδες πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης στη Τουρκία όταν αποκαλύφθηκε ότι οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες προσπαθούσαν να πλήξουν πολιτικά και τους ισλαμιστές. Εξετάζεται στο δικαστήριο μαζί με μία άλλη υπόθεση που συνεχίζεται εδώ και περίπου δύο χρόνια. Σε αυτήν κατηγορούνται διάφοροι αξιωματικοί για τη σύνταξη του «σχεδίου καταπολέμησης της οπισθοδρόμησης».

Και παρακολουθήσεις Ελλήνων
Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ στην υπόθεση είναι ο συνταγματάρχης Ντουρσούν Τσιτσέκ, ο οποίος, κατά την ακροαματική διαδικασία, κατέθεσε, στις 2 Ιουλίου 2011, ότι «οι ιστοσελίδες δημιουργήθηκαν για να περιγραφούν τα εξωτερικά προβλήματα της Τουρκίας. Εάν σταματήσει η δραστηριότητα αυτή, θα ζημιωθεί το έθνος και το κράτος μας. Θα δικαιωθούν οι ισχυρισμοί των Αρμενίων. Εργαζόμαστε επί του Ποντιακού ζητήματος. Υπάρχει ένας Έλληνας πολίτης που έχει έλθει στην Τουρκία 98 φορές και δίνει διάφορα μηνύματα. Τι θα γίνει, εάν δεν παρακολουθηθεί;» Στο κατηγορητήριο, που έγινε δεκτό πριν από μερικές μέρες από το δικαστήριο, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι σε στρατιωτικά έγγραφα που βρέθηκαν κατά τις έρευνες σχετικά με την υπόθεση αναφέρεται ότι «τα εθνικιστικά κόμματα είναι αυτά που μπορούν να πάρουν ψήφους από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Με την αναπαραγωγή ειδήσεων σχετικά με την Αρμενία και την Ελλάδα που θα προκαλέσουν την αντίδραση της κοινής γνώμης, θα επιδιωχθεί η μείωση της εκλογικής δύναμης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης προς όφελος των εθνικιστικών κομμάτων».

Πηγή: Εφημερίδα Φιλελεύθερος 06-08-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: