Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

7 Αυγούστου: Από την Κύπρο μέχρι τη Β.Ήπειρο, όλος ο Ελληνισμός ΤΙΜΑ τους ΗΡΩΕΣ του.


Κυριακή 7 Αυγούστου 2011:

Στην ηρωική Χειμάρρα,  

ένα από τα απόρθητα κάστρα του Ελληνισμού -ακόμη και επί Τουρκοκρατίας- οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες 

  • ΤΙΜΟΥΝ τον Αριστοτέλη Γκούμα, το παλικάρι που λιντσαρίστηκε από Αλβανούς πριν 1 χρόνο επειδή -παρά τις απειλές τους- επέμενε να τους μιλάει μέσα στο μαγαζί του στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ .

 

Την ίδια ημέρα οι Έλληνες της Κύπρου  

  • ΤΙΜΟΥΝ δύο  παλικάρια: τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού που έγραψαν με το αίμα τους κι αυτοί την δική τους σελίδα στην Ελληνική Ιστορία. Στον αγώνα για ενάντια στην Τουρκική Εισβολή και κατοχή, στον αγώνα για μια Κύπρο ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ.


Αδέρφια:

Όσοι δεν μπορέσετε να παραβρεθείτε στις δύο συγκεντρώσεις παρακαλούμε  

  • θυμηθείτε τουλάχιστον τα παλικάρια αυτά στην προσευχή σας και
  • προωθήστε την ηρωική τους στάση ΠΑΝΤΟΥ.

Για να μάθουν όλοι ότι ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ υπάρχουν Έλληνες με φλόγα στην ψυχή και τόλμη που δε διστάζουν να δώσουν το αίμα τους για τα ιδανικά τους.

Το Ελληνικό αίμα που συνεχίζει να ποτίζει χρόνια τώρα τη σκλαβωμένη γη της Κύπρου και της Βορείου Ηπείρου, ποτέ δεν πηγαίνει χαμένο. Το δέντρο της Λευτεριάς και της Δικαιοσύνης σύντομα θα καρποφορήσει.

 

Βόρειος Ήπειρος:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Την Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στην ιδιαίτερή μας πατρίδα την Χειμάρρα εκδήλωση μνήμης προς τιμή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα.

Στις 12 Αυγούστου του περασμένου έτους, ο συμπατριώτης μας Αριστοτέλης Γκούμας δολοφονήθηκε άγρια από μία ομάδα Αλβανών εθνικιστών επειδή απλά μιλούσε Ελληνικά.
Στην εκδήλωση που διοργανώνουν, η οικογένεια του δολοφονηθέντος, η Ένωση Χειμαρριωτών, το τοπικό παράρτημα της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ» και άλλοι φορείς της πόλης, θα τελεσθεί το ετήσιο μνημόσυνο και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αριστοτέλη Γκούμα.

Η τοποθέτηση της προτομής, πέραν της απάλυνσης του πόνου της οικογενείας θα υπενθυμίζει σε όλους την θυσία του Αριστοτέλη και τους αγώνες των Χειμαρριωτών για την διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, του ελληνικού πολιτισμού και της παράδοσης.

Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνη παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Ένωση Χειμαρριωτών στο τηλ. 6944908605 ή στο email himaraunion@gmail.com
ΈΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ "Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ"

Γ΄Σεπτεμβρίου 13
104 32 Αθήνα
Φαξ. 210.3832341
Κύπρος:
 
Λευκωσία: Με την πορεία των μοτοσικλετιστών από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, την Κυριακή, 7 Αυγούστου, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» θα τιμήσει και φέτος τη μνήμη των δύο δολοφονηθέντων από τους γκρίζους λύκους και τον κατοχικό στρατό, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Η πορεία θα καταλήξει στο κοιμητήριο Παραλιμνίου, και σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα ακολουθήσει τρισάγιο στους τάφους των δύο ηρώων, ενώ οι εκδηλώσεις μνήμης θα συνεχιστούν στην πλατεία Παραλιμνίου, με την επίδοση τιμητικής πλακέτας στους γονείς των δολοφονηθέντων, χαιρετισμό, έκθεση φωτογραφίας και συναυλία. Μιλώντας κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο Σάββας Γεωργιάδης, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, είπε ότι σκοπός της διοργάνωσης είναι να δοθεί το μήνυμα ότι «δεν ξεχνούμε».

Πρόσθεσε ότι η «Πρωτοβουλία Μνήμης» τιμά με τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και την πορεία των μοτοσυκλετιστών σχεδόν κάθε χρόνο τους δύο ήρωες που δολοφονήθηκαν το 1996.
 
Αναφερόμενος στις ημερομηνίες των δολοφονιών των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, στις 11 και 14 Αυγούστου του 1996 αντίστοιχα, είπε ότι «έμελλαν να χαραχτούν στην καρδιά μας σαν μαχαιριές», με τις πληγές να είναι ακόμη ανοιχτές.

Ο Ξένιος Κασινίδης, επίσης εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, αναφερόμενος στα διαδικαστικά της πορείας των μοτοσυκλετιστών, είπε ότι η πορεία θα ξεκινήσει στη Λευκωσία, από το περίπτερο Οκτάγωνο στις 7.30πμ, στη Λεμεσό και Πάφο από την υπεραγορά Ορφανίδη επίσης στις 7.30πμ, στη Λάρνακα από τον κόμβο Ριζοελιάς στις 8.00πμ και στην Αμμόχωστο από τον κυκλικό κόμβο Αγίας Νάπας στις 8.30πμ.
 
Συμπλήρωσε ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στην πορεία, πρόσθεσε όμως ότι θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν κράνος, να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας κατά τη διάρκεια της πορείας και να φορούν τη φανέλα που θα τους διανεμηθεί.
Είπε επίσης ότι δεν θα επιτραπεί σε κάποιον να συμμετάσχει αν δεν τηρήσει τους παραπάνω κανόνες και πρόσθεσε ότι ο λόγος που δεν επιτρέπονται φανέλες άλλων οργανώσεων, σωματείων ή ομάδων, είναι ότι «θέλουμε να αποδείξουμε σε όλους ότι είμαστε μακριά από οποιοδήποτε άλλο σχηματισμό, είτε κομματικό, είτε αθλητικού σωματείου είτε οποιοδήποτε άλλο». Η εκδήλωση είναι υπερκομματική και σκοπός της διοργάνωσης είναι να τιμήσει τη μνήμη των δύο ηρώων, είπε ο κ. Κασινίδης. 
 
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ΕΦΑΕΦΠ & ΕΦΕΝ συνδιοργανώνουν με τις οικογένειες των ηρωωμαρτύρων μας το ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων Τάσου Ισαακ και Σολωμού Σολωμού οι οποίοι έπεσαν θύματα από την τουρκική βαρβαρότητα τον Αύγουστο του 1996.


15 χρόνια μετά παραμένουν άσβηστοι οι φλογεροί εκείνοι αγωνιστές στην καρδιά κάθε Έλληνα που πονάει για την πατρίδα του. Ο Τάσος και Σολωμός αψηφώντας τον θάνατο, χωρίς να σκεφτούν την προσωπική τους ζωή, αγωνιώντας παρά μόνο για την πατρίδα, όρμιξαν στην ματωμένη “ρωγμή” του οδοφράγματος κατοχής σαν νέοι Μάτσηδες σαν νέοι Λεωνίδες γιατί μέσα τους δεν άντεχαν την αδικία και την καταπίεση.

Η πορεία ξεκίνησε από το Βερολίνο και είχε προορισμό την Κερύνεια με μοτοσικλετιστές από όλη την Ευρώπη. Σε κάθε σημείο της πορεία τους γινόταν διαφώτιση για την εισβολή και κατοχή της νήσου μας από τους Τούρκους.

Μετά από ακύρωση της αντικατοχικής με πιέσεις από τον τότε πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη οι διαδηλωτές ήσαν εκτός ελέγχου και με δίψα για λευτεριά κατευθύνθηκαν μαζικά προς τα οδοφράγματα. Εκεί ο Τάσος Ισαάκ στην προσπάθεια του να βοηθήσει έναν άλλο συναγωνιστή του, τον οποίο κτυπούσαν οι Γκρίζοι Λύκοι, ψευδοαστυνομικοί και Τούρκοι της Κύπρου, δέχτηκε επίθεση και έπεσε στο χώμα. Γύρω του μαζεύτηκαν και άλλοι Τούρκοι και άρχισαν να τον κτυπούν αλύπητα με πέτρες και ρόπαλα, ενώ μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης παρακολουθούσαν αμέτοχοι. Μετά από λίγο ο ήρωας Τάσος Ισαάκ άφηνε την τελευταία του πνοή λίγα μέτρα μακριά από την αγαπημένη του Αμμόχωστο.

Μετά την κηδεία του Τάσου Ισαακ στις 14 Αυγούστου ο ξάδελφος του Σολωμός Σολωμού οργισμένος κατευθύνθηκε με άλλες ομάδες διαδηλωτών προς το οδόφραγμα για να αφήσουν εκεί λουλούδια στον τόπο θυσία του Τάσου.

Ξαφνικά ξεπετάχτηκε από μπροστά από τους διαδηλωτές ο Σολωμός Σολωμού και ξεφεύγοντας από τα χέρια των κυανόκρανων, πέρασε στην «νεκρή ζώνη» κι ανέβηκε στον ιστό για να κατεβάσει τη σημαία της ντροπής, ενώ άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν να τον αποτρέψουν. Τούρκοι ελεύθεροι σκοπευτές τον πυροβόλησαν και ο Σολωμός Σολωμού έπεσε νεκρός από σφαίρα στο λαιμό.

Ο ΕΦΑΕΦΠ και η ΕΦΕΝ καλούν όλους του Έλληνες που διψούν για λευτεριά της Κύπρου μας, δεν συμβιβάζονται με την κατοχή και δεν εφησυχάζονται μπροστά στους πολιτικούς μας που αυτοσκοπός τους πλέον είναι η εξουσία, να παρευρεθούν στο μνημόσυνο των δύο ηρωωμαρτύρων μας στις 7 Αυγούστου στον Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι.

Στο τέλος του μνημόσυνου θα γίνει πορεία προς στο κοιμητήριο των ηρώων μας.

“Γιατί οι ήρωες δεν πεθαίνουν αλλά αθάνατοι μένουν”

Σημεία προσυγκέντρωσης - Πληροφορίες

Λευκωσία, σωματείο ΑΠΟΕΛ (Χίλτον Λευκωσίας),ώρα 07:00 π.μ., Κωστής 99959595
Λάρνακα, κυκλικός κόμβος ριζοελιάς, ώρα 07:45 π.μ., Πέτρος 99979052
Λεμεσός, Μπροστά από το Τσίρειο Στάδιο, ώρα 07:00 π.μ., Στυλιανός 99801504
Πάφος, έξοδος προς Λεμεσό, ώρα 06:00 π.μ., Xρίστος 96424700
Παραλίμνι, Ιωσήφ 97614595

Δεν υπάρχουν σχόλια: