Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΑΥΤΟΣ είναι ΔΕΣΠΟΤΗΣ! Συγχαρητήρια στον αγωνιστή Ιεράρχη Κονίτσης Ανδρέα

Ακούσαμε το 10λεπτο απόσπασμα και ΜΑΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ!
Δίνουμε ΟΛΟΘΕΡΜΑ τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ μας στον αγωνιστή Ιεράρχη!
Στον αγωνιστή Ιεράρχη που μόλις πριν 5 ημέρες δήλωσε:

"Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν ή επιθυμούν να φιμώσουν κάποιους Ιεράρχες που μιλούν για τα θέματα του έθνους ΔΗΛΩΝΩ ότι ΜΟΝΟΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ θα μου κλείσει το στόμα."
(δείτε το σχετικό βίντεο εδώ)
Ακολουθεί η χθεσινή (28/8/2011) δυναμική ομιλία του μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα στο χωριό ακριτικό Βούρμπιανη με αφορμή την επέτειο νίκης Ελληνικού Στρατού στο Γράμμο.

Επιλέξαμε 2 χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Φαίνεται λοιπόν ότι η δήλωση του σημερινού Υπουργού Δικαιοσύνης για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών έχει σίγουρα την αρχή της στην Πρωθυπουργική επιθυμία "να μαστουρωθούν" όλοι οι Έλληνες.
Κι έπειτα οι πολιτικοί μας παραπονούνται ότι τους υποδέχεται ο κόσμος με γιαούρτια, αυγά ντομάτες και άλλα παρόμοια ευγενή προϊόντα..Και παρότι δεν συμμερίζομαι αυτή την πρακτική όμως έτσι μου 'ρχεται να φωνάξω ΖΗΤΩ τα γιαούρτια, ΖΗΤΩ οι ντομάτες, ΖΗΤΩ τα αυγά.Να αγιάσουν τα χέρια όλων εκείνων που έχουν επιλέξει να τιμωρούν με αυτόν τον τρόπο τη φαυλοκρατία και την αναξιοκρατία"


Πες τα δέσποτα. Πες τα (ακούγεται αρκετές φορές στο βίντεο).
Ενώ λίγο αργότερα συμπληρώνει:
"Η Ελλάδα η αγαπητή μας πατρίδα κινδυνεύει
Το Αιγαίο και ιδιαίτερα το Καστελόριζο και κάποιες βραχονησίδες έχουν ανοίξει για τα καλά την όρεξη της Τουρκίας. 
Η Θράκη βρίσκεται -εδώ και χρόνια- στο στόχαστρο της εξωτερικής Τουρκικής πολιτικής. Τελευταία επισκέφθηκε τη Θράκη η σύζυγος του Πρωθυπουργού της Τουρκίας φυσικά για τη σχετική προπαγάνδα. 
Ενώ η Βόρειος Ήπειρος από το άλλο το μέρος βρίσκεται στον αστερισμό δυστυχώς του εσωτερικού διχασμού. Ειδικά για τη Βόρειο Ήπειρο θα έλεγα ότι στην Ελλάδα παρατηρείται μία δειλία και μία ηττοπάθεια. 
Όταν προ ολίγου καιρού ο πρόξενος της Κορυτσάς συνέστησε στους εκεί Έλληνες να δηλώσουν στην προσεχή απογραφή να δηλώσουν ότι είναι Έλληνες και Ορθόδοξοι χριστιανοί, η Ελληνική Κυβέρνηση τον ανεκάλεσε στην Αθήνα. Και μόνο ύστερα από τη γενική κατακραυγή ο Πρόξενος επανήλθε στην Κορυτσά."

Ευχαριστούμε τους συναγωνιστές που μας έστειλαν φωτογραφίες από την εκδήλωση.
Ευχαριστούμε για μία κόμη φορά και το Ιστολόγιο Ρωμαίϊκο Οδοιπορικό για το βίντεο αλλά και για τις φωτογραφίες.

Ακολουθεί το βίντεο με τον ασυμβίβαστο λόγο του Ιεράρχη:

Δεν υπάρχουν σχόλια: