Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι καλλιτέχνες κομματικά υποχείρια!

Ευτυχώς υπάρχουν καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν την κοινή λογική να μην πέφτουν σε κομματικές παγίδες και να γίνονται υποχείρια της ιδεολογίας και των πολιτικών σκοπιμοτήτων αυτών που τους προσκαλούν σε μια συναυλία!
Δίνουμε τα συγχαρητήρια μας στους πιο κάτω καλλιτέχνες που, σε οικονομικά δύσκολους καιρούς για όλους μας, αρνήθηκαν την με αμοιβή στήριξη του Δημήτρη Χριστόφια!

Στηρίζουμε και εμείς με τη σειρά μας, τους καλλιτέχνες που ψυχολόγησαν σωστά την κατάσταση, συνταυτίστηκαν με τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων της Κύπρου και έκλεισαν την πόρτα στον Δημήτρη Χριστόφια.
 
Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά και Μελίνα Ασλανίδου, Γιώργος Ανδρέου, Δημήτρης Μακρής δήλωσαν ξεκάθαρα ότι δεν θα παραβρεθούν στην εκδήλωση της “Κίνησης Πολιτισμού” με ομιλητή τον Δημήτρη Χριστόφια στις 24/10/2011 για την ΕΝΟΤΗΤΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Ακόμα δύο καλλιτέχνες, οι Πάνος και Χάρης Κατσιμίχας έχουν απαντήσει αρνητικά στην ”κομματική φιέστα”.
Ο Χάρης Κατσιμίχας, δήλωσε σχετικά με τη συναυλία στην Κύπρο: ”Το μόνο που έχω να δηλώσω προς ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις είναι το εξής: δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να λάβω μέρος σ΄ αυτήν τη συναυλία. Συντάσσομαι πλήρως με την δήλωση του Γ. Ανδρέου, η οποία λέει: ” Δεν επιθυμώ να διαιρέσω αντί να ενώσω.”

Όπως είναι γνωστό, η εν λόγω εκδήλωση έχει πάρει κομματικό χαρακτήρα καθώς διαφημίζεται και χορηγείται από ΜΜΕ που πρόσκεινται στο ΑΚΕΛ κατά πρώτο λόγο και έχει ομιλητή τον πρόεδρο κατά δεύτερο λόγο. Η εκδήλωση γίνεται “για τη στήριξη της Κύπρου και υπεράσπιση του προέδρου” αναφέρουν ΜΜΕ που πρόσκεινται στο ΑΚΕΛ.


Η Κύπρια τραγουδίστρια Ευριδίκη, αν και το όνομά της δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των καλλιτεχνών, έκφρασε μέσω του facebook την αντίθεσή της στην εκδήλωση. “Αντί να κάνουμε συναυλίες προς τιμή των ηρώων μας, προς τιμή αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα μας, Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών, χρησιμοποιούμε τους καλλιτέχνες και τη δύναμη του κόμματος για να στηρίξουμε αυτούς που προσπαθούν να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια;», δήλωσε η τραγουδίστρια.
Η Ευριδίκη καταλήγει πως με αυτή τη στάση «οι ίδιοι βάζουμε το χεράκι μας για τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Στα διαφημιστικά που αρχικά κυκλοφόρησε η «Κίνηση Πολιτισμού» (η οποία ιδρύθηκε με σκοπό την στήριξη του Δημήτρη Χριστόφια) ως συμμετέχοντες στην εκδήλωση εμφάνιζε τους Ουμούτ Αλμπαϊράκ, Γιώργο Ανδρέου, Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Γιάννη Ζουγανέλη, Παντελή Θαλασσινό, Κούλλη Θεοδώρου, Κώστα Θωμαΐδη, Μελίνα Κανά, Πάνο Κατσιμίχα, Χάρη Κατσιμίχα, Τάνια Κικίδου, «Κολλεκτίβα», Βαγγέλη Κορακάκη, Γιάννη Κούτρα, Βούλλα Κωνσταντίνου, Βασίλη Λέκκα, Δημήτρη Μακρή, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, «Όναρ», Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Μάνο Πυροβολάκη, Διονύση Τσακνή, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Δημήτρη Φανή.

2 σχόλια:

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Παραθέτουμε πιὸ κάτω τὰ διάφορα κανάλια ἐπικοινωνίας καὶ τὶς δημόσιες καὶ προσβάσιμες ἰστοσελίδες κοινωνικῆς δικτύωσης τῶν καλλιτεχνῶν μας.

Ζητῆστε τοὺς εὐγενικὰ καὶ κόσμια ὅπως σεβαστοῦν τὴν μνήμη τῶν 13 ἡρώων μας καὶ τὴν λαϊκὴ ἀπαίτηση τῆς συντριπτικῆς πλειοψηφίας τοῦ κυπριακοῦ λαοῦ (συμπεριλαμβανομένων καὶ ΑΚΕΛικών) γιὰ παραίτηση τοῦ Δημήτρη Χριστόφια.

Δὲν τοὺς θέλουμε νὰ γίνουν συνένοχοι σὲ μία μακάβρια κομματικὴ φιέστα προσωπολατρείας, παρόμοιες μὲ αὐτὲς ποὺ ἔστηναν ἕως καὶ πρόσφατα λαομίσητοι δικτάτορες.

επικοινωνήστε με τους καλλιτέχνες στις σελίδες τους που προβάλλονται στο:
http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2011/10/blog-post_649.html

Ιστολόγιο εφέδρων Μηχανικού ΕΦ είπε...

Επικοινωνία με «Αντιπαρακμή».

Σας γνωστοποιούμε ότι αναρτήσαμε σήμερα στο ιστολόγιό μας «ΕΦΕΔΡΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΦ», αντιγράφοντας την σχετική ανάρτηση από το ιστολόγιό σας, αφιέρωμα στον στρατιώτη Μηχανικού της ΕΛΔΥΚ Μιχάλη Χαζάπη που έφυγε τον Φεβρουάριο του 2011.
www.70tm.blogspot.com
Στο ιστολόγιο μας υπάρχουν ήδη αφιερώματα για τον πεσόντα το 1964 Λοχαγό Βασίλειο Καποτά, την Διμοιρία Μηχανικού της ΕΛΔΥΚ 1974 και τον πεσόντα Λοχαγό ΜΧ Σωτήριο Σταυριανάκο.

Επιθυμία μας είναι να έρθουμε σε επαφή με εφέδρους της ΕΛΔΥΚ που υπηρέτησαν στο Μηχανικό ώστε μέσα από την ιστοσελίδα μας να γραφτεί σιγά-σιγά η Ιστορία του Μηχανικού στην Κύπρο, όπως την έζησαν οι πρωταγωνιστές της.