Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Τα τσιράκια του Προέδρου Χριστόφια ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ!

Την οργή και την αγανάκτηση μας προκάλεσε για ακόμα μία φορά το δεξί χέρι (αν θέλετε μπορείτε να το πείτε και αριστερό) του προέδρου Δ. Χριστόφια . Η ακελική αστυνομία, όπως ήταν αναμενόμενο, με το πόρισμα που διεξήγε, θολώνει τα νερά και στρέφει σκόπιμα και ύπουλα τα βλέμματα προς άλλες κατευθύνσεις. 
Εύκολα γίνεται αυτό κατανοητό αφού ο ακελικός μηχανισμός και τα τσιράκια του προέδρου φρόντισαν από τη Δευτέρα 3/10/2011, ημέρα δημοσιοποίησης του πορίσματος της Ερευνητικής επιτροπής του Πόλυ Πολυβίου, να αμφισβητήσουν στην τελική το πόρισμα  και να στραφούν στην εναπομείνασα ελπίδα τους, την αστυνομία.




Ενώ για 2 μήνες καλούσαν επίμονα το λαό να μη βγάζει βεβιασμένα συμπεράσματα, να μην αντιδρά και να περιμένει το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής που ο ίδιος διόρισε, έρχονται μετά τη δημοσιοποίησή του, στην οποία κρίνεται ο πρωταίτιος του εγκλήματος, όχι μόνο να το αμφισβητήσουν, αλλά με γλοιώδες ύφος  και όπως πάντα με ελλιπή επιχειρήματα να τον κατηγορούν για λανθασμένη εμπλοκή στην πολιτική και υπέρβαση των όρων εντολής που του είχαν δοθεί. 
Κύριοι του ΑΚΕΛ, ακριβώς το αντίθετο από τα λεγόμενα σας συνέβη αφού μεταξύ άλλων ο Πόλυς Πολυβίου είχε εντολή να ερευνήσει  ‘’το σύνολο των ενεργειών, παραλείψεων, γεγονότων, συνθηκών, που οδήγησαν στην έκρηξη.’’ 

Ακόμη μία ψευδής δήλωση ήταν αυτή του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ,  Άντρου Κυπριανού, ο οποίος έδωσε υπόσχεση για ανάληψη ευθυνών και παραίτηση του προέδρου αν τυχόν το πόρισμα της Μονομελούς επιτροπής του Πόλυ Πολυβίου επέρριπτε πολιτικές ευθύνες  σ’ αυτόν. Καθόλου δε μας παραξένεψε βέβαια ότι εκ των υστέρων ξέχασε τις δηλώσεις και χρησιμοποίησε για ακόμα μία φορά το ποιηματάκι περί πραξικοπήματος.
 

Αυτό που ξεπερνά, όμως τα όρια είναι οι ευθύνες που επιρρίπτει η αστυνομία στους δύο  ήρωες που έπεσαν νεκροί με αυτοθυσία στη ναυτική βάση στο Μαρί , πλοίαρχο Ιωαννίδη Αντρέα και αντιπλοίαρχο Λάμπρου Λάμπρο. 
Ακόμα και ο τελευταίος φοιτητής της Νομικής γνωρίζει πως απαγορεύεται ρητά η ποινική δίωξη νεκρών. Μετά τη θύελλα των αντιδράσεων βέβαια, ο αρχηγός της αστυνομίας αρνήθηκε πως εισηγείται ποινική δίωξη. Εμείς ρωτάμε λοιπόν: Αφού δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα ποινικής δίωξης των νεκρών, πού αποσκοπούσε η αναφορά σ’ αυτούς; Είναι πασιφανές πως η αστυνομία είναι πολιτικά κατευθυνόμενη και επαίσχυντη αφού προσπάθησε να ρίξει λάσπη και να αμαυρώσει τη μνήμη των Ηρώων μας,  που με αυταπάρνηση πήραν πρωτοβουλία να είναι οι ίδιοι στην πρώτη γραμμή, δίνοντας ταυτόχρονα εντολή απομάκρυνσης στρατιωτών και στελεχών με αποτέλεσμα να τους σώσουν την ζωή. 
Αν δεν λειτουργούσαν με τέτοιο ηρωισμό αυτή τη στιγμή ο ΠτΔ και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι – ανεύθυνοι θα είχαν να λογοδοτήσουν για περισσότερους νεκρούς.



Ξεκαθαρίζουμε πως οι επίμονες και ξεδιάντροπες προσπάθειες της παρούσας κυβέρνησης και  της αστυνομίας, για να στραφούν τα βλέμματα στους νεκρούς και να στιγματιστούν αυτοί και οι οικογένειες τους, δε θα περάσουν
Θα μας βρίσκετε πάντοτε μπροστά σας, γιατί εμείς δεν γονατίζουμε ως κομματόσκυλα μπροστά σε κανένα πολιτικό ‘’ηγέτη’’ παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς μας.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ, 
ΣΚΥΛΙΑ ΦΥΛΑΤΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: