Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ανόρθωσης Αμμοχώστου. Νέο οδοιπορικό για μία ομάδα που συνεχίζει να χτυπά ΕΛΛΑΔΑ.

Πριν από λίγους μήνες αναρτήσαμε αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του σωματείου της "Ανόρθωσις"-Αμμόχωστου.
Η ανάρτηση μας, όχι μόνον δεν δίχασε αλλά αντιθέτως δεχθήκαμε δεκάδες συγχαρητήρια μηνύματα ακόμη και από οπαδούς άλλων Κυπριακών ομάδων που αγαπάνε επίσης βαθιά την ΠΑΤΡΙΔΑ. Χαιρόμαστε όταν διαρκώς διαπιστώνουμε ότι δεν είναι λίγες οι ομάδες της Κύπρου που η καρδιά τους χτυπά ΕΛΛΑΔΑ.


Φίλος του Ιστολογίου μας επιμελήθηκε την παρουσίαση του φωτορεπορτάζ που ακολουθεί (έχουμε επέμβει σε ορισμένες φωτογραφίες, θολώνοντας κυρίως τα πρόσωπα των οπαδών):

Ας δούμε τώρα την πορεία της Ανόρθωσις από το καλοκαίρι:
Η 1η φωτογραφία είναι από την 1η αγωνιστική στο Δασάκι της Άχνας.


Ακολουθούν οι φωτογραφίες από τον αγώνα που έγινε λίγες μέρες μετά την έκρηξη στο Μαρί
Στον συγκεκριμένο αγώνα οι οργανωμένοι οπαδοί ''MAXHTEC'' κράτησαν 13 λεπτά σιγής όπως και οι 13 λεβέντες που χάθηκαν. 
Μετά τη λήξη της σιγής ακολούθησε εκφώνηση των ονομάτων απο τους οργανωτές  και μετά απο κάθε όνομα φώναζε η κερκίδα ''ΑΘΑΝΑΤΟΣ''. 
Μετά την εκφώνηση και των 13 ονομάτων ακολούθησε ο εθνικός ύμνος απο όλο το γήπεδο:
Οι επόμενες φωτογραφίες είναι απο το παιχνίδι με την Βαρτάρ Σκοπίων-προσέξτε τη σημαία "Μακεδονία Ελληνική". 
Ο αγώνας ήταν 3 μέρες πριν απο το μνημόσυνο των ηρωωμαρτύρων ΤΑΣΟΥ ΙΣΑΑΚ και ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ και φυσικά δεν μπορούσε να λείπει το σχετικό πανό:

Ακολουθούν φωτογραφίες από το παιχνίδι με την Ομόνοια..
Η πρώτη είναι για τους λεβέντες του Μαρί, πανό το οποίο αναρτείται σε κάθε αγώνα εντός έδρας από τη μέρα της έκρηξης 
και η δεύτερη φωτογραφία είναι από την είσοδο της ομάδα στο πέταλο των οργανωμένων. 
Το πανό κάτω από τη χορογραφία λέει ''ΜΕ ΥΨΙΣΤΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ'', η χορογραφία είναι το οίκημα στην Αμμόχωστο στα αριστερά και η Ενωτική σημαία στα δεξιά.


Η επόμενη φωτογραφία  είναι του Τάσου Μάρκου και είναι με τον αγώνα στο Παραλίμνι:
"Τάσος Μάρκου" είναι και η ονομασία του γηπέδου του Παραλιμνιού. 
διαβάστε απόσπασμα από  την επίσημη ανακοίνωση του σωματείου :

Ο Τάσος Μάρκου υπηρέτησε ιδανικά και αρχές, χωρίς να υποχωρήσει ούτε ένα βήμα. Αγωνίστηκε ως τομεάρχης της ΕΟΚΑ, στον ανεπανάληπτο εκείνο ηρωικό αγώνα. Ο Τάσος Μάρκου βρισκόταν πάντα στις φωτεινές κορυφές. Και το 1955 και το 1963 και το 1974.

Συμμετείχε με τρόπο ενεργό στις δραστηριότητες της οργάνωσης ΑΚΡΙΤΑΣ, που έσωσε τη Λευκωσία στα χρόνια της τουρκοανταρσίας.


Χαρακτηριστική για το ήθος και τη σεμνότητα του ήταν η απάντηση που έδωσε στον Αρχηγό Διγενή όταν του είχε ζητήσει  να του αποστείλει γραπτώς έκθεση για τη προσωπική του δράση στον Αγώνα για την περίληψη της στα απομνημονεύματα του Αρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α.: « Ότι έκανα Αρχηγέ, ήταν μια υποχρέωση μου προς την Πατρίδα. Επομένως δεν έχω οτιδήποτε να πω για τον εαυτό μου».

Η τελευταία επαφή με τον Ταγματάρχη Τάσο Μάρκου έγινε μέσω ασυρμάτου από το Διοικητή του Τακτικού Συγκροτήματος Κυθραίας το απόγευμα της 15ης Αυγούστου 1974. Έκτοτε παραμένει αγνοούμενος.


Η τελευταία φωτογραφία είναι από την παρουσία μελών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φιλάθλων Ανόρθωσις-MAXHTEC  στο μνημόσυνο των ηρωωμαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού
Η φωτογραφία είναι απο την εκκλησία .. 
Ακολούθησε παρουσία και στο κοιμητήριο των ηρώων:

Δείτε και μερικά πρόσφατα ''Σάν Σήμερα'' απο την επίσημη ιστοσελίδα του σωματείου:
Σαν Σήμερα 17/10/1922:
Εκλέγεται επιτροπή για τη διενέργεια εράνου υπέρ της διατροφής των προσφύγων από την Μικρά Ασία που κατέφυγαν στη Κύπρο.

Σαν σήμερα 16/10/1949:
Η Γενική Συνέλευση διακηρύττει την αφοσίωση των μελών της προς τα εθνοσωτήρια κελεύσματα της Εθναρχίας και προς «την ακατάλυτον και έμμονον Αξίωσιν του Κυπριακού λαού δι' ΕΝΩΣΙΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΩΣΙΝ με την Μητέρα Πατρίδα ΕΛΛΑΔΑ»


Τέλος διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του Σωματείου Ανόρθωσις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940
"Σας προσκαλούμε στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, που διοργανώνει η Πολιτιστική Επιτροπή του σωματείου μας και που θα πραγματοποιηθεί στο οίκημα του σωματείου μας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» την ερχόμενη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 8 το βράδυ.
Εκτός από ομιλίες θα φιλοξενηθεί Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Πατριωτικά τραγούδια, αναγνώσματα και απαγγελίες."Ναι, στην Κύπρο, τα αθλητικά σωματεία ΤΙΜΟΥΝ την 28η Οκτωβρίου.


Συγκλονιστικά και τα βίντεο που ακολουθούν:
Κρατώντας μαύρο πένθος στο χέρι για τους 13 νεκρούς στο Μαρί, ψέλνουν τον εθνικό μας ύμνο:


Εθνικός ύμνος και όχι μόνο!!


Ως Ιστολόγιο, συγχαίρουμε τους ΜΑΧΗΤΕΣ και τους φιλάθλους της ομάδας.
Αναμφισβήτητα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.


Θυμίζουμε την παλαιότερη ανάρτησή μας:

Ανόρθωσις: 1911-2011. 100 χρόνια ιστορίας μιας ομάδας που η καρδιά της ΧΤΥΠΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: