Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί η Ελλάδα συνεχίζει να βγάζει ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ: η ΛΕΦΕΔ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων

Το περασμένο Σαβ/κο ήταν σίγουρα από τα πιο παγωμένα του φετινού χειμώνα. 
Δείτε που το πέρασαν τα παλικάρια της ΛΕΦΕΔ:
Δελτίο τυπου ΛΕΦΕΔ

 
     Ολοκληρώθηκε το Παρασκευο - ΣαββατοΚύριακο 20/22 Ιανουαρίου 2012 η προγραμματισμένη επίσκεψη/εκπαίδευση της ΛΕΦΕΔ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) του Στρατού Ξηράς που βρίσκεται στην θέση Νίκη του όρους Όλυμπος και σε υψόμετρο 1820 μέτρων.
Στην αποστολή συμμετείχαν 20 μέλη της ΛΕΦΕΔ  με επικεφαλής τον επίτιμο πρόεδρο της ΛΕΦΕΔ Αντιστράτηγο ε.α. Κ.Τραχανατζή και έγινε από κοινού με την ΠΑΝΝΕΑ και την ΛΕΕΒ.
     Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε θέματα Διαβίωσης-Επιβίωσης σε  χιονοσκεπείς περιοχές από εκπαιδευτές του ΚΕΟΑΧ και για όσους είχαν τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά και το ανάλογο κουράγιο δόθηκε η ευκαιρία να κατασκευάσουν χιονοκαταλύματα και να μείνουν την νύχτα έξω με θερμοκρασίες που έφτασαν τους -20 βαθμούς.
Όσοι δεν επέλεξαν την διαβίωση σε ακραίες συνθήκες μπόρεσαν να κάνουν πορεία πάνω από τα λίφτ αλλά και να εκπαιδευτούν  στην χρήση ,λύση και αρμολόγηση του ατομικού οπλισμού των ειδικών δυνάμεων Μ4/Μ16.
     Το βράδυ του Σαββάτου ο Δκτης του ΚΕΟΑΧ παρέθεσε δεξίωση για το σύνολο της αποστολής όπου ανταλλάξαμε αναμνηστικά και δώρα.
Η αναχώρηση έγινε το μεσημέρι της Κυριακής αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου.

Περισότερα στο www.lefed.gr
Επίσης σας ενημερώνουμε:

6 σχόλια:

γιαννης είπε...

μπραβο στους συναδελφους μου που για μια ακομη φορα εδειξαν τι θα πει πειθαρχια κ μαχημοτητα.....ειδικα το πρωτο ηταν αξιο συγχαρητηριων κ απο τον στρατηγο κ απο τον διοικητη που με συνεχαρει προσωπικα για την συμπεριφορα ολων των αντρων καθολη την εκει παρουσια μας...α κ για να μην ξεχναμε οπως λεει κ ο προεδρος μας το κρυο ηταν πολυ κρυωμενο

NKF_INF-SGT είπε...

Είχε πραγματικά ποοοοοολύ κρύο αλλά τα καταφέραμε ο καθένας με τον τρόπο του. Ήταν δύσκολά ναι αλλά το ΜΟΝΟ που πραγματικά χρειάζεται είναι ψυχή! Με αυτό μπροστά όλα τα άλλα έρχονται... Δε είμαστε ούτε υπεράνθρωποι ούτε πλούσιοι που κάνουν το χόμπυ τους, απλοί άνθρωποι καθημερινοί είμαστε με τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανάγκες και φοβίες που έχουν όλοι.... Απλοί Έλληνες που όμως δεν μπορούμε να καθόμαστε άλλο με σταυρωμένα τα χέρια και που το βάρος της ιστορίας και των προγόνων μας αλλά και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, μας ξύπνησε και φούντωσε τις ψυχές μας!!!

Η ψυχή του Έλληνα είναι ανίκητη και το έχει αποδείξει ανά τις χιλιετιρήδες! Πρέπει να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας να την βρούμε, να της ξαναβάλουμε φωτιά και να συλλογιστούμε αν οι μελλοντικές γενιές θέλουμε να αναφέρονται σε μάς μαζί με τους 300 του Λεωνίδα ή μαζί με τον Εφιάλτη....

"Αν λαχταράς την λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις,
μόνος σου πάρ' την αν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις!"
Γρίβας Διγενής

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2012 ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ!
Σας περιμένουμε όλους!

ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

Αλέξανδρος Λιόλιος είπε...

Ναι,ΜΠΡΑΒΟ στην ΛΕΦΕΔ,οχι μόνο για το ΚΕΟΑΧ αλλά για όλλες τις μεχρι τωρα δραστηριότητες. Δείχνει τον δρόμο,δλδ την αξιοποίηση του εφεδρου δυναμικού και της αποτρεπτικής του δύναμης,στους αρμόδιους-αναρμόδιους.Ναι,ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ,όπως ειχαν διδάξει οι αρχαίοι ημών πρόγονοι!!!Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ σας παλληκάρια!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Απλοί άνθρωποι είναι με την διαφορά ότι αυτοί είναι "πραγματικοί" Έλληνες.Οι υπόλοιποι ή κάντε κάτι για την Πατρίδα σας ή κάνετε μια επισταμένη έρευνα για τη καταγωγή σας.

Unknown είπε...

Ολοι απο καπου ξεκιναν εμεις διαλεξαμε τον χιονοπολεμο

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Jogn Smith
θα με διευκόλυνες πάρα πολύ αν μου έλεγες σε ποια πρεσβεία εργάζεσαι (ή από ποια αμείβεσαι).

Πάντως αν κρίνω από το ονοματεπώνυμο που επέλεξες, δεν πρέπει να ήσουν πολύ καλός μαθητής. Σκέτη αντιγραφή από το "εγχειρίδιο καλού πράκτορα"!
είπαμε, δεν θα αντιγράφεις όσα σου έμαθαν, θα σκέφτεσαι πρώτα.

ΥΓ. Δεν έχετε πρόγραμμα που να τονίζει στα Ελληνικά εκεί στην πρεσβεία;