Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Χριστόφια ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ. (ανταπόκριση από διαδήλωση στο Λονδίνο)

Με επιτυχία στέφθηκε χθες η εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου με σκοπό να αποδοθεί δικαιοσύνη για την υπόθεση του Μαρί.
Οι διαδηλώτες κατέφθασαν στην κυπριακή Πρεσβεία και ανέρτησαν ένα πανό το οποίο ανέγραφε «ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ». Ακολούθως έγινε ανάγνωση του Ψηφίσματος, το οποίο αφού εγκρίθηκε από τους διαδηλωτές, επιδόθηκε στη Πρεσβεία.

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου θα ήθελε να ευχαριστήσει όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, έτσι ώστε εμείς οι φοιτητές να δώσουμε ένα βροντερό μήνυμα πως απαιτούμε δικαιοσύνη και δημοκρατία και πως δεν συμβιβαζόμαστε με το σάπιο κατεστημένο. Τέλος, ελπίζουμε πως αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει ένα κινητήριο μοχλό όσον αφορά την παραίτηση και την ανάληψη των ευθυνών από τον κύριο υπαίτιο της τραγωδίας, Πρόεδρο Χριστόφια.




ΨΗΦΙΣΜΑ  
ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ «ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» 


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Λονδίνο, 11 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΣ:
Υπάτη Αρμοστεία Κυπριακής Δημοκρατίας
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Αξιότιμοι Κύριοι,
ΘΕΜΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ «ΑΝΤΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ» ΣΤΟ ΜΑΡΙ

Διά του παρόντος ψηφίσματος, το φοιτητικό κίνημα «ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου» καταδικάζει την ασύγγνωστη αμέλεια, τις παραλείψεις, τις ιδεοληψίες, την ατολμία και την ανικανότητα τόσο της Κυβέρνησης, αλλά περισσότερο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον οικτρό θάνατο 13 συμπατριωτών μας, κατά τη φονική έκρηξη της 11/07/2011 στο Μαρί.

Περαιτέρω, το Κίνημά μας εκφράζει την αποδοκιμασία και την απογοήτευσή του για το χειρισμό της όλης υπόθεσης στο χρόνο που επακολούθησε την έκρηξη και ειδικά τις προσπάθειες μετακύλισης ευθυνών σε ζώντες και νεκρούς, με απώτερο σκοπό την απάλειψη των τεράστιων ευθυνών του Προέδρου. Αντί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναλάβει τις ευθύνες του, όπως προκύπτουν από το πόρισμα της Μονομελούς Διερευνητικής Επιτροπής υπό τον κ. Πόλυ Πολυβίου και να παραιτηθεί -όπως διεκήρυξε στο διάγγελμά του της 14/07/2011, αν κατεδεικνύετο ευθύνη του- εντούτοις εμμένει πεισματικά να διατηρείται στην εξουσία, έστω και αν έχει απολέσει το λαϊκό έρεισμα προ πολλού.


Καθώς δεν είμαστε διατεθειμένοι να βρισκόμαστε διαρκώς σε κίνδυνο, λόγω της ανικανότητας του προέδρου Χριστόφια να κυβερνήσει, απαιτούμε τα κάτωθι:
-  Άμεση παραίτηση από τα καθήκοντά του και προσαγωγή ενώπιον της Δικαιοσύνης του πρωταιτίου της καταστροφής στο Μαρί, Δημήτρη Χριστόφια.
-   Τη σωστή προώθηση της υπόθεσης σε σχέση με τους υπόλοιπους κατηγορηθέντες και τη δέουσα απόδοση ευθυνών.
-   Να μπει τέρμα στην ατιμωρησία που επικρατεί, με αποτέλεσμα να θρηνούμε συνεχώς αθώους ανθρώπους.
-   Να παύσει η τραγωδία στο Μαρί να αποτελεί αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης.
-   Ένα ασφαλές και ελεύθερο μέλλον για εμάς και τις επόμενες γενεές.


Μετά τιμής,
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου
«Εκδήλωση Διαμαρτυρίας για την απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση του Μαρί»

Δεν υπάρχουν σχόλια: