Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Τα μέτρα του Χρυσοχοϊδη απέτρεψαν Βετεράνο της Κύπρου (1974) να καταθέσει στεφάνι.


Ο Λχιας (ΤΘ) εξ Ελλάδος ΔΡΟΣΟΣ, με Ε/Κ πλήρωμα πάνω στο Τουρκικό Μ-47 που κατελήφθη από τις Ε/Κ δυνάμεις και χρησιμοποιήθηκε κατά των εισβολέων με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Το αρχικό πλήρωμα ήταν οι Λοχίες εξ Ελλάδος Δρόσος Κ., Κριθάρης Α., και οι Ε/Κ Δεκανέας ΤΘ Τούντας και Στρατιώτες ΤΘ Αποστόλου και Κουδουνάς.


Τα φοβικά, και όχι μόνο, σύνδρομα της κατοχικής κυβέρνησης Παπαδήμου προς κάθε τι που αντιπροσωπεύει τις ταυτόσημες έννοιες Έλληνες -Ήρωες, εκδηλώθηκαν και σήμερα 24η Μαρτίου 2012 κατά την εκδήλωση κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου στην πλατεία Συντάγματος.

Τά όργανα της Αστυνομίας, κατ' εντολήν του πολιτικού τους προϊσταμένου και Υπουργού ΠΡΟ. ΠΟ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ στον κ. ΑΝΔΡΕΑ ΚΡΙΘΑΡΗ, Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου των ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974, να προσέλθει στον χώρο του Μνημείου προκειμένου να καταθέσει στεφάνι ως εκπρόσωπος του Συλλόγου.

Ματαίως ο ήρωας του πολέμου της Κύπρου προσπάθησε να εξηγήσει στους Διοικητές της φρουράς (αλήθεια τι φρουρούν αυτοί και από ποιόν;) ότι ο Σύλλογος των ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974 έχει προσκληθεί επισήμως από την Περιφέρεια Αττικής να παραστεί στην εκδήλωση και ότι το όνομά του περιλαμβάνεται μεταξύ των εκπροσώπων των Συλλόγων.

Οι υπάλληλοι του Χρυσοχοΐδη, Διοικητές των Αστυνομικών δυνάμεων ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ, ήταν ανένδοτοι, με αποτέλεσμα όταν αναγγέλθηκε το όνομα του κ. ΑΝΔΡΕΑ ΚΡΙΘΑΡΗ για να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους των ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974, ΟΥΔΕΙΣ προσήλθε.

Νίκος Αργυρόπουλος
Πρόεδρος του Συλλόγου
των ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974.


Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της επιστολής διαμαρτυρίας του ιδίου του Ανδρέα Κριθάρη.

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2012
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Με πλήρη απογοήτευση, οργή και αηδία, απευθύνομαι προς τους υποτιθέμενους υπερασπιστές της ιστορικής μνήμης της Εθνικής Παλιγγενεσίας, που κατάφεραν να αποτρέψουν αυτούς που τιμούν την υποχρέωσή τους προς τους συναγωνιστές τους,  που άφησαν την τελευταία πνοή τους στα πεδία των μαχών, από την κατάθεση στεφάνου.  Σημειώστε ότι, η συγκεκριμένη κατάθεση στεφάνου περιγράφεται στο πρωτόκολλο του εορταστικού προγράμματος, με το οποίο προσεκλήθη ο Σύλλογός μας ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΚΥΠΡΟΥ 1974 στην εκδήλωση  και το όνομά μου στη σχετική κατάσταση εκπροσώπων για κατάθεση στεφάνου.
Συγκεκριμένα, κατά την προσέλευσή μου σήμερα στην πλατεία Συντάγματος κατά την 10:15, (προβλεπόμενη ώρα κατάθεσης στεφάνου 10:40), δεν μου επετράπη η διέλευση από το τμήμα φρουράς – κιγκλιδωμάτων επί της πλευράς οδού Σταδίου και ο υπεύθυνος Διοικητής με πληροφόρησε  ότι δεν περνάει κανείς χωρίς ονομαστική άδεια ή ειδικό καρτελάκι διαπίστευσης. Προσπάθησα να του εξηγήσω ποιος είμαι, αλλά δεν ήταν διατεθειμένος να ακούσει κάτι άλλο πέραν των οδηγιών που είχε. Του ζήτησα να μεταβώ στο Μνημείο με συνοδεία αστυνομικού οργάνου και μου είπε ότι δεν του επιτρεπόταν να αναλάβει τέτοια πρωτοβουλία. Ακολούθησα την ίδια μέθοδο στο τμήμα φρουράς Βουκουρεστίου – Πανεπιστημίου με το ίδιο αποτέλεσμα.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι τα μέτρα ασφαλείας δεν ήταν γνωστά στην Περιφέρεια που είχε και την ευθύνη της εκδήλωσης ή απλά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε τα μέτρα αδιαφορώντας για την προσέλευση συντελεστών και φυσικά η Περιφέρεια δεν φρόντισε να εξασφαλίσει διαπιστευτικά έγγραφα για τους προσκεκλημένους.
Επέστρεψα και πάλι στο μικρόκοσμο των ηρώων που με συντροφεύουν σκεπτόμενος ότι το καθήκον είναι πια απλές παράγραφοι ενός Δημοσίου εγγράφου και δεν έχει πλέον καμία σχέση με το ήθος ή το συναίσθημα, ή τουλάχιστον το σεβασμό προς την ιστορία.
Όσο αφορά στα μέλη του Συλλόγου μας η Πολιτεία αποδεικνύει και πάλι την αδιαφορία της.
Περιποιών τιμή αν και δεν αρμόζει
Ανδρέας Κριθάρης
Σημ. Επειδή οι κ.κ. Σύμβουλοί σας θα αναζητήσουν πληροφορίες για μένα, αρκεί να αναζητήσουν στο διαδίκτυο ΚΡΙΘΑΡΗΣ 1974, η ΚΡΙΘΑΡΗΣ Μ47, όπου θα δουν σχετική Βιβλιογραφία.


Τα καταληφθέντα από τις Ε/Κ δυνάμεις, Τουρκικά Τεθωρακισμένα ΤΟΜΠ Μ-113 (χρησιμοποιήθηκε από τον Ίλαρχο Χαραλάμπους) και ΑΡΜΑ Μ-47 (χρησιμοποιήθηκε με ΑΠΜΑ τον Λχία (ΤΘ) εξ Ελλάδος Δρόσο Κ. , γεμιστή τον επίσης Λχία (ΤΘ) εξ Ελλάδος Κριθάρη Α., και υπόλοιπο πλήρωμα Ε/Κ από την 23 ΕΜΑΤο Τουρκικό άρμα Μ-47 που κατελήφθη από τους Έλληνες οι οποίοι με πλήρωμα τους Λοχίες (ΤΘ) εξ Ελλάδος Δρόσο και Κριθάρη, το οδήγησαν ανάμεσα σε μία Τουρκική Ίλη, την οποία αφού την αιφνιδίασαν, κατέστρεψαν επτά (επιβεβαιωμένα) πανομοιότυπα άρματα της και ακολούθως διέφυγαν ασφαλώς. Στην φωτο, το εν λόγω άρμα σε όρχο Στρατοπέδου της Εθνικής Φρουράς, μετά την λήξη των εχθροπραξιών βαμμένο με τα Ελληνικά χρώματα.

Πηγές των παραπάνω φωτογραφιών: εδώ 


Στην φωτογραφία διακρίνονται οι:Όρθιος αριστερά με γυαλιά ο Στρατιώτης Νικόλαος Τούντας
Καθιστός στο μέσον ο Λοχίας Ανδρέας Κριθάρης
Όρθιος δεξιά ο Στρατιώτης Οδυσσέας Πανδής.

1 σχόλιο:

Αποστόλου Νικήτας είπε...

Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο η Ελλάδα μας να είναι ένα Προτεκτοράτο της Ε.Ε.
Η πλειοψηφία των βουλευτών μας ενστερνίστηκε τον “ρεαλισμό” της “εφικτής” πολιτικής και δεν διανοήθηκε να αγωνιστεί για αρχές και οράματα.
Έτσι φθάσαμε αντίθετα με τις επιταγές του Συντάγματος να έχουμε πανω από την βουλή και την Κυβέρνηση τον Όλι Ρεν, τον Μπαρόζο, τον Σαρκοζί και την Μέρκελ και πάνω από αυτούς τους διεθνείς τραπεζίτες.
Όμως οι Ελληνες πολίτες οφείλουμε, σεβόμενοι την ιστορία αυτού του Έθνους, να ανατρέψουμε αυτήν την ιδιότυπη κατοχή, όπως οι πρόγωνοί μας που το 1821 πέτυχαν την απελευθέρωση της πατρίδας μας και εξουδετέρωσαν με τον αγώνα τους και την Ιερά Συμαχία.
Ο στόχος αυτός είναι εφικτός, εάν τον πιστέψουμε, γιατί “η ουτοπία είναι ρεαλιστική” για τους λαούς που έχουν πίστη και εμείς για την εκπλήρωση αυτής της οφειλή μας, ας πάρουμε δύναμη και πίστη απ' την αυριανή μεγάλη γιορτή της παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου απ’ το «αθάνατο κρασί του 21».