Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΣΟΥΗΔΙΑ: Πήγε σε πολυπολιτισμικό πάρτι και την βίασαν ομαδικά 7 Αφγανοί

 Αναδημοσιεύουμε την είδηση ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ:
Επτά Αφγανοί που κατηγορούνταν για τον βιασμό μιας γυναίκας σε ένα χώρο στέγασης για αιτούντες άσυλο στο Småland στη νοτιοανατολική Σουηδία, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση την Τετάρτη από το Επαρχιακό Δικαστήριο του Eksjö.
"Ήλπιζα ότι θα γλύτωνα, ότι θα τελείωνε και ότι κάποιος θα έμπαινε στο δωμάτιο", είπε η γυναίκα, σύμφωνα με την εφημερίδα Aftonbladet.
Η γυναίκα, 29 ετών, μητέρα δύο παιδιών, βρέθηκε σε ένα πάρτι, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2011, σε ένα διαμέρισμα που κατοικούσαν μετανάστες που ζητούσαν άσυλο σε συγκρότημα κατοικιών για μετανάστες (Migrationsverket).
Όμως επτά Αφγανοί την οδήγησαν δια της βίας σε μια κρεβατοκάμαρα και την βίασαν εκ περιτροπής.
«Στην αρχή δεν κατάλαβα τίποτα. Νόμισα ότι ήταν αστείο. Όλοι τους μέχρι εκείνη την ώρα ήταν καλοί και τότε ξαφνικά όλα άλλαξαν» είπε η γυναίκα στην Aftonbladet.
Οι αλλοδαποί την κρατούσαν και κάλυψαν το στόμα της για να την εμποδίσουν να φωνάξει. Αν και προσπάθησε να ξεφύγει με κλοτσιές, δεν τα κατάφερε.
Σύμφωνα με τη γυναίκα, κανένας από τους δράστες δεν προσπάθησε να σταματήσει  τους άλλους από το βιασμό της από τη στιγμή που ξεκίνησαν.
«Χτυπούσαν παλαμάκια και γελούσαν συνεχώς», είπε η γυναίκα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.
Όταν ο 25χρονος άνδρας που την έφερε στο πάρτι, επέστρεψε στο διαμέρισμα μετά από μερικές ώρες, η γυναίκα ήλπιζε ότι
θα την σώσει, αλλά εκείνος ενώθηκε με τους άλλους.
Μόνο όταν κάποιοι έφυγαν και άλλοι κοιμήθηκαν, η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει και να ειδοποιήσει την αστυνομία.
Και οι επτά δράστες αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς της γυναίκας, αλλά το δικαστήριο δέχτηκε ότι τα στοιχεία εναντίον τους ήταν πειστικά. Δύο από αυτούς μάλιστα, παραδέχθηκαν ότι είχαν σεξουαλική επαφή με τη γυναίκα, αλλά ισχυρίστηκαν ότι ήταν «συναινετική».
Τέσσερις από τους άνδρες καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης έξι ετών, δύο σε έξι ετών και έξι μηνών και ένας άλλος, που ήταν κάτω των 21 ετών, όταν διεπράχθη το έγκλημα, σε 4 έτη και έξι μήνες.
Όλοι οι καταδικασθέντες θα απελαθούν από τη Σουηδία και δεν θα τους επιτραπεί να γυρίσουν πίσω για τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια μετά την έκτιση της ποινής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: