Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ο Πούτιν ξεσκεπάζει την Νέα Τάξη Πραγμάτων!

Καθαρόαιμος ο λόγος του, δυναμικός, σταθερός, δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτε.


Σταχυολογήσαμε μερικά αποσπάσματα:

"Τι είναι ένας μονοπολιτκός κόσμος;
Όσο κι αν μπορούσε κανείς να στολίσει τον όρο αυτό, στο τέλος της ημέρας αναφέρεται σε έναν τύπο κατάστασης δηλαδή ΕΝΑ κέντρο εξουσίας, ένα κέντρο δύναμης, ένα κέντρο αποφάσεων.
Είναι ένας κόσμος στον οποίο υπάρχει ΕΝΑΣ άρχοντας, ένας κυρίαρχος.
Και στο τέλος της ημέρας αυτό είναι ολέθριο, όχι μόνο για όλους εκείνους μέσα σε αυτό το σύστημα, αλλά και για τον ίδιο τον κυρίαρχο, διότι καταστρέφει τον εαυτό του εκ των έσω. Και αυτό βεβαίως δεν έχει τίποτε κοινό με τη δημοκρατία.

Παραδόξως στη Ρωσία μας διδάσκουν συνεχώς για δημοκρατία αλλά για κάποιο λόγο αυτοί που μας διδάσκουν δεν θέλουν να μάθουν οι ίδιοι.
Θεωρώ ότι το μονοπολικό μοντέλο δεν είναι μόνο απαράδεκτο αλλά και αδύνατο στο σημερινό κόσμο. Ένα κράτος και, φυσικά πρώτα απ όλα οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχει υπερβεί τα εθνικά σύνορα του με κάθε τρόπο. Αυτό είναι ορατό στις οικονομικές, κυβερνητικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές πολιτικές που επιβάλλει σε άλλες χώρες.
Λοιπόν, σε ποιον αρέσει αυτό; Ποιος είναι ευτυχής γι αυτό;"



και λίγο παρακάτω:
"δεν κατάλαβα τι είπε ο συνάδελφός μας, Ιταλός υπουργός Άμυνας προ ολίγου. Εν πάσει περιπτώσει κατάλαβα ότι η χρήση βίας μπορεί να είναι νόμιμη μόνο όταν λαμβάνεται από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ ή τον ΟΗΕ.
Αν πραγματικά σκέφτεστε έτσι, τότε έχουμε διαφορετικές απόψεις. Η χρήση βίας μπορεί να είναι να θεωρηθεί νόμιμη μόνον αν η απόφαση επικυρώνεται από τον ΟΗΕ. Και δεν χρειάζεται να αντικαταστήσουμε τα Ηνωμένα Έθνη με το ΝΑΤΟ ή την ΕΕ."



"Σήμερα πολλοί μιλούν για τον αγώνα κατά της φτώχειας. Τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτόν τον τομέα; Από τη μια πλευρά, οικονομικοί πόροι διατίθενται για προγράμματα για να βοηθήσουν τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Αλλά για να είμαι ειλικρινής-και πολλοί εδώ το γνωρίζουν αυτό- (οι πόροι είναι) συνδεδεμένοι με την ανάπτυξη των εταιριών της ίδιας χορηγού χώρας."


Δείτε ολόκληρη την ομιλία του:



Δεν υπάρχουν σχόλια: