Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Φωτιά σε μουσουλμανικό τέμενος στη Λεμεσό. Ατύχημα ή προβοκάτσια;

Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει το ζήτημα της φωτιάς στο τέμενος στη Λεμεσό. Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα έτυχε εκμετάλλευσης από την τουρκοκυπριακή πλευρά, σε μια προσπάθεια να υπεκφύγει από τις ευθύνες που τη βαραίνουν για εγκλήματα κατά του πολιτισμού και για την καταπίεση εις βάρος των θρησκευτικών ελευθεριών των πολιτών.

Προσπάθεια πολιτικοποίησης της φωτιάς στο τέμενος καταγγέλλει η Κυπριακή Κυβέρνηση - Αιχμές εναντίον της τ/κ πλευράς

Η Κυβέρνηση απορρίπτει και καταγγέλλει την προσπάθεια της τουρκοκυπριακής πλευράς να πολιτικοποιήσει τη φωτιά που τέθηκε στο τέμενος Χατζή Ιμπραχήμ Αγά, στη Λεμεσό, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

Η φωτιά, ανέφερε, τέθηκε κακόβουλα τις πρωινές ώρες του Μεγάλου Σαββάτου στην οροφή του εξωτερικού στεγάστρου του τεμένους και από αυτή καταστράφηκε η ξύλινη οροφή του στεγάστρου και προκλήθηκαν ζημιές στην εξωτερική τοιχοποιία του τεμένους. Οι ζημιές, πρόσθεσε, επιθεωρήθηκαν από λειτουργούς του Τμήματος Αρχαιοτήτων και η διαπίστωσή τους είναι ότι δεν προκλήθηκε ζημιά αρχαιολογικής σημασίας. Ήδη, είπε, οι εργασίες επιδιόρθωσης έχουν αρχίσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες και η ζημιά στην τοιχοποιία έχει αποκατασταθεί.

”Η Κυβέρνηση ανεπιφύλακτα καταδικάζει την κακόβουλη ενέργεια, όπως και όλες τις κακόβουλες ενέργειες εμπρησμών και καταστροφής δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των τελευταίων ημερών. Προς την Αστυνομία έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και εντοπισμό των δραστών”, τόνισε.

Παράλληλα, συνέχισε ο Εκπρόσωπος, η Κυβέρνηση απορρίπτει και καταγγέλλει την προσπάθεια της τουρκοκυπριακής ηγεσίας να πολιτικοποιήσει το θέμα προβαίνοντας σε αυθαίρετους και αστήριχτους ισχυρισμούς. ”Η Κυπριακή Δημοκρατία σέβεται πλήρως τα μνημεία και τους χώρους λατρείας των Τουρκοκυπρίων που βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές, τα οποία συντηρεί και προστατεύει”.

Αντίθετα, σημείωσε, η Τουρκία έχει καταστρέψει πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία και έχει συλήσει εκκλησίες στο βόρειο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, σε μια προσπάθειά της να διαγράψει και να αλλοιώσει την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της χώρας μας.

Η προσπάθεια της τ/κ ηγεσίας να εκμεταλλευτεί το περιστατικό για πολιτικούς λόγους, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να επιβαρύνει το κλίμα στις διαπραγματεύσεις το οποίο δεν είναι καλό λόγω της αρνητικής και άτεγκτης στάσης που τηρεί, τόνισε ο κ. Στεφάνου.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι το περιστατικό συμβαίνει λίγες ημέρες μετά την απαγόρευση στο Μητροπολίτη Καρπασίας να μεταβεί στα κατεχόμενα και αν υπάρχει συσχέτιση ή προβοκάτσια, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν υπάρχει ακόμη οτιδήποτε επί του θέματος. Η Αστυνομία διερευνά όλα τα ενδεχόμενα για να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα».

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

Σχόλιο ΑντιΠαρακμής:

Με την ευκαιρία, θυμίζουμε την ομολογία τούρκων πρακτόρων για κάψιμο τζαμιών με σκοπό να τα χρεώσουν σε Έλληνες!

«Στις Ειδικές Επιχειρήσεις υπάρχει ένας κανόνας: Για να ενισχύσεις το αντιστασιακό φρόνημα του λαού, κάνεις δολιοφθορές σε συμβολικούς στόχους δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για έργο του εχθρού. Για παράδειγμα βάζεις φωτιά σε ένα τζαμί. Εμείς κάψαμε τζαμιά στην Κύπρο».

Ολόκληρο το άρθρο: “Εμείς κάψαμε τζαμιά στην Κύπρο" - Τούρκος στρατηγός αποκαλύπτει όσα η Άγκυρα απέκρυπτε”

http://antiparakmi.blogspot.com/2010/09/blog-post_23.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: