Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Έκκληση προς Πούτιν για να πιέσει για την αποφυλάκιση του μαρτυρικού Αρχιεπισκόπου Αχρίδος (Σκοπίων) Ιωάννη

Θεσσαλονίκη, 21 Μαΐου 2012
Εξοχώτατον Κύριον Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρον Ρωσίας
Μ ό σ χ α.
 Εξοχώτατε,

Ως Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Καθηγητής της Ιστορίας και του συγχρόνου βίου των Σλαβικών και λοιπών Ορθοδόξων Εκκλησιών, ασχολούμενος συστηματικά με το εκκλησιαστικό πρόβλημα των Σκοπίων, επιθυμώ να Σας ενημερώσω για το δράμα του μαρτυρικού και κανονικού Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννου και της πολλά δεινά υφισταμένης από το κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων μοναστικής του αδελφότητος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης δέχεται την σκληρή και απάνθρωπη συμπεριφορά του επισήμου κράτους των Σκοπίων, που εκδηλώνεται με φυλακίσεις, οικονομικούς αποκλεισμούς και εμπόδια στην άσκηση των εκκλησιαστικών του καθηκόντων.
Και τούτο, γιατί έχει το θάρρος να διακηρύσσει ότι η Εκκλησία των Σκοπίων είναι σχισματική, αφού περιφρονεί βασικές αρχές της Ορθοδόξου Εκκλησιολογίας και προτάσσει εθνοφυλετικές σκοπιμότητες.


Ήδη ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης έχει καταδικασθεί σε 2 1/2 χρόνια φυλάκιση και εκτίει την ποινή στις φυλακές «Ιντρίζοβο» των Σκοπίων, όπου πέρασε το Πάσχα χωρίς Θεία Κοινωνία, χωρίς επισκέψεις αγαπητών του προσώπων, μέσα σε έναν θάλαμο με κρατουμένους του κοινού ποινικού δικαίου.

Όλα αυτά δείχνουν την ωμή κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για την σωματική και ηθική του εξόντωση.
Δυστυχώς, μια χώρα που ισχυρίζεται ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και επιθυμεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο βάθος της στηρίζει ένα απολυταρχικό καθεστώς υπό τη σιωπηλή αδράνεια και αδιαφορία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Κύριε Πρόεδρε,
Ως Ορθόδοξος Χριστιανός ηγέτης με ευαισθησίες σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικών ελευθεριών, θερμά Σας παρακαλώ να ασκήσετε όλη την επιρροή Σας προς την Κυβέρνηση των Σκοπίων για την απελευθέρωση του μαρτυρικού αυτού Αρχιεπισκόπου.
Θα είναι μια πράξη αποκαταστάσεως της ηθικής και του δικαίου.

Με ξεχωριστή εκτίμηση

Ο ΚΟΣΜΗΤΩΡ
ΜΙΧΑΗΛ Γ. ΤΡΙΤΟΣ Καθηγητής
Πηγή  Ζωηφόρος 


Σχόλιο Ιστολόγου Αντιπαρακμής:
 Όχι, μην ψάχνετε άδικα να βρείτε τις αντιδράσεις του επίσημου Ελληνικού κράτους ..
Το Ελληνικό κράτος δεν συγκινείται, κι ας παραβιάζονται κατάφωρα τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
Μια χούφτα πιστοί θα δώσουν και αυτό τον αγώνα. 

Θυμίζουμε την παλαιότερη ανάρτησή μας (οι σκοπιανοί είχαν και πάλι φυλακίσει τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος): 
Σκόπια: Οι διωγμοί της Εκκλησίας συνεχίζονται. Σκληρές συνθήκες φυλάκισης για τον Αρχιεπίσκοπο ΑχρίδοςΔιαβάστε ακόμη:
Ιερά Αρχιεπισκοπή Αχρίδος
21-05-2012
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με την σημερινή δίωξη των μελών της Ορθόδοξης Αρχιεπ/πής Αχρίδος

  Ενημερώνουμε την εγχώρια και την διεθνή κοινή γνώμη, ότι σήμερα τα ξημερώματα, 21 Μαϊου 2012, γύρω στις 7 π.μ., πολλές αστυνομικές δυνάμεις, με οργανωμένη επιχείρηση σε όλη την χώρα μας, επιτέθηκαν και εισέβαλαν βίαια στα μοναστήρια και σε σπίτια των μελών της Ορθόδοξης Αρχ/πής Αχρίδος.

Συγκεκριμένα, στην πόλη Στίπ, έδρα της Επισκοπής Μπρεγκαλνίτσας, η  αστυνομία εισόρμησε και αναζήτησε τον σεβ/το Επίσκοπο κ.Μάρκο, και επειδή απουσίαζε
στο Βελιγράδι στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχείας του Πατριαρχείου Σερβίας,  συνέλαβαν την μοναχή  Πελαγία,  μεγάλης ηλικίας   και με πρόσφατη ορθοπεδική εγχείρηση.

Στα Σκόπια, μεγάλη αστυνομική δύναμη, εισέβαλε στη Ι.Μ.Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αναζητώντας τον Επίσκοπο Στοβίου και τοποτηρητή της Μητρ/λης Στρώμνιτσας  κ.Δαυίδ  αλλά επειδή δεν τον βρήκαν, (επίσης στο Βελιγράδι),  συνέλαβαν την Ηγουμένη της Μονής,   μοναχή Κυράννα.  Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι maltretirajkji  (πιθανόν μεταφράζεται οι κακοποιοί)  ερεύνησαν όλους τους χώρους της Μονής και τους οποίους  κατέγραψαν λεπτομερώς με βιντεοκάμερα.

Επίσης η αστυνομία εισόρμησε στο Μοναστήρι του Αγ.Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στη  Νιζόπολη  της περιοχής  Βιτωλίων,  ψάχνωντας να συλλάβουν την Ηγουμένη,  μοναχή Ολυμπιάδα.  Επειδή δεν την βρήκαν, (απουσίαζε λόγω υγείας), συμπεριφέρθηκαν με αγένεια  και παρενόχλησαν τις υπόλοιπες μοναχές.
Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν επίσης στο ανδρικό Μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Περλεπέ,  όπου συνέλλαβαν τον  ιερομόναχο π.Μωϋσή. Στους παραπάνω χώρους οι αστυνομικοί κατάσχεσαν όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα υλικά αγαθά που βρήκαν, λέγοντας ότι τα κάνουν αυτά, καθώς και τις συλλήψεις,  για "φοροδιαφυγή".

Επίσης η αστυνομία συνέλαβε τους στενότερους συγγενείς των Επισκόπων, που διαμένουν σε διάφορες  πόλεις, τους ιερείς και άλλους πιστούς της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.
Οι δικαστικές αρχές της "FYROM",  έχοντας την δική τους σχισματική  εκκλησία-εταιρεία,  δεν αναγνωρίζουν την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδος, η οποία σχεδόν ζει με τα πενιχρά έσοδα από τους πιστούς της.

Έτσι είναι προφανές στη χώρα το πρόσχημα της φοροδιαφυγής, που εφαρμόζει από τώρα, και μαζί με την καταδίκη του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη, η αστυνομία κάνει διώξεις και βασανιστήρια για θρησκευτικούς λόγους, το οποίο δεν υπάρχει σε καμία δημοκρατική χώρα  της Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως.
Μετά την πρόσφατη επιβολή φυλάκισης 2,5 ετών στον Αρχ/πο Ιωάννη στις κεντρικές φυλακές των Σκοπίων, οι κυβερνητικές αρχές της FYROM,  θέλοντας να προστατέψουν την σχισματική οργάνωση, λεγόμενη  ορθόδοξη εκκλησία "Μακεδονίας", προχώρησαν με συνοπτικές διαδικασίες, σε μία ημέρα,  στην παραπάνω ποινή, προκειμένου να διαλύσουν την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αχρίδος, στην χώρα μας:

Καλούμε όλους τους εξοχότατους εκπροσώπους των ξένων Πρεσβειών των Δημοκρατικών χωρών, την Πρεσβεία των Οργάνων του  ΟΑΣΕ  και τις οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  και θρησκευτικών ελευθεριών, να παράσχουν κάθε είδους βοήθεια και υποστίρηξη, ώστε σύντομα να  διακοπεί η δίωξη του Αρχ/που Ιωάννη και όλων των λοιπών κρατουμένων,   ηγουμένης,  μοναχών, μοναζουσών  πιστών, για να αποτραπεί τελικά αυτή η καταστροφή της Θρησκευτικής ελευθερίας,  που οι κρατικές αρχές της Δημοκρατίας της FYROM εφαρμόζουν στα μέλη της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: