Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Κομμουνισμός = Ναζισμός = Φασισμός

Nτοκυμαντέρ παραγωγής 2008 χρηματοδοτημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Θέμα του τα εγκλήματα της Σοβιετικής Ένωσης εναντίων της ανθρωπότητας, αλλά και εναντίον των ίδιων των Ρώσων.  
Στοιχεία και μαρτυρίες για την βοήθεια που πρόσφερε στους Ναζί, στο ολοκαύτωμα των Εβραίων.
Τα γυρίσματα κράτησαν 2 χρόνια σε Ρωσία, Ουκρανία, Λετονία, Γερμανία, Γαλλία και Βέλγιο.Δυστυχώς όπως μας ειδοποίησαν αναγνώστες του Ιστολογίου μας, το βίντεο με τους Ελληνικούς υποτίτλους "κατέβηκε" άμεσα από το Youtube, υποτίθεται για λόγους παραβίασης "πνευματικής ιδιοκτησίας". Οπότε το παραθέτουμε στην αγγλική του έκδοση. 


Περιέχονται βίντεο, συνεντεύξεις, απόρρητα έγγραφα, εικόνες από την Σοβιετική Ρωσία και αποκαλύπτουν τις σφαγές που έγιναν εκείνη την εποχή τόσο από τον Στάλιν όσο και από τον Λένιν κατά την προσπάθεια ανοικοδόμησης του Σοσιαλισμού. Γίνεται λόγος για την συνεργασία Ρώσων-Ναζιστών κατά την διάρκεια του παγκοσμίου πολέμου και την μεταφορά τεχνογνωσίας κατασκευής στρατοπέδων συγκέντρωσης και θαλάμων αερίων από τους Ρώσους προς τους Ναζιστές (τα στρατόπεδα αυτά προϋπήρχαν στην Σοβιετική Ένωση τουλάχιστον 20 χρόνια πριν υιοθετηθούν από τους Γερμανούς).

Μιλάει για τις ομοιότητες που παρουσιάζουν αυτές οι δυο ιδεολογίες και για την αλληλοϋποστήριξη μεταξύ τους, τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια.

Αναφέρει διάφορα περιστατικά, μεταξύ των οποίων την εξολόθρευση 7.000.000 Ουκρανών από τον Στάλιν και τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων άλλων Ρώσων, όταν οι Σοβιετικοί στερούσαν τα τρόφιμα από συμπατριώτες τους, προκειμένου να τα αποστείλουν ως βοήθεια και ένδειξη καλής θέλησης στους ναζιστές Γερμανούς. Για την παρέλαση του Κόκκινου Στρατού δίπλα στα επίλεκτα σώματα των SS, για τον τυφεκισμό όσων ρώσων στρατιωτών υποχωρούσαν από επίλεκτα σώματα του Κόκκινου Στρατού, για την επικήρυξη και το θάνατο από τους Ρώσους όσων αντιστέκονταν στον ναζισμό, για τα σχέδια διαχωρισμού της Ευρώπης στα δύο από το δίδυμο Στάλιν-Χίλτερ και για την εισβολή και εξόντωση των πληθυσμών πολλών χωρών, από την κατά τα άλλα αντιιμπεριαλιστική σοσιαλιστική Ρωσία.

Επίσης, εξαιτίας της επιθετικής συμπεριφοράς της Ρωσίας προς την Φινλανδία, αυτή απεβλήθη από την Κοινωνία των Εθνών, "προνόμιο" που είχαν αποκτήσει μόνο η στρατοκρατούμενη Ιαπωνία, η φασιστική Ιταλία και η ναζιστική Γερμανία. Φυσικά υπάρχουν στοιχεία για το Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης, γνωστό ως Σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ & τη σφαγή στο Κατύν της Πολωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: