Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Πέμπτη 6/9/2012, Λευκωσία (Κύπρος), Προβολή : «Εγκλωβισμένοι στην Κύπρο» και «Φυλακισμένα Μνήματα»

Η Διαδικτυακή Επιθεώρηση «Εμπροσθοφύλακας» 
σε συνεργασία με το Ellopia Media Group 
σας καλούν 
στην  προβολή των τεκμηριογραφημάτων (ντοκιμαντέρ) «Εγκλωβισμένοι στην Κύπρο» 
(βραβευθέν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και παγκοσμίως) και «Φυλακισμένα Μνήματα» 
από τη διεθνώς βραβευμένη σκηνοθέτη Αθηνά Κρικέλη.

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2012 στις 20:00,
Αίθουσα Ιδρύματος ARTos, στους Αγίους Ομολογητές Λευκωσίας.- Εκ μέρους της Συντακτικής Ομάδας του «Εμπροσθοφύλακα» θα προλογίσει ο Νικόλας Α. Ιωαννίδης.
- Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με τραγούδι ο Χρήστος Ππασής.

Η Αθηνά Κρικέλη είναι μια πραγματική φίλη της Κύπρου και με τα έργα της κάνει γνωστό ανά το παγκόσμιο το πρόβλημα του νησιού μας, την ίδια ώρα που οι κυπριακές κυβερνήσεις αδυνατούν να διαφωτίσουν τους ξένους και να διεκδικήσουν τα δίκαιά μας. Γι’ αυτό είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά να παρουσιάσουμε τα 2 αυτά τεκμηριογραφήματα για την Κύπρο, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη μας στην Ελληνίδα σκηνοθέτη για το έργο που επιτελεί προς όφελος της πατρίδας μας.

Την περίοδο αυτή η κα Κρικέλη ετοιμάζει ένα ακόμα ντοκιμαντέρ, αυτή τη φορά για την ολέθρια έκρηξη της 11ης Ιουλίου στο Μαρί. Πρόκειται για ένα σημαντικό εγχείρημα, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι ένα τέτοιο ντοκιμαντέρ θα αποτίει φόρο τιμής στους 13 πεσόντες και θα μας θυμίζει τη θυσία τους στο διηνεκές.

Τα έσοδα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση και οι όποιες περαιτέρω εισφορές από τους παρευρισκομένους θα χρησιμοποιηθούν για την ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ που αφορά το Μαρί (είσοδος €5).

Αναμένουμε όπως τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωσή μας.
>> Η εκδήλωση (event) στο Facebook: http://www.facebook.com/events/198965816900243/

Δεν υπάρχουν σχόλια: