Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Προ της κατάρρευσης και τα όρνεα ψηφοθηρούν ενώ η τύχη της Κύπρου κρέμεται από μια λεπτή κλωστή

Ο προεκλογικός παλμός των Προεδρικών του 2013 έχει αρχίσει και το παιδομάζωμα, ιδιαίτερα των νέων που αντιμετωπίζουν με δυσπιστία την κυπριακή κομματοκρατία, οργιάζει. Και ενώ οι κομματάρχες επιδίδονται στο δικό τους παιχνίδι εξουσίας και διατήρησης του πολιτικού τους γοήτρου, η τύχη της Κύπρου κρέμεται από μια λεπτή κλωστή.
 
Τραγικοί συμμέτοχοι στον «πόλεμο» κατάκτησης της Προεδρικής Καρέκλας και οι φοιτητές των κομματικών φοιτητικών παρατάξεων, των οποίων το μέλλον θυσιάζεται στο βωμό των συμφερόντων της κομματικής ολιγαρχίας, παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να κυνηγούν τις ψήφους που θα εγκαταστήσουν τους κομματάρχες τους στην εξουσία.


Αδυνατούν να αντιληφθούν, ακόμη και στην εσχάτη, οι στρατολόγοι των κομμάτων πως το κομματικό σύστημα έχει επικεντρωθεί αποκλειστικά στις εκλογές, παραμελώντας παντελώς τη διαχείριση των προβλημάτων που απειλούν τον Κυπριακό Ελληνισμό. 
  • Αφενός, ο Τούρκος εισβολέας συνεχίζει ακάθεκτος την εφαρμογή των εκθέσεων Νιχάτ Ερήμ για επανάκτηση της Κύπρου από την Τουρκία, 
  • αφετέρου οι Τροϊκανοί έχουν καταθέσει το Μνημόνιο προτάσεων τους για αποπληρωμή του τραπεζικού και δημοσιονομικού χρέους, το οποίο κατ’ ομολογία τους θα «πονέσει» τον Κυπριακό Ελληνισμό. 
Αυτή η ανευθυνότητα και η ανικανότητα των κομματικών ταγών του τόπου μας να διαχειριστούν την παρούσα κατάσταση αποδεικνύεται καταστροφική για την Κύπρο, καταστροφικότερη μάλιστα των αιτιών που την προκάλεσαν.Εν αντιθέσει με τους κομματικούς, εμείς δεν θα καταστούμε συνένοχοι στη δική τους κατρακύλα. Οι αυτόνομοι αντι-ομοσπονδιακοί φοιτητές θα είμαστε διαρκώς στις επάλξεις για την ανόρθωση της Κύπρου, υπερασπιζόμενοι την φωνή των ελεύθερων νέων του τόπου μας. 
Θα αντιταχθούμε τόσο στους εξωτερικούς κινδύνους που απειλούν τον Κυπριακό Ελληνισμό αλλά και στην προσπάθεια του κομματισμού να μετατρέψει τη νεολαία μας σε «χρήσιμους ηλίθιους» των συμφερόντων του.

Καταλήγοντας, εμείς συνεχίζουμε το δικό μας αγώνα, ο οποίος είναι υπεράνω των αξιωμάτων και των κομματικών σκοπιμοτήτων, με την υπευθυνότητα που διαχρονικά χαρακτηρίζει το χώρο μας. Μοναδική συμβουλή στους νέους που βολιδοσκοπούνται καθημερινά από τους ψηφοθήρες, παραφρασμένη από τον Σαιξπηρικό Περικλή είναι η εξής:
«Φοβού τον κομματάρχη που σε φιλά!!!»

Γραφείο Τύπου ΕΦΑΕΦΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: