Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Συμπαραστεκόμαστε στους Ρωμιούς του Λιβάνου μέσω του Facebook

Το Ορθόδοξο Κόμμα Λιβάνου δημιουργήθηκε από τους Ρωμιούς του Λιβάνου ως αντίδοτο ενάντια στη προπαγάνδα του αραβισμού που ασκείται εδώ και δεκαετίες πάνω στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα των Ρωμιών του Λιβάνου και της Συρίας από το ίδιο το Πατριαρχείο Αντιοχείας σε συνεργασία με το καθεστώς Αλ Άσαντ και της πολιτικής του Κόμματος Μπάαθ για παναραβισμό.


Οι Ρωμιοί του Λιβάνου, αρνούμενοι να δεχθούν τις πιέσεις από τους ιερείς και επισκόπους που τους έχουν επιβληθεί από το Πατριαρχείο Αντιοχείας, για να τους προπαγανδίζουν ότι είναι Άραβες, δημιούργησαν το Ορθόδοξο Κόμμα Λιβάνου με στόχο να σταματήσουν τη προπαγάνδα του αραβισμού και να αφυπνίσουν στην Κοινότητά τους την Ελληνική τους καταγωγή.
Επιπρόσθετα, ένας από τους μακροπρόθεσμους στόχους του Κόμματος είναι η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ανάμεσα στη νέα γενιά των Ρωμιών οι οποίοι λόγο της αραβικής κατάκτησης, έχασαν τη μητρική τους ελληνική γλώσσα και σήμερα μιλούν μόνο αραβικά.
Η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Κοινότητας των Ρωμιών του Λιβάνου και των Ελλήνων της Κύπρου και της Ελλάδος είναι ακόμη ένας απώτερος σκοπός τους.Το ανθελληνικό Πατριαρχείο Αντιοχείας, αν και Ελληνορθόδοξο, πολεμά τον Ελληνισμό και ταυτόχρονα προσπαθεί να πείσει το ποίμνιο του ότι είναι Άραβες και όχι Έλληνες.
Αυτοί οι πολέμιοι του ελληνισμού έχουν φθάσει μάλιστα το σημείο να σβήνουν τις ελληνικές επιγραφές των ονομάτων των Αγίων πάνω σε πανάρχαιες εικόνες και να τις αντικαθιστούν με σημερινά αραβικά γράμματα, για να σβήσουν από την μνήμη των Ρωμιών κάθε ίχνος από την ελληνική τους καταγωγή.
Η προπαγάνδα του αραβισμού δεν έχει μείνει μόνο μέσα στα εκκλησιαστικά σύνορα του Πατριαρχείου Αντιοχείας αλλά έχει τώρα επεκταθεί και ανάμεσα στους Ρωμιούς της Παλαιστίνης και της Ιορδανίας με στόχο να απομακρύνουν τον Έλληνα Πατριάρχη Ιεροσολύμων και να τον αντικαταστήσουν με αραβόφωνο ανθέλληνα Πατριάρχη όπως έγινε και στη περίπτωση του Πατριαρχείου Αντιοχείας.
Σύμμαχος σ' αυτό το ανθελληνικό μένος είναι και η αυτοαποκαλούμενη «Αυτοδιοικούμενη Ορθόδοξη Αντιοχειανή Εκκλησία Βορείου Αμερικής» της οποίας τα μέλη είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία Προτεστάντες Αμερικανοί οι οποίοι ασπάσθηκαν επιφανειακά την Ορθοδοξία αλλά παρέμειναν δογματικά Προτεστάντες.
Γι' αυτό το λόγο, η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Βορείου Αμερικής αρνήθηκε να τους δεχθεί στους κόλπους της, όμως βρήκαν καταφύγιο στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, το οποίο για να επωφελείται τα μεγάλα χρηματικά κέρδη από τις εισφορές τους, του δέχθηκε ομαδικά, χωρίς να τους κάνει καμία Ορθόδοξη κατήχηση.
Η άρνηση της Ελληνορθόδοξου Εκκλησίας Βορείου Αμερικής να τους δεχθεί στους κόλπους της είχε ως αποτέλεσμα δημιουργήσει μεγάλη αντιπάθεια εναντίων των Ελλήνων και του Ελληνισμού ανάμεσα στα μέλη της εν λόγω αυτοαποκαλούμενης Εκκλησίας, και σήμερα που έχουν αποκτήσει μεγάλη δύναμη μέσα στους κόλπους του Πατριαρχείου Αντιοχείας λόγο της οικονομικής τους ευρωστίας, μάχονται με μένος ενάντια στον Ελληνισμό, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την αραβική προπαγάνδα και να αφαιρέσουν πρώτα ότι οτιδήποτε ελληνικό από το Πατριαρχείο Αντιοχείας, και μετά να ενισχύσουν την ανατροπή του Έλληνα Πατριάρχη από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.Εμείς ως Έλληνες, στην Κύπρο και στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο το κόσμο, οφείλουμε να γνωρίζουμε όλες αυτές τις σκευωρίες που γίνονται ενάντια στο Έθνος μας κάτω από τη μύτη μας, χωρίς όμως κανένας από τους Εκκλησιαστικούς και πολιτικούς μας αρχηγούς να υπερασπίζεται τα εθνικά μας συμφέροντα και το ελληνισμό ως σύνολο. Αφού οι αρχηγοί μας είναι πουλημένοι στη «Νέα Τάξη Πραγμάτων» και μας κατάντησαν ζητιάνους της Ευρώπης, είναι ανώφελο να περιμένουμε να υπερασπιστούν το Έθνος μας. Γι' αυτό οφείλουμε από μόνοι μας να υπερασπιστούμε τη φυλή μας όπου κι αν αυτή υπάρχει.


Το Ορθόδοξο Κόμμα Λιβάνου έχει αναρτήσει ιστοσελίδα στο Facebook ΕΔΩ (http://www.facebook.com/#%21/groups/orthodoxparty) και έχει ήδη πάνω από 4.000 μέλη. Επειδή οι περισσότεροι από εμάς, λόγο της δικής μας οικονομικής δυσχέρειας, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο για να βοηθήσουμε τους συν-έλληνες Ρωμιούς του Λιβάνου και της Συρίας, παρά να τους δώσουμε την ηθική μας υποστήριξη, μπορούμε να γίνουμε μέλη και να τους συμπαρασταθούμε. Πολλές φορές η ηθική συμπαράσταση έχει μεγαλύτερο όφελος από την οικονομική, και σ΄αυτή την περίπτωση αν τους δείξουμε ότι δεν είναι μόνοι τους αλλά ότι είμαστε κοντά τους και τους συμπαραστεκόμαστε, θα επιτύχουμε πολλά για το μέλλον του έθνους μας.


NOCTOC

Διαβάστε οπωσδήποτε και αυτό:

«Είμαστε Ακρίτες του Ελληνισμού»: Συνέντευξη με τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Ορθοδόξου Κόμματος του Λιβάνου - "We are the akritai of Hellenism": Interview with the Founder and President of the Orthodox Party in Lebanon

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: