Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Β.Ήπειρος-Κορυτσά: Οι Ισλαμιστές ΑΠΕΙΛΟΥΝ.

Μετά το χτίσιμο τζαμιών στην πόλη αλλά και σε όλα σχεδόν τα χωριά της περιοχής -ώστε να αλλοιώσουν την εθνολογική ταυτότητα του τοπίου και της περιοχής- είχαμε την επίσημη διείσδυση ισλαμιστών στα δημόσια σχολεία της Κορυτσάς. 
Τώρα άρχισαν και οι απειλές με σκοπό την απαγόρευση τέλεσης ακολουθιών στα Ελληνικά στις Ορθόδοξες εκκλησίες.Αναδημοσιεύουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το Ιστολόγιο Ορθόδοξη Κορυτσά:
 
(...)
4.  Καταγγέλλουμε την λεκτική βία  που ασκήθηκε στον ψάλτη (τ’ όνομα τους δεν το αναφέρουμε για ευνόητους λόγους) του Καθεδρικού ναού Κορυτσάς τον οποίο δύο άτομα από κάποια αδελφότητα «Βάσα» τον σταμάτησαν εχθές μετά τον εσπερινό και αφού του έκαναν παρατήρηση για τους ψαλμούς και τα τροπάρια που είπε ελληνικά (ο ίδιος ξέρει να διαβάσει ελάχιστα αλβανικά) τον «συμβούλεψαν» να μην το επαναλάβει γιατί θα το μετανιώσει.
 

Πρώτον, αυτά τα άτομα δεν καταλαβαίνουν ότι η Εκκλησία δεν ανήκει σε κανένα κράτος αλλά στον Χριστό και αν κάποιος θέλει να προσευχηθεί στην γλώσσα του η των προγόνων του δεν μπορεί να το σταματήσει κανένας. 
 
 
Επίσης να μην ξεχάσουμε ότι η ελληνική γλώσσα ήταν η γλώσσα με την οποία η ορθοδοξία αναπτύχθηκε και εκπροσωπήθηκε για 1400 χρόνια στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Τα περισσότερα από τα λειτουργικά βιβλία είναι στα ελληνικά και τώρα ξεκίνησαν να μεταφράζονται στα αλβανικά  η οποία δεν έχει πάνω από 100 χρόνια που γράφτηκε. 
 
 
Το καταλαβαίνουμε αυτοί οι «Πατριώτες» θέλουν να ακούν στην ορθόδοξη εκκλησία μόνο αλβανικά, αλλά πρώτα να μας εξηγήσουν γιατί οι ίδιοι αυτοί πατριώτες και άλλοι ψευδοπατριώτες δεν αντιδρούν στις 5 προσευχές των ιμάμηδων της Κορυτσάς  στα αραβικά (η μία από αυτές στης 5 η ώρα το πρωί) με την ένταση στα μεγάφωνα μέχρι τέρμα;

  Δεν μπορούμε  να καταλάβουμε πως μπορεί κάποιος να μην ενοχλείτε από όλοι αυτήν την διαδικασία αραβοποίησης, τουρκοποίησης που εξελίσσετε στην Αλβανία, αλλά τον ενοχλεί η ελληνική γλώσσα από ανθρώπους που στο κάτω-κάτω την έχουν μητρική γλώσσα;!
 
 
 
 
Δεν ξέρουμε εάν αυτοί οι «ορθόδοξοι αλβανοί πατριώτες» αδέρφια του ψευδοϊερέα Νικόλα Μάρκου, ξέρουν πως κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε κατά την Θυρανοιξία  του Καθεδρικού Ναού τον Τιράνων, μερικά άτομα, τους οποίους το κράτος και τα ΜΜΕ τους έκρυψαν, μπήκαν στην είσοδο του ναού και φώναζαν «θα σας σφάξουμε και θα σας σέρνουμε» (φυσικά οι μυστικές υπηρεσίες τους πήραν και τους έκρυψαν για να μην γίνει γνωστό το σκάνδαλο αυτό όπως και έγινε στην πραγματικότητα) ότι εκείνοι ήταν αλβανοί,  φανατικοί, αραβοποιημένοι, ισλαμιστές οι οποίοι υποστηρίζονται από συγκεκριμένες δυνάμεις που σκοπεύουν την εξαφάνιση της ορθοδοξίας.

      (...)
Φτάνει πια δημιουργήσατε προβλήματα, εμείς έχουμε χιλιάδων ετών παράδοση και δεν θα την αλλάξουμε σε 20 χρόνια.

Τώρα πια πέρασε πολύς καιρός που εμείς οι ορθόδοξοι διωκόμαστε και  χτυπιόμαστε με όλους τους τρόπους. Τόσο πολύ, που σχεδόν όλοι φοβούνται να μιλήσουν και ίσως και να σκεφτούν, γιατί από παντού υπάρχει ρητορική, ψυχολογική, έμπρακτη, βία 
(...)
 
Πρέπει να φυλάξουμε τα παιδιά μας γιατί εφαρμόζεται πρακτική εξισλαμισμού μέσο υλικών αγαθών κάτω από την μύτη μας  και πολλές φορές με την βοήθεια μας.

Ας υψώσουμε φωνή όλοι μαζί γιατί η «ισχύς εν τη ενώση». Μόνο συγχρονισμένοι και συζητώντας  μεταξύ μας θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε και θα επιζήσουμε από τις επιθέσεις αυτές φυλάσσοντας αυτό το οποίο έχουμε το ποίο σημαντικό στην ζωή μας, που δεν είναι άλλο από την πίστη την οποία επί 500 χρόνια την ποτίσαμε με το αίμα μας.


Σχόλιο:
Οι φωτογραφίες του Ιερού ναού είναι  από την περιοχή της Μοσχόπολης (Κορυτσάς).
Διακρίνονται οι αγιογραφίες με τις Ελληνικές επιγραφές.
(δυστυχώς όπως βλέπετε στις αγιογραφίες προστέθηκαν Αλβανικές "εικαστικές παρεμβάσεις").

Δεν υπάρχουν σχόλια: