Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ερσάν Ερικλί, δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ αφέθηκε ελεύθερος. Φωτογραφίες.

Γιατί ΔΕΝ  ξεχνάμε:
... η Κυπριακή Δημοκρατία είχε γνωστοποιήσει το 1996 στην Ιντερπόλ σχετικά με τη δολοφονία του Τάσου Ισάκ τα εξής ονόματα: Χασίμ Γιλμάζ (ιδιοκτήτης καφετέριας στην κατεχόμενη Κερύνεια), Μουσταφά Εργκιούν («αστυνομικός»), Πολάτ Φικρέτ Κόρελι (Τουρκοκύπριος από την Αμμόχωστο), Φικρέτ Βελί Κόρελι (ιδιοκτήτης συνεργείου ποδηλάτων), Μεχμέτ Μουσταφά Αρσλάν (Πρόεδρος της οργάνωσης των γκρίζων λύκων στα κατεχόμενα το 1996) και Ερχάν Αρικλί (πρόεδρος της φοιτητικής οργάνωσης Turk-Bir στα κατεχόμενα το 1996.


 Η «Ραντικάλ» αναφέρει επίσης ότι για τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει γνωστοποιήσει στην Ιντερπολ τον εξής κατάλογο ονομάτων: Αντιστράτηγος ε.α. Χασάν Κουντακτσί (διοικητής των κατοχικών δυνάμεων το 1996), Υποστράτηγος ε.α. Μεχμέτ Καρλί (διοικητής της 28ης Μεραρχίας το 1996), Ατίλα Σαβ (διοικητής της «αστυνομίας» στα κατεχόμενα), Ερντάλ Εμανέτ (Διοικητής της «εδικής αστυνομικής μονάδας») και Κενάν Ακίν («υπουργός γεωργίας» των κατεχομένων το 1996)

Για τον δολοφόνου του Τάσου Ισαάκ,  ετοιμάσαμε ένα σύντομο φωτογραφικό αφιέρωμα:
  
Ελεύθερος αφέθηκε από τις αρχές του Κιργιστάν ο τούρκος Ερσάν Ερικλί (η είδηση εδώ) μετά από τη σύλληψη του λόγω διεθνούς εντάλματος της Ιντερπόλ. 
Αυτό το γεγονός μας προκαλεί θυμό και απαξίωση ως προς τις ενέργειες που έγιναν από τη δική μας μεριά. Διαφαίνεται από τα γεγονότα πως λόγο κωλυσιεργιών και παραλείψεων της πλευράς μας, δόθηκε η ευκαιρία σε αυτό το δολοφόνο να κυκλοφορεί σήμερα ελεύθερος
Αυτό το γεγονός μας επισημάνει επίσης το ότι η Τουρκία είναι ένα σοβαρό «κράτος» που εργάζεται με μεθοδικότητα και επιμονή, προστατεύοντας μέσο άμεσων και παρασκηνιακών μεθοδεύσεων, με τις αρχές του Κιργιστάν τον εν λόγο δολοφόνο, υπερασπίζοντας με αυτό τον τρόπο τους συνεχιστές της πολιτικής της. Μιας πολιτικής η οποία ποτέ δεν δίνει πίσω όσα κέρδισε δια πυρός και σιδήρου. 
Σε αντίθεση και πάλι με τι δική μας μεριά. 
Ερωτήματα γεννά επίσης το γεγονός ότι ο εν λόγο δολοφόνος ήταν κάτοχος «διπλωματικού διαβατηρίου» του ψευδοκράτους. Δηλαδή σε μια περίπτωση λύσης τύπου Ανάν ο εν λόγο δολοφόνος θα μπορούσε σήμερα κάλλιστα να βρισκόταν σε κάποιο ύψιστο αξίωμα μιας Διζωνικά Διχοτομημένης Κύπρου. Στεκόμαστε στα λόγια του πατέρα του Εθνομάρτυρα Σολωμού Σολωμού σχετικά με το γεγονός.
«.για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός (η σύλληψη και η παραδοχή των δολοφόνων στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας) πρέπει να
υπάρχει και η κατάλληλη πολιτική βούληση.». 
Αλλά ποια πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει από μια διακυβέρνηση η οποία μιλά ξεκάθαρα για «εισβολή και των δύο μητέρων πατρίδων». 
Μία διακυβέρνηση η οποία δολοφονεί τους πολίτες της και ανατινάζει τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για να εξυπηρετεί πολιτικές φίλιων δικτατόρων. 
Μια διακυβέρνηση η οποία χαρακτηρίζει τους Εθνομάρτυρες μας Ισαάκ και Σολωμού ως «πελλούς».
Η οποία μεθοδεύεται και αντιδρά στην έγερση ανδριάντων των Εθνομαρτύρων μας για να επιτρέψει να ξεχαστούν και να μην μας υπενθυμίζουν ως άλλοι Ονήσιλλοι το πώς πρέπει να αντιδρούμε και να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια του τόπου μας. 
Γιατί να θέλουν άραγε οι δολοφόνοι τους να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης;

Διαβάστε σχετικά εδώ
και εδώ 
Σημείωση :
σε κάποια ιστολόγια εκ παραδρομής εμφανίστηκε η φωτογραφία του Κενάν Ακίν 
(ο οποίος συμμετείχε στη δολοφονία του εξαδέρφου του Τάσου Ισαάκ, Σολωμού Σολωμού).

Δεν υπάρχουν σχόλια: