Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Πέτρος Τατσόπουλος : ένα "εξαίρετο"(...) δείγμα της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ" "ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ"


Είδα ένα άρθρο στο ιστολόγιο "έχω μάτια και βλέπω" που περιείχε την φωτογραφία που ακολουθεί, συνοδευόμενη από ένα αρκετά μειωτικό σχόλιο του διαχειριστή του ιστολογίου:
και εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι η ανάρτηση αυτή "άρεσε" σε 112 άτομα!


Όσοι έχουν επισκεφθεί τη σελίδα του του "διανοούμενου" βουλευτή στο facebook, γνωρίζουν ότι η ανάρτηση είναι αντιπροσωπευτική του ήθους του:


και της βαθιάς πολιτικής του σκέψης:Ως προοδευτικός διανοούμενος, ο κ. Τατσόπουλος, δε θα μπορούσε να μην υπερασπιστεί (πάντα σε χαμηλούς τόνους και με το γνωστό πολιτικό ήθος) το δικαίωμα του "Ελληνα" βουλευτή να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς να καταπιέζεται:

«Ξέρετε, όταν κάποιος βγαίνει βουλευτής, μπαίνει ταυτόχρονα σε μια ιδιότυπη καραντίνα. Δεν μπορεί να αποκαλεί πια τους μαλάκες μαλάκες και τους φασίστες φασίστες, διότι η πολιτική ορθότητα επιβάλλει να προσέχει το λεξιλόγιό του σαν Ουρσουλίνα Καλόγρια έως ότου αποθεραπευτεί -τουτέστιν, πάψει να είναι πια βουλευτής. Ταυτόχρονα, πρέπει να υπομένει στωικά σαν σάκος του μποξ το χτύπημα και το υβρεολόγιο του κάθε μαλάκα και του κάθε φασίστα, ειδάλλως ο κάθε μαλάκας και ο κάθε φασίστας θα αρχίσει να ωρύεται ότι ο βουλευτής δεν σέβεται τους ψηφοφόρους του. Καλά, μαλάκες και φασίστες, δεν το συζητώ. Ψάχνετε, λέμε, για μεγάλα κορόιδα».

Ο ακούραστος αυτός μαχητής της ελευθερίας της έκφρασης έχει αποδείξει έμπρακτα ότι δεν σταματά στα λόγια, αλλά ότι εφαρμόζει τους κανόνες της ελευθερίας της έκφρασης και στις δημόσιες εμφανίσεις του:


και για να μην νομίζεται ότι είναι μεμονωμένο περιστατικό, δείτε ένα ακόμη βίντεο:


Λόγω της εντυπωσιακής πολυσχιδούς προσωπικότητας, αποφάσισα να κάνω μια μικρή έρευνα για το μέγα εθνικό μας διανοούμενο.  Το μόνο όμως που βρήκα, ήταν μερικά ασήμαντα βιβλία που δεν έχουν επανεκδοθεί ποτέ και ένα σύντομο βιογραφικό, ίδιο και απαράλλαχτο σε αρκετές σελίδες μεταξύ των οποίων και στη wikipedia, που φαντάζομαι ότι συντάχθηκε με δική του επιμέλεια, ή τουλάχιστον με την έγκριση του.  Το βιογραφικό του έχει ως ακολούθως:

"Ο Πέτρος Τατσόπουλος (Ρέθυμνο, 1959) είναι Έλληνας συγγραφέας.

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο. Σπούδασε οικονομικά στη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά και πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Εργάστηκε ως σεναριογράφος, ασκούμενος κοινωνικός λειτουργός, και σύμβουλος σεναρίων στην κρατική τηλεόραση (ΕΡΤ), δημοσιογράφος και παρουσιαστής στην εκπομπή βιβλίου Πνεύμα Αντιλογίας και παρουσιατής της σειράς ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ 1821".

Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων από το 1989 και μετείχε στο Διοικητικό της Συμβούλιο κατά την περίοδο 2001-2003. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Στις Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου του 2012, εκλέχθηκε βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ."


Στη wikipedia, το βιογραφικό συμπληρώνεται από μια λίστα ασήμαντων λογοτεχνικών έργων από τα οποία αποκλείεται να κέρδισε το ψωμί του ο διανοούμενος συγγραφέας.

Η μελέτη του βιογραφικού του, μου δημιούργησε μερικές απορίες, όπως το αν δικαιούται κάποιος να ισχυρίζεται ότι "σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες", "χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του", ή το αν ένας αιώνιος φοιτητής ο οποίος δεν αποφοιτά από τη σχολή του "έχει σπουδάσει", ή το αν δικαιούται κανείς να "ασκείται" χωρίς τις κατάλληλες σπουδές ως εμπειροτέχνης κοινωνικός λειτουργός στου κασίδη το κεφάλι, ή τι ακριβώς κάνει ένας "σύμβουλος σεναρίων" στην κρατική τηλεόραση, ή πόσο "δημοσιογραφική" είναι η δουλειά ενός "δημοσιογράφου" σε μια εκπομπή βιβλίου.

Δεν είναι σημαντικό - και είναι μάλλον απίθανο - να απαντηθούν αυτές οι απορίες.

Πιο σημαντικό, είναι να απαντηθεί η  μεγάλη απορία:

Πως γίνεται ένας αποτυχημένος φοιτητής - αποτυχημένος συγγραφέας - χυδαίος άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, να φτάσει να γίνει σε αυτή τη χώρα βουλευτής;

Ποιος διάολος τον ψήφισε;

Γιατί;


Δεν υπάρχουν σχόλια: