Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΦωτοΟδοιπορικό και εκδήλωση μνήμης στο σπίτι και στο χωριό που έπεσε ο Παύλος Μελάς (προσθήκη βίντεο)

Ο μητροπολίτης Καστοριάς, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία αλλά και το μνημόσυνο για τον ήρωα Παύλο Μελά στο ομώνυμο πλέον ακριτικό χωριουδάκι :

Ακούστε ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία του :Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης, 
λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα, στο ηρώο: τρισάγιο μπροστά στην προτομή του Παύλου Μελά 
(χωριό Παύλος Μελάς- πρώην Στάτιστα)
πλήθος κόσμου έφτασε στο ακριτικό χωριό (μεταξύ Καστοριάς και Φλώρινας)

 οι απόγονοι των Μακεδονομάχων πλαισιώνουν την προτομή του Παύλου Μελά

Απόγονος Μακεδονομάχων καταθέτει στεφάνι, καταχειροκροτούμενος


 την ώρα του εθνικού ύμνου, οι απόγονοι Μακεδονομάχων χαιρετούν "στρατιωτικά" τον ήρωαΣυμμετείχε άγημα του στρατού (το οποίο ειλικρινά συγχαίρουμε για την άψογη παρουσία του) και πλήθος εκπροσώπων (από συλλόγους, σχολεία, φορείς, πολιτικά κόμματα-υπάρχει παραπολιτικό σχόλιο στο τέλος της ανάρτησης!) αλλά και κόσμου, παρά το ότι το χωριό στο οποίο έπεσε που Παύλος Μελάς (ονομαζόταν Στάτιστα και σήμερα ονομάζεται Παύλος Μελάς) είναι σε ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή.

Προσκλητήριο νεκρών:
Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης:Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΥΒΑ- ΣΦΕΒΑ :

Οι μαθητές:


 Τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της περιοχής, με τον μητροπολίτη, τους δασκάλους και τις αρχές. Ελάχιστος φόρος τιμής στον ήρωα που έπεσε στο χωριό τους.Στο σπίτι αυτό λαβώθηκε (μετά από προδοσία- όπως συμβαίνει πολλές φορές στην Ελληνική Ιστορία) ο Παύλος Μελάς :Το κενοτάφιο του Παύλου Μελά, 500 περίπου μέτρα μακρυά από το σπίτι όπου λαβώθηκε και άφησε τελικά την τελευταία του πνοή. Στο χώρο αυτό μεταφέρθηκε από γυναίκες του χωριού και τάφηκε με απόλυτη μυστικότητα προσωρινά το σώμα του ήρωα :

Το τοπίο -ρυάκι κλπ- δίπλα στο κενοτάφιο, όπου τοποθετήθηκε το νεκρό σώμα του Παύλου Μελά :Και μερικά (ιδιαίτερα ενδιαφέροντα!) παραπολιτικά:

Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ 
καταθέτει στεφάνι!


Αν δεν πιστεύετε, δείτε το στεφάνι σε μεγέθυνση !!


Στεφάνι κατέθεσε και  εκπρόσωπος της Χρ.Αυγής :


Μας τα έχουν μπερδέψει λίγο οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ή ο εκπρόσωπος χθες βρέθηκε σε λάθος εκδήλωση! Γιατί μόλις πριν λίγες ημέρες διαβάζαμε (υπάρχει και το σχετικό βίντεο εδώ): 

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του μέλους της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Θεοδωρίδη.

Ο κ. Θεοδωρίδης έδωσε συνέντευξη στην αντίστοιχη ΕΡΤ των Σκοπίων, τη «Μακεδονική» Ραδιοφωνία Τηλεόραση, και αφού τάχθηκε υπέρ της ονομασίας των Σκοπίων με το όνομα της Μακεδονίας, τόνισε ότι στις επόμενες εκλογές που θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα υιοθετηθεί μια νέα εξωτερική πολιτική που δεν θα έχει σχέση με την εθνικιστική που επικρατεί έως και σήμερα!
Πως δεν ζωντάνεψε ο Παύλος Μελάς να τον "περιποιηθεί"!
Η αλήθεια είναι ότι κανείς από τους παραβρισκομένους δεν χειροκρότησε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πάντως, όπως σωστά επισήμανε το Ιστολόγιο Olympia, η θυσία του Παύλου Μελά ενώνει (ακόμη και ελπίζουμε ΠΑΝΤΑ να ενώνει) όλους τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: