Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥ (σε Αθήνα, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο)

20 Ιουλίου 1974.
38 ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει  από τη βάρβαρη εισβολή των Τούρκων  στο νησί μας. 38 χρόνια από εκείνο το μαύρο πρωινό όπου οι ουρανοί της μαρτυρικής μας πατρίδας γέμισαν με μισοφέγγαρα. Λεηλασίες, βιασμοί,  αγνοούμενοι, χιλιάδες εγκλωβισμένοι καθώς και η κατοχή του 37% του εδάφους μας είναι τα ανεξίτηλα σημάδια που έχει αφήσει το  έγκλημα αυτό.

15 Νοεμβρίου 1983
29 χρόνια συμπληρώνονται φέτος, από την ημέρα που ο  Ραούφ Ντενκτάς με τις ευλογίες της Άγκυρας και αψηφώντας τις συμφωνίες Υψηλού επιπέδου 77-79, ανακηρύσσει την παράνομη ‘’Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου’’. Το λεγόμενο αυτό κράτος είναι αναγνωρισμένο μόνο από την Τουρκία.

Έκτοτε, η πολιτική μας ηγεσία έχει υιοθετήσει τη γραμμή ”καλής θελήσεως’’, πέφτοντας θύμα της τουρκικής αδιαλλαξίας και οδηγώντας έτσι τη νήσο μας σε ένα προδοτικό ξεπούλημα που στηρίζεται συνεχώς σε μικροκομματικά συμφέροντα. Η λύση, όμως,  χάριν της λύσης δεν είναι ασφαλής επιλογή. Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ), όπου κατά τα λεγόμενα των πολιτικών μας είναι η μοναδική λύση, νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της εισβολής και το ψευδοκράτος αναγνωρίζεται ως ισότιμο της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Κάποιοι σήμερα ξέχασαν τους Ηρωικούς αγώνες του Έθνους μας. Ξεχνούν το
ένδοξο 55-59 όπου κάποια αμούστακα παιδιά γράφουν Ιστορία με το αίμα τους και αφήνουν έτσι σε εμάς παρακαταθήκη το δρόμο για την Απελευθέρωση.
Εμείς είμαστε σήμερα εδώ και αρνούμαστε να ξεχάσουμε το δρόμο που χάραξαν ο Αυξεντίου, ο Παλληκαρίδης , ο Μάτσης και τόσοι άλλοι. Εμείς, περήφανοι, θα λέμε πως Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΧΩΜΑ ΙΕΡΟ, ΣΕ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τους εγκληματίες πολέμου και τους δολοφόνους των Ισαάκ-Σολωμού.



Συνέλληνα!
Σε καλούμε να πορευτείς μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα.
Την Τρίτη, 13/11/2012, ξεκινάει η απεργία πείνας απέναντι από το τουρκικό προξενείο, απέναντι από τη σημαία της ντροπής.
Με το πέρας της απεργίας, στις 15/11, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους στο Πνευματικό Κέντρο του ναού Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, έναντι Μητρόπολης(Αγίας Σοφίας 3), ώρα 19:30.
Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο τουρκολόγος  Καλεντερίδης Σάββας.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο για να
διαδηλώσουμε, ότι εν μέσω κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας με πρόσχημα την οικονομική κρίση, η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει το 40% της Ελληνικής Κύπρου και απειλεί στο Αιγαίο και τη Θράκη.

Οφείλουμε όλοι μαζί να αγωνιστούμε. Έχουμε χρέος η αντιομοσπονδιακή μας φωνή και η επιθυμία μας για μία Κύπρο ελεύθερη για πάντα Ελληνική να αντηχήσει μέχρι τις πιο υψηλές βουνοκορφές του Πενταδάκτυλου.
ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ Η ΜΙΣΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ Η ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΜΑΣ ΨΥΧΗ.
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.

Αντίστοιχη εκδήλωση και απόψε, στα Γιάννενα από την ΑΦΚ-Τόλμη
δείτε εδώ 



 Αντίστοιχες εκδηλώσεις και στην Αθήνα από το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ
δείτε εδώ
Αθήνα: ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ:
Εκδήλωση: Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου η Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου η ώρα 20:00 στο Οίκημα στην Ζωγράφου (Παιανίας 5-7).
Μεταξύ άλλων θα απευθύνουν χαιρετισμό:
Ο κ. Νικόλαος Αργυρόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου «Βετεράνοι Κύπρου 1974»
Η κ. Μαίρη Κουρούπη, πρόεδρος του συλλόγου «Για τα ανθρώπινα δικαιώματα Οικογενειών Αγνοουμένων και Πεσόντων Κυπριακής Τραγωδίας 1974»
Διαδήλωση διαμαρτυρίας: Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 ώρα 05:30μμ θα ξεκινήσει πορεία από το οίκημα μας, θα περάσει έξω από την Τουρκική Πρεσβεία και θα τερματιστεί μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.


Πανεπιστήμιο Κύπρου: Α. Φ. ΈΠΑΛξη:
Εκδήλωση: Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στα Κεντρικά Κτήρια Παν. Κύπρου Αίθουσα Α008 και ώρα 20:00 η Α.Φ.ΕΠΑΛξη του Παν.Κύπρου σε συνεργασία με την Α.Φ.Κ ΝIKH ΤΕΠΑΚ διοργανώνουν εκδήλωση/ συζήτηση για την παράνομη ανακήρυξη του Ψευδοκράτους. Τετάρτη 14 Νοεμβρίου. Ομιλιτής θα είναι ο Νικόλας Ιωαννίδης.
Διαδήλωση διαμαρτυρίας: Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 ώρα 10:00πμ (προ-συγκέντρωση) στο οδόφραγμα της Οδού Λήδρας και πορεία προς το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: