Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Αποκλειστικό: Ο μητροπολίτης Σιατίστης υποδέχεται τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο: Υπερβολή, ματαιοδοξία, αλαζονεία, ΥΒΡΙΣ. (φωτογραφίες- βίντεο)

Παραδόξως,λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του ενάντια στη Χρυσή Αυγή (δείτε εδώ), ο μητροπολίτης Σιατίστης υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά: προκλητικές εικόνες με τα βάγια στο οδόστρωμα, το ράντισμα με τα λουλούδια, οι σωματοφύλακες, τα τεράστια πόστερ με τις φωτογραφίες του Βαρθολομαίου (θύμιζε την οίηση Ρωμαίων αυτοκρατόρων), τα αεροπανό "Ευλογημένος ο Ερχόμενος" και απαγόρευση εισόδου πιστών εντός των ναών.


Ακολουθούν φωτογραφίες και σχολιασμός.


τα βάγια είχαν στρωθεί σε μήκος χιλιομέτρων, επάνω τους πέρασε το αυτοκίνητο του Πατριάρχη.
  
σωματοφύλακες μόνιμα τριγύρω του
 
βαδίζοντας επάνω στα βάγια ...
συνωστισμός ιερωμένων δίπλα στον Πατριάρχη, μήπως έτσι εξασφαλίσουν την μελλοντική εκλογή τους σε κάποια μητρόπολη. Νεότερη ενημέρωση (9/6/2015): τελικά όπως βλέπετε η πρόβλεψη μας -όλως τυχαίως- επαληθεύθηκε! ο π.Ιουστίνος, έγινε μητροπολίτης Ν.Κρήνης και Καλαμαριάς. Οπότε επαναφέραμε κι εμείς την φωτογραφία (την είχαμε αφαιρέσει για κάποιο διάστημα, με καλό λογισμό, ευελπιστώντας ότι όλα είναι συμπτώσεις)

λουλούδια, λουλούδια, άφθονα λουλούδια

ο Πατριάρχης έχει στραφεί προς τα αριστερά από όπου τον ραίνουν με λουλούδια

Κι όμως, ο Πατριάρχης όμως ΜΙΛΗΣΕ.
Μίλησε για το Περιβάλλον!!



 και για το ρατσισμό!!
 
 (τα δημοσιεύματα από εδώ και εδώ)







Υποδοχή σαν Ρωμαίο Αυτοκράτορα:
Μπορεί να μας εξηγήσει ο μητροπολίτης Σιατίστης τι νόημα έχουν οι τεράστιες προσωπογραφίες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ΠΑΝΤΟΥ, αφού ούτως ή άλλως είναι ήδη παρόν;

Πόστερ πολλών μέτρων (αν λάβουμε υπόψη ότι κάθε παράθυρο είναι περίπου 1,5 μέτρο,υπολογίστε το ύψος των πόστερ)  έξω από τον ξενώνα του μοναστηριού Άγιος Αθανάσιος Εράτυρας:


Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε τι νόημα έχει να βλέπει ο Πατριάρχης παντού τον εαυτό του:


προσέξτε την αφίσα στο βάθος, με τη φωτογραφία του Πατριάρχη, ανάμεσα στον Μητροπολίτη Σιατίστης και στον Πατριάρχη.

Η πλευρά ενός σπιτιού που βρίσκεται επάνω στον κεντρικό δρόμο




Τα αεροπανό:
Το γνωστό βυζαντινό σήμα με τα "4Β" μετατράπηκε σε
"ΒΑΣΙΛΕΥ ΒΑΣΙΛΕΥΟΝΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΩ Α"
για τις ανάγκες της επίσκεψης!


Άλλο αεροπανό: "Ευλογημένος ο Ερχόμενος", την τελευταία φορά που ειπώθηκε αυτό ήταν πριν 2000 χρόνια για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.




Μήπως λογάριασαν χωρίς τον "ξενοδόχο";;;

Κι όμως, κάτι περίεργες συμπτώσεις, μπορεί και να μην είναι και τόσο συμπτώσεις.
Ενώ λοιπόν είχαν νουθετήσει κατάλληλα τους πιστούς (λαϊκούς που δεν έχουν αξιώματα) για το πως να ντυθούν και που να σταθούν (όλοι οι άντρες με γραβάτα και κουστούμι, οι νεότεροι θα έβγαιναν στην Αγ.Τριάδα να υποδεχθούν τον Πατριάρχη, οι ηλικιωμένοι θα περίμεναν σε κάποια άκρη στην πλατεία, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ εντός του ναού σε όλους τους πιστούς, εκτός βέβαια από τους επισήμους), όμως μάλλον λογάριασαν χωρίς τον "ξενοδόχο".

Ο πλάτανος αριστερά ήταν το σημείο όπου ήρθε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Σήκω Άγιε Κοσμά να υποδεχθείς και εσύ τον φίλο του Πάπα ...
Στην είσοδο του χωριού (εκεί που αργότερα χρίστηκε η εκκλησία της Αγ.Τριάδας), υπάρχει ένας πλάτανος. Είναι ανάμνηση της επίσκεψης του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο χωριό αυτό (στα χρόνια της Τουρκοκρατίας το χωριό ονομαζόταν Σέλιτσα).


Ίσως να μην ήταν λοιπόν και τόσο τυχαίο το διαρκές ψιλόβροχο σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας του Πατριάρχη που τους χάλασε σε μεγάλο βαθμό τη "φιέστα"!:

όπως βλέπετε όμως ο Θεός δεν τους έκανε τη χάρη: η βροχή δεν σταμάτησε ούτε λεπτό
ομπρέλες παντού!
δεν ξέρουμε τι τύχει είχε το ψωμί από προζύμι ... λόγω βροχής!


Διαβάστε και την καταγγελία ενός πιστού στο Hellas-Orthodoxy (την επιβεβαιώνουμε πλήρως):

Επέστρεψα από την περιοχή της Κοζάνης (προχθές, Σάββατο, πήγε εκεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος πριν 2 μήνες ήταν πάλι στην Κοζάνη, και πριν λίγους μήνες πάλι στην Καστοριά κλπ).

Στους πιστούς ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να μπούνε στον Ι.Ναό του

Αγίου Γεωργίου (κεντρικός ναός Εράτυρας). Επιτράπηκε η είσοδος ΜΟΝΟΝ στους επισήμους, όπως έμαθα στεκόταν ο ιερέας στην είσοδο και έδιωχνε όλους τους ντόπιους πιστούς. Αυτό είχαν ενημερώσει σχετικά και όλες τις προηγούμενες ημέρες: στην εκκλησία: θα μπούνε ΜΟΝΟΝ οι επίσημοι. 
Μάλιστα κάποιοι από αυτούς από τις θέσεις τους είχαν κάνει τα αδύνατα δυνατά ενάντια στη λειτουργία και την επέκταση του μοναστηριού του Αγίου Αθανασίου, αλλά ως επίσημοι στρογγυλοκάθισαν...

Ο πιστός λαός και εκεί επιτρεπόταν να είναι στο προαύλιο!

Φαίνεται δεν θέλουν ΚΑΘΟΛΟΥ τους πιστούς μέσα στην εκκλησία. Τους βολεύει να μην φέρνουν σε δύσκολη θέση τους "επίσημους" (κλέφτες) με τους οποίους συναναστρεφόταν όλα αυτά τα χρόνια.


ΣΧΟΛΙΟ HELLAS - ORTHODOXY: Φαίνεται είναι νέα "μόδα" αυτή, να απαγορεύουν (!!!) στον πιστό λαό να μπει μέσα στους Ιερούς Ναούς, προκειμένου να κάνουν με την ησυχία τους τις δημόσιες σχέσεις ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ με τους προδόταρους πολιτικάντηδες!
Βάλτε το καλά στο μυαλό σας: Οι Εκκλησίες ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΒΕ ΚΛΑΜΠ ΚΑΝΕΝΟΣ!!!
Προσέξτε να μην συνεχίσετε τις προκλήσεις, γιατί η αγανάκτηση του κόσμου θα ξεσπάσει επί δικαίων και αδίκων!


Μήπως τελικά κάποιοι  :
  • έχουν θεοποιήσει τον "Παναγιότατο" (η υποδοχή του θύμιζε υποδοχή κοσμικού άρχοντα ή Θεού)
  • υπάρχουν μητροπολίτες που έχουν πρόθυμα αποδεχθεί τον ρόλο του νεροκουβαλητή της Νέας Τάξης και
  • επιδιώκουν να εξοβελίσουν τον πιστό λαό ΕΞΩ από την εκκλησία και μόνο σε ρόλο θεατή
Μήπως έφτασε η ώρα ο πιστός λαός να σταματήσει να "κάνει ότι δεν βλέπει" το κατάντημα της ηγεσίας του (από τις συμπροσευχές με Καθολικούς, Ινδουϊστές, Προτεστάντες κλπ μέχρι τον εναγκαλισμό και τη στήριξη στη σάπια πολιτική ηγεσία;).

Δείτε και ένα βίντεο (από το Ιστολόγιό μας), 2 ώρες μετά την επίσκεψη του Πατριάρχη
Προσέξτε το διαρκές ψιλόβροχο, τις σημαίες σε μήκος πολλών χιλιομέτρων σε στύλους της ΔΕΗ, τα αεροπανό, τα βάγια, τα τεράστια πόστερ:




Κείμενο,  βίντεο και φωτογραφίες από τα αεροπανό και τα πόστερ: Αντιπαρακμή
Οι υπόλοιπες φωτογραφίες από σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο

Διαβάστε ακόμη:  

Δεν υπάρχουν σχόλια: