Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Άσκηση «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 2012» της ΛΕΦΕΔ. Κάποια παλικάρια ΤΟΛΜΟΥΝ.

Κάποια παλικάρια, αψηφούν το έντονο κρύο στη Β.Ελλάδα, αψηφούν και τα παγωμένα νερά του Νέστου και ...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΕΦΕΔ
ΤΑΜΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 2012

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Νοεμβρίου 2012 εκτελέστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης η άσκηση «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 2012» της ΛΕΦΕΔ. Ο φετινός «Σπάρτακος» ήταν άσκηση διπλής ενεργείας και έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους εφέδρους να ασκηθούν σε διαφορετικές αποστολές.
Οι προειδοποιητικές διαταγές στους επικεφαλής δόθηκαν τρεις ημέρες πριν την αποστολή και προέβλεπαν :
 

 Η Ομάδα Αναγνωρίσεως της ΛΕΦΕΔ  να διαβεί τον Νέστο από προκαθορισμένο σημείο και στην συνέχεια αφού διεισδύσει  στην «εχθροκρατούμενη» περιοχή να κατευθυνθεί  σε χωριό στο οποίο οι εχθρικές δυνάμεις  σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εγκαταστήσει  Σταθμό Διοικήσεως. Εκεί αφού  εγκαταστήσει παρατηρητήριο να
καταγράφει και  να ενημερώνει την Διοίκηση με πληροφορίες για την εχθρική δραστηριότητα έχοντας για υποστήριξη δρια όλμων 4,2ʼʼ χιλ.
Το τμήμα ασφαλείας δύναμης δριας ΠΖ  να αναλάβει την  ασφάλεια του σταθμού διοικήσεως της μονάδος  λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για εγγύς και μεμακρυσμένη ασφάλεια του.


Πράγματι οι άντρες της Ο.Α εκτέλεσαν διάβαση υδάτινου κωλύματος  στον παγωμένο Νέστο και στην συνέχεια κινήθηκαν εκτός δρόμου με μικρή ταχύτητα και αθέατα μέχρι τους πρόποδες του υψώματος που δέσποζε της περιοχής όπου εγκατέστησαν παρατηρητήριο. Από εκεί αφού πήραν μέτρα για εγγύς ασφάλεια παγιδεύοντας σημεία πρόσβασης προς την θέση τους με χρήση διόπτρας νυχτερινής οράσεως, παρατηρούσαν τον «εχθρικό» σταθμό διοικήσεως ανά ζευγάρια και ανέφεραν στην Διοίκηση οποιαδήποτε κίνηση παρατηρούσαν καταγράφοντας την σε ειδικά έντυπα.
Το τμήμα ασφαλείας χωρίστηκε σε δύο τμήματα και μια ομάδα διοικήσεως. Το ένα τμήμα δύναμης ομάδας ΠΖ εγκατέστησε ενέδρα σε σημείο 500 μέτρα περίπου από τον ΣΔ σε σημείο υπερυψωμένο από όπου περνούσαν μονοπάτια και μπορούσε να εποπτεύει την περιοχή εμπρός από τον σταθμό, οι άνδρες εναλλάσσονταν ανά δύο στην υπηρεσία όλη την νύχτα.
Το δεύτερο τμήμα δύναμης ομάδας ΠΖ + σχημάτισε δύο περίπολα μάχης τα οποία εναλλάσσονταν σε δρομολόγιο καλύπτοντας όλη την περιοχή μπροστά από τον ΣΔ.
 Τα τμήματα που αναπαύονταν στον χώρο απόκρυψης τους ήταν πάντα σε ετοιμότητα να επέμβουν σε όποιο σημείο της περιοχής χρειαζόταν.

Στις 06:00 η διοίκηση της ΟΑ αξιολογώντας πληροφορία που έλαβε για έλευση φάλαγγας οχημάτων στον ΣΔ με πιθανώς υψηλά ιστάμενο πρόσωπο ζήτησε από την ΟΑ να δώσει άμεσα στοιχεία βολής για την καταστροφή του στόχου , όπως και έγινε άκρως επιτυχώς αποτέλεσμα της εργασίας που είχε προηγηθεί κατά την διάρκεια της νύχτας.
Κάπου εκεί και με γενικό συναγερμό στον ΣΔ έληξε αυτό το κομμάτι της άσκησης και μετά από λίγα λεπτά για προετοιμασία όλο το τμήμα πλέον αναχώρησε με πλήρη φόρτο για το σημείο επαφής με το όχημα που θα μας μετέφερε στην Θεσσαλονίκη στο οποίο έφτασε μετά από πορεία 10 χλμ σε δύσβατο και ανηφορικό έδαφος.

Φωτογραφίες :

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Ακομη ενα ξενιαστο σα/ριακο μαζι με φιλους και γνωστους στην πανεμορφη Ξανθη μας. Φορεσαμε τα καλουδια μας και ριχτηκαμε στην μαχη!!!!!

Πέτρος είπε...

Άκου κομπλεξικέ ανθέλληνα, John Smith. Τόσο τεράστιο είναι το κομπλεξ σου ώστε ψάχνεις αναρτήσεις που αφορουν την λέσχη για να γράψεις εξυπνάδες; Θα ήθελες να μπορουσες να κάνεις τα μισα απ όσα κάνουμε αλλα μάλλον δεν μπορείς να κουράζεσαι και κρυώνεις να κοιμηθείς χειμώνα έξω στο βουνό, οπότε ρίξε την χολή σου απο την ζεστασία του καναπέ σου και ασε μας εμάς. Αλλωστε όσα δεν φτάνει η αλεπου τα κάνει κρεμαστάρια!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Προσπαθώ να σκιαγραφήσω την προσωπικότητα του John Smith.
Είχε ξαναγράψει και στο παρελθόν σχόλια προσβλητικά για τα παλικάρια της ΛΕΦΕΔ (νομίζω δεν τοποθετήθηκε για κανένα άλλο θέμα μέχρι σήμερα στο ιστολόγιο).


Είναι άραγε κάποιος πράκτορας ξένης υπηρεσίας; Πχ μιας αμερικάνικης/δυτικής ή τουρκικής/αλβανικής πρεσβείας που δεν θέλει οι Έλληνες να είναι ετοιμοπόλεμοι;
Ένα αντάρτικο από Αλβανούς στην Ήπειρο ή από μουσουλμάνους στη Θράκη είναι στόχος και των 2 γειτονικών κρατών.
Και γι αυτό προσπαθεί να σπιλώσει μια τόσο αγνή κίνηση όπως η ΛΕΦΕΔ;


ή είναι κάποιος κομπλεξικός, κακόμοιρος, όπως ο Εφιάλτης, που η ζήλια του δεν τον άφηνε να καμαρώσει τους αγωνιστές, και επέλεξε τελικά το ρόλο του προδότη;



Αν είναι κάποιος ξένος πράκτορας δεν με στεναχωρεί και πολύ. Ως καλός εργαζόμενος κάνει τη δουλειά του.
Αν είναι όμως ένας ακόμη αξιολύπητος προδότης, που μέχρι και το όνομα επέλεξε να το αντικαταστήσει με ξενικό, για να αποβάλλει κάθε Ελληνική "ρετσινιά" ...
τότε μάλλον του χρωστάμε μια απάντηση.

Όχι βέβαια σε επίπεδο σχολίων στο ιστολόγιο αλλά στο πεδίο της μάχης.
Ένα ακόμη μεγάλο ευχαριστώ στα παλικάρια της ΛΕΦΕΔ που κρατάνε γερά.