Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΤΟΥ 1947


Με λαμπρότητα και με πλήθος κόσμου από όλη την Ήπειρο και όχι μόνο, τελέστηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 το αρχιερατικό μνημόσυνο για τους πεσόντες υπερασπιστές Στρατιωτικούς και Χωροφύλακες της θρυλικής μάχης της Κονίτσης με τους ξενοκίνητους κομμουνιστοσυμμορίτες (25-12-1947  έως 3-1-1948)

Μετά τη Θεία Λειτουργεία και εντός του Ι.Ν. Αγ.Νικολάου Κονίτσης ,ο Ταξίαρχος ε.α. Ν.Δημητρίου εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας. 

Με ιστορική ακρίβεια και γλαφυρότητα αναφέρθηκε στη μάχη της Κονίτσης των Χριστουέννων του 1947 και την επίθεση που δέχθηκε η Κόνιτσα από τους αντάρτες του Μάρκου Βαφειάδη. Εξήρε την αντίσταση των υπερασπιστών και την ηρωική τους θυσία. Χάρη στη  γενναιότητα των υπερασπιστών δεν αλώθηκε η Κ'ονιτσα και δεν δημιουργήθηκε η λεγόμενη ξεχωριστή κυβέρνηση "του  βουνού".

Ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ.Ανδρέας έβγαλε μια πύρινη ομιλία. Εξήρε τη θυσία και αυτός των πεσόντων υπερασπιστών της Κονίτσης. Αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχεται η ορθόδοξη Εκκλησία παρά το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο .Τέλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα ανοιχτά εθνικά θέματα και κυρίως για το Βορειοηπειρωτικό.


Έπειτα λαός και κλήρος μετέβησαν στο

μνημείο πεσόντων όπου έγινε τρισάγιο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Μεταξύ των άλλων στεφάνουν κατέθεσαν ο Βουλευτής επικρατείας της Χρυσής Αυγής κ.Παππάς , η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ιωαννίνων και Πρεβέζης , ο πολεμιστής του Γράμμου κ.Γκέλης ,Απόστρατοι της Χωροφυλακής , τα παραρτήματα της Βασιλικής Ενώσεως Ηπείρου , η εθνική αντίσταση Ν.Ζέρβα ΕΟΕΕ-ΕΔΕΣ, τα κόμματα ΛΑ.ΟΣ. και Εθνική Ελπίδα κ.α.

δημοσιεύεται αυτούσια η ανταπόκριση που λάβαμε από παραβρισκόμενο

Διαβάστε σχετικά: 
και δείτε το βίντεο με την ομιλία του μητροπολίτη Κονίτσης και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση τιμής, εδώ

1 σχόλιο:

ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ είπε...

Η Χρυσή Αυγή τήρησε την υπόσχεσή της και ήταν εκεί.

Πολύ καλή η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Ανδρέα - επιτέλους και ένας ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ Ιεράρχης.

Υποθέτω ότι αυτόν δεν θα τον καλέσουν στο συνέδριο "Εκκλησία και Αριστερά" όπου θα πάνε όλοι οι οικουμενιστές ΑΝΑΞΙΟΙ.

Συγκλονιστικός - όπως πάντα - ο Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς.

Κόσμημα πραγματικό για τον Εθνικιστικό χώρο ο Συναγωνιστής Παππάς.

ΥΓ - Δεν συνηθίζω να σχολιάζω άλλα ιστολόγια, αλλά πρέπει να το πω :

Ο Σωτηρόπουλος του HELLAS - ORTHODOXY δεν βρήκε να αναφέρει κάτι για την εκδήλωση και για την παρουσία της Χρυσής Αυγής.

Φαίνεται ότι έχει αναλάβει εργολαβικά να βρίζει και να συκοφαντεί την Χρυσή Αυγή από τότε που τσακώθηκε με τον Μιχαλολιάκο.

Τύφλα νάχει το indymedia μπροστά του.

Ο χυδαίος τρόπος με τον οποίο βρίζει όποιον αναγνώστη διαφωνεί μαζί του και διαγράφει τα σχόλια, δείχνει εμπάθεια και μεγαλομανία.

Ποιος νομίζει ότι είναι ο κύριος αυτός ;;