Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Μια ζεστή συντροφιά στη Θεσσαλονίκη

Εδώ και λίγο καιρό διαβάζουμε τις δράσεις μιας από τις πολλές δραστήριες ενορίες της Θεσσαλονίκης. Της ενορίας του Βυζαντινού Ι.Ναού του Προφήτη Ηλία.

Καμαρώνουμε που σε μια πόλη και σε μια γειτονιά που γίνεται όλο και περισσότερο αφιλόξενη, εξαιτίας των δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που προστίθενται ανεξέλεγκτα καθημερινά, με διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα, μια τόσο ζεστή και ανθρώπινη συντροφιά ενώνεται μέσα από την Ορθόδοξη εκκλησία μας και ζει "ομοθυμαδόν" και "επί το αυτό".


Καμαρώνουμε που σε μια γειτονιά που δεν τολμάς να κυκλοφορήσεις μόλις σκοτεινιάσει, υπάρχουν άνθρωποι που συμμετέχουν όλο το βράδυ σε αγρυπνίες και μάλιστα πολύωρες, σύμφωνα με το βυζαντινό τυπικό.
ΑΥΤΟΙ οι άνθρωποι κρατάνε ακόμη την γειτονιά τους ΕΛΕΥΘΕΡΗ: Ορθόδοξη και Ελληνική.


Καμαρώνουμε και για την αγωνιστικότητα και τη θέρμη του ιερέα π.Νικολάου Μανώλη και τις συχνές επιστολές και τοποθετήσεις του μέσω διαδικτύου που αποκαλύπτουν χωρίς φόβο και μισόλογα την αλήθεια,
πχ δείτε την τοποθέτησή του για τον άδικο αφορισμό του θεολόγου κ.Σωτηρόπουλου εδώ:


Το Ιστολόγιο της ενορίας εδώ: http://katanixis.blogspot.gr/

Πολλές ενορίες της Θεσσαλονίκης αναπτύσσουν έντονη
δράση (συχνές Θ.Λειτουργίες, αγρυπνίες, κατηχητικά, κύκλους μελέτης Αγ.Γραφής, συναντήσεις για φοιτητές και νέους εργαζομένους, συσσίτια, εκδηλώσεις). Ο καθένας μπορεί να ψάξει και να ενταχθεί σε κάποια από αυτές. Ο κατάλογος με τις ενορίες της πόλης μας εδώ

1 σχόλιο:

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Αφαιρέθηκε κάποιο σχόλιο.

Την συγκεκριμένη όμορφη συντροφιά την παρακολουθήσαμε μέσω διαδικτύου (τις συναντήσεις τους, τις λατρευτικές τους εκδηλώσεις στον Βυζαντινό ναό κλπ).
Δεν τους συναντήσαμε ποτέ προσωπικά.
Με τόσα βίντεο αναρτημένα στο διαδίκτυο και τόση πολύ δράση (που επίσης εμφανίζεται στο διαδίκτυο) δεν είχαμε παρά να κάνουμε το αυτονόητο: να τους προβάλουμε και να ομολογήσουμε ότι καμαρώνουμε για την όμορφη συντροφιά και για τη δράση τους.

Ας αποφεύγονται λοιπόν σχόλια (όπως αυτό που προηγήθηκε) που μπορεί να γράφονται μεν καλοπροαίρετα αλλά δεν εν δυνάμει θα μπορούσαν να βλάψουν.

Ευχαριστώ.