Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Συμβολή στο Συνέδριο «Αριστερά και Εκκλησία»: Δύο χριστιανοί στη Β. Κορέα δολοφονήθηκαν για την πίστη τους (δυστυχώς, δεν θα ακούσουν τα πορίσματα του Συνεδρίου)

Σχόλιο Κόκκινος Ουρανός:

Μεταξύ των ομιλητών που θα πάρουν μέρος στο βαρυσήμαντο «Επιστημονικό Συνέδριο» με θέμα "Εκκλησία και Αριστερά", είναι και ο εικονιζόμενος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, - ο ονομαζόμενος και «ποιητής των αιδοίων»

ο και πατήρ υιού που το 2009 συνελήφθη καθότι έφερε μολότοφ, (τουτέστιν απλό οικιακό σκεύος που έχουν όλα τα σπίτια, όπως είπε ο Σκουρλέτης), 

αλλά τελικά το παιδί αφέθηκε ελεύθερο κατόπιν επεμβάσεως του μπαμπά  :- ο οποίος σε άρθρο του στο επίσημο όργανο του κόμματος, την εφημερίδα “Αυγή”, ανέφερε ότι 
  • πρέπει να επιβληθεί μάθημα θρησκειολογίας στα σχολεία, 
  • να καταργηθεί ο εκκλησιασμός και η πρωινή προσευχή των μαθητών 
  • και γίνει να αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων από τους δημόσιους χώρους…. 

Ο άλλος μαοικός Συριζαίος (Μηλιός λεγόταν) που - καθώς πιο "προχωρημένος" - ονειρεύται να πατάει Εσταυρωμένους, δεν ξέρω εάν έλαβε πρόσκληση να συμετάσχει στο "Επιστημονικό Συνέδριο".Η χριστιανική οργάνωση Open Doors’ επιβεβαίωσε το θάνατο δύο χριστιανών στη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με την οργάνωση που υπηρετεί διωκόμενους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο, ένας χριστιανός πρόσφατα πυροβολήθηκε ενώ γυρνούσε από ένα βιβλικό μάθημα στην Κίνα. Ο άλλος πέθανε σε ένα από τα διαβόητα «στρατόπεδα εργασίας» της Βόρειας Κορέας.Ο πρώτος χριστιανός είχε
ταξιδέψει στην Κίνα αρκετές φορές στο παρελθόν. Κάποιοι άνθρωποι του είχαν πει ότι θα κέρδιζε περισσότερα χρήματα, αλλά αφού εργάστηκε στην Κίνα για έξι μήνες δεν είχε λάβει καθόλου χρήματα, ακόμα κι αν δούλεψε σε αρκετές δουλειές.


Κάποια στιγμή συνάντησε έναν εργαζόμενο της Open Doors που φρόντιζε για τους πρόσφυγες από τη Βόρεια Κορέα. Ο Βορειοκορεάτης άρχισε να ενδιαφέρεται για τη χριστιανική πίστη. Μετά από τη μελέτη της Αγίας Γραφής έγινε πιστός. Τελικά επέλεξε να επιστρέψει στη Βόρεια Κορέα.


«Ήταν πολύ ενθουσιασμένος για τη νέα του πίστη και ήθελε να μιλήσει για το Ευαγγέλιο στην οικογένειά του», λέει ένας εργαζόμενος στην Open Doors. "Ήθελε να έρθει πίσω στην Κίνα για να μελετήσει την Αγία Γραφή περισσότερο και έτσι να μπορέσει να εξηγήσει τη χριστιανική πίστη καλύτερα στην οικογένειά του. Είναι τρομερό ότι σκοτώθηκε. Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι ότι εάν μόνο είχε φτάσει λίγο αργότερα στα σύνορα του ποταμού, ο φύλακας δεν θα τον έβλεπε και δεν θα τον πυροβολούσε. Θα μπορούσε ακόμα να είναι ζωντανός σήμερα".
Ένας άλλος Χριστιανός πρόσφατα έχασε τη ζωή του σε ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας. Αυτός ο άνθρωπος μελέτησε επίσης τη Βίβλο στην Κίνα. Μετά από οκτώ μήνες αποφάσισε να επιστρέψει πίσω στη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με την Open Doors, έγινε ένας πραγματικά αφιερωμένος χριστιανός. Ωστόσο, οι αρχές της Βόρειας Κορέας ανακάλυψαν την μυστική του πίστη και τον έστειλαν στη φυλακή.


"Λάβαμε μόνο μια ενημέρωση ότι ήταν νεκρός", λέει ο εργαζόμενος στην Open Doors. "Υπέστη τρομερά βασανιστήρια εξαιτίας της πίστης του. Τον ανάγκαζαν επίσης να κάνει
βαριές εργασίες ενώ δεν του έδιναν σχεδόν καθόλου τροφή. Πριν γυρίσει στη Βόρεια Κορέα, είχε βαφτιστεί και ήταν πρόθυμος να έρθει αντιμέτωπος με κάθε είδους δυσκολία. Εμείς δεν λέμε ποτέ στους ανθρώπους να επιστρέψουν στη Βόρεια Κορέα, αλλά αυτός το ήθελε. Είμαστε συντετριμμένοι που μάθαμε για αυτές τις δολοφονίες. Γνωρίζουμε ότι οι Χριστιανοί πεθαίνουν για την πίστη τους σχεδόν κάθε μέρα στη Βόρεια Κορέα, αλλά είναι ακόμα δύσκολο να το δεχτούμε. "


Η Open Doors επιβεβαίωσε τους δύο θανάτους μέσω διαφόρων πηγών, οι οποίες δεν μπορούν να αναφερθούν για λόγους ασφαλείας.Η Βόρεια Κορέα είναι γίνει τα τελευταία 11 χρόνια το Νο 1 στον κατάλογο της Λίστας της Open Doors με τις χώρες που διώκουν τους χριστιανούς. Πουθενά σε όλο τον κόσμο δεν είναι η δίωξη των χριστιανών τόσο έντονη. Ακόμη και η κατοχή της Βίβλου είναι αρκετή για να καταδικασθεί κάποιος σε θάνατο ή να οδηγηθεί σε ένα στρατόπεδο εργασίας για όλη του τη ζωή μαζί με την οικογένειά του.


200.000 έως 400.000 Χριστιανοί στη Βόρεια Κορέα πρέπει να πρεσβεύουν την πίστη τους στα κρυφά. Περίπου 50.000 έως 70.000 χριστιανοί ζουν, εργάζονται και τελικά πεθαίνουν σε ένα από τα φρικτά στρατόπεδα συγκέντρωσης.Ένας πρόσφυγας από τη Βόρεια Κορέα δήλωσε πρόσφατα: "Δεν υπάρχει καμία απολύτως θρησκευτική ελευθερία στη Βόρεια Κορέα. Οι άνθρωποι δολοφονούνται απλά και μόνο αν πιστεύουν στον Ιησού. Ο Kim Jong-Un είναι θεός και δεν μπορεί να υπάρξει άλλος θεός εκτός από αυτόν. Ναι, υπάρχουν κάποιες λειτουργίες στη Βόρεια Κορέα, αλλά μόνο όταν υπάρχουν ξένοι. Δεν υπάρχει ελευθερία της θρησκείας, του λόγου και του τύπου στην Βόρεια Κορέα. "


Μέσω των δικτύων της, η Open Doors ενισχύει τους διωκόμενους χριστιανούς στη Βόρεια Κορέα. Η Open Doors επίσης υπηρετεί τους πρόσφυγες που τρέπονται σε φυγή προς την Κίνα, λόγω της πείνας ή των πολιτικών διώξεων.
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / ΠηγήΣχόλιο:

Για τον κ.Κουράκη είχαμε γράψει και στο παρελθόν. Στην Ιστοσελίδα του πρότεινε ως σελίδες την αναρχική εφημερίδα Βαβυλωνία και το Indymedia!! 
Δείτε σχετικά εδώ.
Καλή επιτυχία στο συνέδριο κ.Κουράκη!
Όπως διαβάσουμε, στους ομιλητές συμπεριλαμβάνεται και ο κ.Μηταφίδης, γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που επίσης τον φωτογραφίσαμε να διαδηλώνει ως "τυχαίος πολίτης" έξω από ναούς της Θεσσαλονίκης. 
Δείτε σχετικά εδώ  

 και εδώ.
Στο συνέδριο θα μιλήσει για τη "θρησκευτική εκπαίδευση στο σύγχρονο σχολείο" (!!) Αν και συνταξιούχος φιλόλογος, ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δικαιούσαι να μιλάς για οτιδήποτε! Η Θρησκε
Μαχητής Θεσσαλονίκης

1 σχόλιο:

cummulus είπε...

Μηταφίδης:Ἕνα σταλινικό ἀπόρριμα, πού εἶχε πρωτοστατήσει στο νά μήν δίδονται ἄδειες στούς μαθητές γιά ἐξομολόγηση. Εἶχε ἐπιτεθεῖ μέ μανία σέ λυκειάρχη, γιά τήν ἐνέργεια του νά ἐπιτρέψει σέ μαθητές νά πᾶνε σέ ἐξομολόγηση.
Εἶναι ἕνας κόκκινος φασίστας μέ δημοπκρατικό προσωπεῖο.