Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Βάλτε τέλος στη διαφθορά!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Μάθε πως μπορείς να βοηθήσεις
Η δράση μας έχει στόχο να δώσει βήμα και φωνή σε όσους από μας θέλουν έμπρακτα να αναδείξουν και να πολεμήσουν το πρόβλημα της διαφθοράς στην Ελλάδα. Μέσα από την καταγραφή περιστατικών διαφθοράς θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε τον οικονομικό και ηθικό αντίκτυπο στην κάθε επιμέρους κοινότητα που κινούμαστε, στο σχολείο, στη δουλειά, στη γειτονιά, στο χώρο της υγείας, στις δημόσιες υπηρεσίες, στο Δήμο. Στην καθημερινότητά μας συνολικά.
Η καταγραφή της διαφθοράς στο ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ δεν έχει το χαρακτήρα της επώνυμης καταγγελίας. Πολύ απλά διότι δεν φιλοδοξούμε αλλά ούτε και επιθυμούμε να υποκαταστήσουμε τους θεσμούς και τα όργανα της πολιτείας που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της καταπολέμησης της διαφθοράς. Δική μας επιδίωξη είναι να αφυπνίσουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας γίνεται για το πρόβλημα της διαφθοράς στη χώρα μας, μέσα από τις αναφορές μας να αποτυπώσουμε το μέγεθος της διαφθοράς και την έκταση του προβλήματος, έτσι ώστε να κινητοποιήσουμε την κοινωνία και το κράτος για την καταπολέμησή της.
Για το σκοπό αυτό, καταγράφουμε ανώνυμα και διαδίδουμε ανοικτά κάθε περιστατικό διαφθοράς που μας έφερε σε δύσκολη θέση, μας ξάφνιασε με το θράσος του και μας ενόχλησε βαθιά ως ανθρώπους και ως πολίτες.
Δημοσιοποιώντας κάθε περίπτωση διαφθοράς, ανώνυμα αλλά περιγραφικά, μοιραζόμαστε την εμπειρία και βλέπουμε πώς τη χειρίστηκαν οι συμπολίτες μας, μαθαίνουμε ποια είναι δικαιώματά μας προκειμένου να αντιδράσουμε. Με
τον δικό μας τρόπο στέλνουμε ένα μήνυμα στους συμπολίτες μας: έχουμε τη δύναμη αλλά και τη θέληση να βάλουμε ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ στη διαφθορά. Εμείς πρώτοι, ως ιδιώτες, μεμονωμένοι αλλά όχι μόνοι.
Παράλληλα καταγράφουμε τις καλές περιπτώσεις, εκεί που μας αντιμετώπισαν με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Εστιάζουμε στα καλά παραδείγματα, ώστε να επιβραβεύσουμε ηθικά και να αναδείξουμε τους φορείς, τα όργανα αλλά και τα πρόσωπα που μπορούν με τη συμβολή όλων μας να αποτελέσουν οδηγό ώστε η δημόσια διοίκηση να λειτουργεί όπως η δημοκρατία μας ορίζει, στην Υπηρεσία του Πολίτη.
Στήριξε την προσπάθεια:
  • αναρτώντας ένα banner στον ιστότοπό σου με σύνδεσμο στο www.teleiakaipavla.gr
  • τυπώνοντας το λογότυπό μας σε ένα t-shirt
  • μιλώντας για την πρωτοβουλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • προτρέποντας φίλους να επισκεφθούν τον ιστότοπο και να αναφέρουν τις δικές τους εμπειρίες

Δείτε το βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=4wdG2KIG2s0&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια: