Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Οι Έλληνες μαθητές μας δείχνουν το δρόμο : Bring them BACK

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Κι εκεί που πνίγεσαι στην απελπισία και νομίζεις ότι όλα έχουνη τελειώσει, υπάρχουν εικόνες που σου δίνουν κουράγιο και σε κάνουν να πιστέψεις  ότι αυτό το έθνος "μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΞΑ τραβά".

Ήταν 25 Οκτωβρίου 2010 όταν στο Λονδίνο ακούστηκε για πρώτη φορά από την αυτόνομη Κυπριακή παράταξη "ΜΕΤΩΠΟ Η.Β."  το σύνθημα "Bring them BACK".


Γράψαμε τότε  :

Το προχθεσινό απόγευμα στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο δεν ήταν το ίδιο. 
Αυτό που τραβούσε τα φλας των επισκεπτών δεν ήταν κάποιο από τα «κλεμμένα» εκθέματα του, αλλά οι διαδηλωτές με τις μαύρες μπλούζες, 
οι οποίοι στεκόντουσαν στο κεντρικό προαύλιο κρατώντας πανό και πλακάτ, μεταφέροντας έτσι το μήνυμα και την απαίτηση όλων των απανταχού Ελλήνων: “BRING THEM BACK.


(είχε προηγηθεί το κάλεσμά τους που δημοσιεύσαμε εδώ





Πριν λίγες μέρες, μια παρέα μαθητών από την Ελλάδα ξανάκανε το ίδιο. Αυτή τη φορά ΜΕΣΑ στο Βρετανικό Μουσείο. Παραθέτουμε την είδηση:




Στην επίσκεψη τους στο Βρετανικό Μουσείο, μαθητές σχολείου από την Κόρινθο τάχθηκαν υπέρ της επιστροφής των Ελγίνειων Μαρμάρων στην Ελλάδα, σηκώνοντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα.

Οι νεαροί μαθητές, φώναξαν το σύνθημα «Bring Them Back» μπροστά από τα γλυπτά του Παρθενώνα, ενώ παράλληλα ύψωσαν ελληνικές σημαίες.

Στη συνέχεια παρέδωσαν στον Διευθυντή του Μουσείου επιστολές, στις οποίες εξέφραζαν το αίτημα τους για την επιστροφή των Ελγίνειων Μαρμάρων από τους Βρετανούς στην Ελλάδα.
Ας τους ακούσουμε :

Πηγή βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια: