Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Κατάντια: Η ποιμαντορική ράβδος από τη Σιάτιστα Κοζάνης, σε Οικουμενιστικές συμπροσευχές

Πριν λίγους μήνες ο Οικουμενικός Πατριάρχης πραγματοποίησε μία ακόμη πολυδάπανη επίσκεψη στην Βόρειο Ελλάδα. Δεξιώσεις, ακριβά ξενοδοχεία, πανό, τεράστια πόστερ με τις φωτογραφίες του Πατριάρχη (που κάνουν ακόμη και τον Πάπα να ζηλεύει) βάγια στον νέο "Μεσσία" και δώρα, άφθονα δώρα ... 
Την "φιέστα" αυτή (που μόνον πνευματικά οφέλη δεν είχε), καταγράψαμε ΕΔΩ: Αποκλειστικό: Ο μητροπολίτης Σιατίστης υποδέχεται τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο: Υπερβολή, ματαιοδοξία, αλαζονεία, ΥΒΡΙΣ. (φωτογραφίες- βίντεο)




Όπως βλέπετε κάποια "δώρα" ΔΕΝ πήγαν τελικά χαμένα. 
Η ασημένια (έτσι δείχνει τουλάχιστον-σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έβαζαν το λογότυπό τους) ποιμαντική ράβδος που δωρίστηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη από την ενορία του Αγ. Δημητρίου Σιάτιστας, ντεκόρ στο Μιλάνο (15/5/2013), σε Οικουμενιστικές συμπροσευχές με Καθολικούς επισκόπους :

όπως βλέπετε, Πατριάρχης και Καρδινάλιος συμπροσεύχονται και κάνουν μαζί το σημείο του σταυρού -κάτι που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από τους Κανόνες της εκκλησίας μας

Μήπως κάποιοι ξέχασαν την πνευματική τους αποστολή ως ΠΟΙΜΕΝΕΣ και χρησιμοποιούν τα αξιώματά τους μόνον για αυτοπροβολή και προσωπικά παιχνίδια (λες και είναι υπουργοί);


προσέξτε τις φωτογραφίες που προσθέσαμε στα δεξιά. Φαίνεται να του αρέσουν τα κουστούμια του μητροπολίτη  Προύσης Ελπιδοφόρου
Προχθές, είδαμε και τον
μητροπολίτη Προύσης, τον επίδοξο διάδοχο του Οικουμενικού θρόνου (που συνηθίζει να κυκλοφορεί με κουστούμια όπως δημοσιεύσαμε εδώ) σε μια συνάντηση με τον Ροταριανό κ.Τζιτζικώστα και τις αμοιβαίες φιλοφρονήσεις που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η κατρακύλα δεν έχει όριο. Και όσο ιερείς και πιστοί συνεχίζουν να παραμένουν σιωπηλοί αποδεχόμενοι τον ρόλο του κομπάρσου μέσα στην εκκλησία μας, τόσο η κατάσταση θα χειροτερεύει.
(Ενδεικτικές οικουμενιστικές αθλιότητες μπορείτε να δείτε στην ετικέτα μας: "Οικουμενιστικά")

Φυσικά σε κάθε εποχή ο Θεός προβλέπει να υπάρχουν αγνοί και αγωνιστές Ιεράρχες που καυτηριάζουν με την γλώσσα της αλήθειας. Δείτε ενδεικτικά τις χθεσινές μας αναρτήσεις: εδώ και εδώ.
Δείτε και ολόκληρο το βίντεο από το Μιλάνο (για να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι χρησιμοποιήθηκε η συγκεκριμένη ράβδος-δώρο από την Σιάτιστα)


Το βίντεο από το οποίο λήφθηκαν οι φωτογραφίες πήραμε από το πάντα ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ: ΕΔΩ 
Φωτογραφίες από την νέα Οικουμενιστική κατρακύλα (στο Μιλάνο) ΕΔΩ

5 σχόλια:

Αετιδεύς είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Γνωρίζω πολλούς ιερείς που όταν πήγαν στην Τουρκία, φορούσαν κανονικότατα τα ράσα τους. Κανείς δεν τους ζήτησε να τα βγάλουν.

Και ας πούμε ότι τιμωρούνται οι μητροπολίτες του Πατριαρχείου επειδή φοράνε ράσα. Σε τι θα τιμωρηθούν; Με πρόστιμο; Ή με φυλάκιση;; Λογικά με πρόστιμο. Δεν νομίζω να είναι τόσο κουτοί οι τούρκοι να φυλακίσουν μητροπολίτη και να γίνουν διεθνώς ρεζίλι.
Καταφεύγουν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, και 100% δικαιώνονται, αφού αυτό αποτελεί θρησκευτική δίωξη. Τόσο απλό. Και πέρα από την αποζημίωση που θα λάβουν, νομιμοποιούν και το δικαίωμά τους.

Εξ άλλου, δεν είναι μόνον στην Τουρκία που κυκλοφορούν δίχως ράσα. Και στην Ελλάδα, αρκετοί από αυτούς χωρίς ράσα κυκλοφορούν .. Δυστυχώς..

Αετιδεύς είπε...

Προς τι οι διαγραφή σχολίων;

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Στην απάντησή μου, ανέφερα κάποια γεγονότα (που αφορούσαν τον Προύσης), επειδή αισθάνθηκα ότι προκλήθηκα από κάποιον του περιβάλλοντος του Οικ/κού Πατριαρχείου.
Με την απάντησή σου, κατάλαβα ότι ήταν καλοπροαίρετη η παρατήρησή σου, και έτσι έκρινα ότι δεν χρειαζόταν να παραμείνουν οι αποκαλύψεις αυτές. Έπρεπε λοιπόν να τις αφαιρέσω.

Απλά αν διέγραφα το σχόλιο αυτό, και έμεναν τα δικά σου στη συνέχεια, θα μπέρδευε τους μελλοντικούς αναγνώστες.
Έτσι επέλεξα να ξαναγράψω την ίδια απάντηση, περιορίζοντάς την σε αυτό που σχολίασες.

Δεν υπήρξε πρόθεση για αλλοίωση στα σχόλιά σου.
Μπορείς να σχολιάζεις ελεύθερα σε όποια ανάρτηση επιθυμείς.

Αετιδεύς είπε...

Ουδέν πρόβλημα αγαπητέ μου.
Συνεχίζουμε τον αγώνα με ό,τι όπλο διαθέτει ο καθένας μας.
Με την πρώτη ευκαιρία δείτε εδώ
http://www.oikotrofeio.gr/directors/voultsos.html, τον άνθρωπο που είχα την τύχη να γνωρίσω,έφηβος τότε, στις αρχές της δεκαετίας του `50, όταν εκείνος υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία και να σας ζητήσω (αν δεν το έχετε ήδη κάμει) να αναρτήσετε κάποιες από τις σελίδες (υπάρχουν αρκετές στο google) που αναφέρονται στην προσωπικότητα και το έργο του. Αξίζει τον κόπο.