Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

«Δεν ξεχνώ και αγωνίζομαι» όσο κι αν αυτοί «αγωνίζονται για να ξεχάσω!»

 Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μια φόρα. Ένα έργο που μόνο οργή και βδελυγμία μπορεί να προκαλέσει στο κυπριακό ελληνισμό που το παρακολουθεί. Αύτη τη φορά πρωταγωνιστές είναι κάποιοι «κύριοι» της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Στο αίτημα της προσφυγικής ομάδας της Μόρφου, του Διγενή να αγωνίζεται με το σύνθημα «Μόρφου επιστροφή - Δεν Ξεχνώ» στις φανέλες όχι μόνο αρνήθηκαν αλλά απείλησαν το σωματείο με παραπομπή στη δικαστική και πρόστιμο!

 Όλως παραδόξως, οι «κύριοι» αυτοί, που θεωρούν το διακαή πόθο όλου του Ελληνισμού για επιστροφή των ξεριζωμένων στις πατρογονικές τους εστίες ως πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου, είναι οι ίδιοι που μας έχουν συνηθίσει σε επαναπροσεγγιστικές πολιτικές. Είναι αυτοί που για να ευχαριστήσουν τους εργοδότες τους προκαλούν θέλοντας ενοποίηση της Κ.Ο.Π με την τουρκοκυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, το "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ"
Στη προσπάθεια αυτών, λοιπόν, αλλά και τον πολιτικών δυνάμεων να λησμονήσουμε τη γη και την ιστορία μας εμείς θα δηλώνουμε παρόντες! Τι και αν πάρουν το «Δεν ξεχνώ» από το πάνω μέρος της τηλεόρασης και από τα τετράδια των δημοτικών; Τι και αν μας πάρουν από τις φανέλες; Τι κι αν ασπρίσουν κάθε τοίχο στον οποίο αναγραφόταν με κεφαλαία γράμματα; Αυτό που σίγουρα δεν μπορούν να κάνουν είναι να το πάρουν από τις ψυχές μας! Γιατί οι ψυχές μας είναι η Κερύνεια, είναι η Αμμόχωστος, είναι η Μόρφου! Γιατί στις ψυχές μας το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» έχει γραφτεί με ανεξίτηλη μπογιά και δεν μπορεί να σβήσει! Δυστυχώς για αυτούς θα σβήσει μόνο όταν σβήσει και η ψυχή μας!

Ως Ε.Κ.Φ ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή της Κυπριακής Ομοσπονδίας και καλούμε τον Διγενή Μόρφου όπως και κάθε άλλο σωματείο να
αψηφήσει τις απειλές των εντεταλμένων και να αγωνίζεται από τούδε και στο εξής με το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ». Είναι καθήκον όλων μας να σταθούμε σκόπελος στα σχέδια όλων αυτών που θέλουν να τουρκοποιήσουν τη Κύπρο μας!

 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ 
ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ!


Πηγή: Γραφείο Τύπου Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.Το προεδρικό αμάξι και οι κομματικές επιταγές. Κύριοι, προκαλείτε!

Μόνο αισθήματα οργής μπορούν να προκαλέσουν οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών στο νησί. Αρχικά, αναφερόμαστε στην απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, μετά από αίτημα του Υπουργικού Συμβουλίου, για αγορά αυτοκινήτου αξίας 43.188 ευρώ προς τον τέως ΠτΔ Δημήτρη Χριστόφια. Θεωρούμε αδιανόητο, εν καιρώ κοινωνικοοικονομικής κρίσης και εξαθλίωσης ενός μεγάλου πληθυσμιακού τμήματος του λαού μας, το κράτος να προσφέρει τέτοια δώρα/υπηρεσίες αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, έστω και αν νόμιμα ο οποιοσδήποτε τέως ή νυν τα «δικαιούται».


Ειλικρινά, διερωτώμαστε εάν
οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, οι νέοι πτυχιούχοι που οδηγούνται με αυξανόμενους ρυθμούς στην ανεργία, οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι και όσοι αδίκως έχουν επηρεαστεί από το κούρεμα των καταθέσεων, «δικαιούνται» να υφίστανται όσα βιώνουν σήμερα. Σε μια κοινωνία η οποία δεινοπαθεί από το εθνικό μέχρι το κοινωνικό και οικονομικό σκέλος, τέτοιες κινήσεις μόνο προκλητικές μπορούν να θεωρηθούν. Ιδιαίτερα, όταν σε αυτές εμπλέκονται όσοι εδώ και χρόνια διατρανώνονται τάχα υπέρ της εργατικής τάξης, των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης.


Παράλληλα, οφείλει να γίνει λόγος και για το περιβόητο Ταμείο Αλληλεγγύης που συστάθηκε επί κυβέρνησης Χριστόφια και τυχαία (!) μόλις δυο μήνες πριν τον τερματισμό της θητείας του και τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, εκτοξεύτηκαν από το Προεδρικό επιταγές αξίας 500.000 ευρώ και άνω. Μάλιστα, πρέπει να γινει αναφορά και στο γεγονός ότι η Γενική Ελέγκτρια της Δημοκρατίας είχε πλήρη άγνοια για την λειτουργία του εν λόγω ταμείου.


Είναι πράγματι ολοφάνερο ότι οι επιταγές αυτές μοιράστηκαν σε εκατοντάδες πολίτες τις παραμονές των προεδρικών εκλογών. Εντούτοις, έστω και αν δόθηκαν σε δυσπραγούντες συμπολίτες μας, που κάτι τέτοιο σαφώς και δεν έχει δικαιολογηθεί, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι αυτοί ανακαλύφθηκαν μερικές μόνο ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση.


Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. ξεκααθαρίζουμε ότι τέτοιες ενέργειες που αφορούν εξαγορές ψήφων και διαστρεβλώσεις συνειδήσεων έρχονται σε σύγκρουση με τη νομιμότητα και την ηθική αξιοπρέπεια του κοινωνικού συνόλου. Αναμένουμε, λοιπόν, έστω και εκ των υστέρων, η Βουλή να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να εξετάσει την υπόθεση και επιτέλους οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.


Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.Δεν υπάρχουν σχόλια: