Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Δημήτρης Χριστόφιας - Αδιόρθωτος μέχρι τέλους…

Οι γραμμές αυτές γράφονται μερικές ώρες μετά που ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας έδωσε στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του ίδιου, της συζύγου και των παιδιών του. Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων από τους αναγνώστες, αλλά αισθάνομαι δέος βλέποντας και ξαναβλέποντας τους αριθμούς.
Τα συνολικά εισοδήματα του για την πενταετία 2008-2013 που ζούσε στο Προεδρικό ανήλθαν σε 914,336 ευρώ και τα συνολικά του έξοδα σε 1,088,139 ευρώ!!! Δηλαδή, στην προεδρική του πενταετία παρουσιάζει έλλειμμα στα έσοδα του 173,803 ευρώ!!! Η κυπριακή κοινωνία καλείται να επιδείξει πραγματικά τα φιλάνθρωπα αισθήματα της. Ακόμη μία συναυλία αλληλεγγύης επιβάλλεται για να καλυφτεί μέρος του ελλείμματος του τέως προέδρου.

Επειδή πρέπει καθηκόντως να δούμε το θέμα σοβαρά, μάλλον ο τέως πρόεδρος συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για την έκθεση εξόδων που παρουσίασε. Σε αυτά αναφέρει διάφορα έξοδα όπως συντηρήσεις αυτοκινήτων και άλλα, που σηκώνουν συζήτηση αφού ως πρόεδρος τα είχε καλυμμένα. Αναφέρει ακόμη εισφορές και δωρεές 256,445 ευρώ που επίσης, είναι συζητήσιμα, αν και το μεγαλύτερο μέρος (148,675 ευρώ) πήγαν όπως λέει στο ΑΚΕΛ. Το εξωφρενικό όμως, είναι ότι περιλαμβάνει δωρεά 80,000 ευρώ που έκανε στην κόρη του Μαριάννα και δωρεά 150,000 ευρώ που έκανε στην κόρη του Χριστίνα!!! Και το αποκορύφωμα, περιλαμβάνει ποσό 484,980 ευρώ που είναι η αξία διαμερίσματος που μεταβίβασε στο γιό του Χρίστο!!!

Με αυτό τον μαγικό τρόπο συμπερίληψης στα έξοδα του των δώρων χρηματικών και ακίνητης περιουσίας, καταλήγει να δείχνει ότι κατά την προεδρική πενταετία στην οποία μόνο οι μισθοί και τα ωφελήματα του ανέρχονταν σε 764,658 ευρώ, είχε και ζημιά ο άνθρωπος!!! Ακόμη και με αυτό το μαγικό τρόπο όμως, του διέφυγε κάτι: Στην πενταετία του, η περιουσία των οικογενειών των παιδιών του παρουσιάζει συνολικά αύξηση 1,292,112 ευρώ. Αν αφαιρέσουμε τη μείωση που παρουσιάζει για τον εαυτό του, έστω και με τον τρόπο που την παρουσιάζει, τότε η προεδρική οικογένεια συνολικά στην πενταετία, αύξησε την περιουσία της κατά 1,128,309 ευρώ! Καθόλου κακό!!!

Ο κόσμος κύριε Χριστόφια, όταν μιλά για έξοδα αναφέρεται στους λογαριασμούς που πληρώνει, στις δόσεις των δανείων, στις σπουδές των παιδιών του, στους φόρους που πληρώνει, στα ενοίκια που ενδεχομένως πληρώνει, στους γιατρούς και στα φάρμακα του. Κανένας κοινός θνητός δεν θεωρεί έξοδα τα δώρα στα παιδιά του και πολύ περισσότερο τη μεταβίβαση σπιτιού στο παιδί του!!!!!!!!

Προφανώς όμως, ξέχασες πέντε χρόνια στο Προεδρικό πώς ζουν και πώς συμπεριφέρονται οι κοινοί θνητοί. Αφού ωστόσο, έκρινες πως έπρεπε να παρουσιάσεις ζημιές και γι’ αυτό συμπεριέλαβες τα δώρα στα παιδιά σου, θα ήταν πολύ πιο απλό να συμπεριλάβεις τις ζημιές από το Μαρί, τα χρέη των χιλιάδων ανθρώπων που έμειναν άνεργοι κατά τη θητεία σου, τα εκατομμύρια ζημιών όσων πτώχευσαν κατά την πενταετία σου και πολλά άλλα από τα «επιτεύγματα» σου. Έτσι θα εκτιμούσε ο κόσμος τουλάχιστον, ότι έστω και τώρα αναγνωρίζεις τις πραγματικές ζημιές. Αντ’ αυτού, επέλεξες ακόμη και τώρα να υποτιμήσεις τη νοημοσύνη του! Ο ίδιος μέχρι τέλους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: