Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η προκλητική περίπτωση του κ. Χαρίλαου Σταυράκη!


 
Η περίπτωση που περιγράφουμε πιο κάτω, δεν είναι η μόνη. Είναι όμως ενδεικτική του τι συνέβαινε και του τι εξακολουθεί να συμβαίνει στο τραπεζικό και πολιτικό σύστημα της Κύπρου.
Ο κ. Χαρίλαος Σταυράκης, λοιπόν, ανώτερο στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου, αποχώρησε από τη θέση του το 2008 όταν επιλέγηκε από τον τότε πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, σαν Υπουργός Οικονομικών.

Αποχωρώντας από την τράπεζα, ο Χαρίλαος Σταυράκης έλαβε εφάπαξ 2 εκατομύρια (!!!) ευρώ, συν 500 χιλιάδες ευρώ για μπόνους της χρονιάς (σύνολο 2,5 εκ. ευρώ – σύμφωνα με δική του ομολογία στην εξεταστική επιτροπή που συστάθηκε  για να διερευνήσει τυχών ευθύνες για την οικονομική τραγωδία της Κύπρου).
ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Ο κ. Χαρίλαος Σταυράκης, δεν πήρε τα 2,5 εκατομμύρια του για να πάει στη σύνταξη να τα χαρεί με την οικογένειά του. Εισέπραξε το πιο πάνω ποσό, για να γίνει Υπουργός Οικονομικών και να παίρνει τον μισθό του Υπουργού! Και αφού πέρασε 3,5 χρόνια σαν Υπουργός και αφού έκανε εκείνη την περιβόητη δημόσια δήλωση – πρόβλεψη η οποία θα μείνει στην ιστορία «η κρίση, εμάς [την Κύπρο] δεν θα μας αγγίξει», πήγε σπίτι του και παίρνει ΚΑΙ υπουργική σύνταξη!!!

Αυτοί που διαμαρτύρονται για τα χαμένα λεφτά στα ταμεία προνοίας των τραπεζικών υπάλληλων (και πολύ καλά κάνουν που διαμαρτύρονται όταν οι διαμαρτυρίες αφορούν χαμηλόμισθούς οικογενειάρχες τραπεζικούς που πιθανόν να χάσουν και τη δουλειά τους), ας κοιτάξουν πρώτα τις περιπτώσεις σαν αυτές του Χ. Σταυράκη και ας απαιτήσουν να μπει ένα λογικό ανώτερο όριο στα εφάπαξ που δίνουν οι τράπεζες.
Όταν πάψουν οι ίδιοι οι τραπεζικοί να είναι προκλητικοί και καταφέρουν να αυτοπεριοριστούν, ας έρθουν να ζητήσουν από τον απλό φορολογούμενο να συνδράμει στη διάσωση των ταμείων τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: