Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Χριστόφιας, το ΑΚΕΛ και οι προσωπικές ατζέντες


Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Φρανθίσκο Μπαλσεμάο, όταν ρωτήθηκε, γιατί κυκλοφορεί χωρίς καμία προσωπική φρουρά; Η απάντηση του αφοπλιστική και συνάμα αυτονόητη: ’Δεν αισθάνομαι ότι έχω κάνει κάτι κακό κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας μου για να κινδυνεύω από τους πολίτες της χώρας μου’’

Όταν ο  Δημήτρης Χριστόφιας αποχωρούσε από την προεδρία, ρωτήθηκε  πώς αισθάνεται, μετά  τα όσα έχουν συμβεί κατά την διάρκεια της θητείας του; Η απάντηση του προκλητική και ακατανόητη: ‘’Φεύγω με το κεφάλι ψηλά!!’’

Τώρα πώς συμβαίνει, ο ανεκδιήγητος αυτός άνθρωπος, με το κοντρο-γαουρίσικο γινάτι,  που ήταν η αιτία να χάσουν την ζωή τους 13 άνθρωποι, να πτωχεύσει η Κύπρος, και οι πολίτες της να περπατούν με σκυμμένο κεφάλι, να δηλώνει ότι αποχωρεί με το κεφάλι ψηλά, μόνο ειδικοί ψυχίατροι μπορούν να δώσουν κάποια εξήγηση . Από την άλλη,  αν ο άνθρωπος αισθάνεται τόσο περήφανος για ‘’τα επιτεύγματα της πενταετούς διακυβέρνησης του’’,  γιατί επικαλείται ότι κινδυνεύει η ζωή του και απαιτεί και πετυχαίνει συνέχιση της 15 μελούς φρουράς του; Μήπως οι αυξημένες φρουρές σε κομματικούς, νυν και πρώην αξιωματούχους, αποδεικνύει ότι όλοι αυτοί  διέπραξαν  εγκλήματα κατά της Κύπρου και του λαού της και απαιτούν προστασία από αυτούς;


Είμαι σίγουρος ότι ο κύπριος πολίτης και ιδιαίτερα ο αγνός αριστερός οπαδός του ΑΚΕΛ, αισθάνεται οργή κάθε φορά  που αυτό το από κάθε άποψη άρρωστο ανθρωπάκι εμφανίζεται στο προσκήνιο. Το κόστος της φρουράς του πρώην καφετζή του Δικώμου είναι τεράστιο, όπως τεράστια είναι και η ψυχική οδύνη που ο κυπριακός λαός αισθάνεται, όταν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ τον μεταφέρουν συχνά στους δέκτες μας. Για οριστική απαλλαγή της παρουσίας του ολετήρα της Κύπρου, εισηγούμαι να χρηματοδοτήσουμε την εξορία του στην αγαπημένη του Κούβα. Εκεί είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει καλύτερα είτε ως καφετζής είτε ως μανάβης οδηγώντας τρίκυκλο.

Πάρτε για παράδειγμα το θέατρο που έπαιξε όταν κλήθηκε στην Επιτροπή φιάσκο, του Νίκου Αναστασιάδη, που διερευνά τα αίτια που οδήγησαν την Κύπρο σε πτώχευση. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Εξεταστική Επιτροπή, καθώς επίσης και στην δημοσιογραφική διάσκεψη του που ακολούθησε παρευρέθηκε σύσσωμη η ηγεσία του κόμματος του ΑΚΕΛ. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει  ότι η ΑΚΕΛΙΚΗ ηγεσία στηρίζει έναν αποτυχημένο πρόεδρο, έναν εγκληματία, περιφρονώντας με αυτό τον τρόπο τα αισθήματα του Ακελικού ψηφοφόρου και γενικότερα του κύπριου πολίτη.

Γιατί όμως η ηγεσία του ΑΚΕΛ σύρεται πίσω από έναν άρρωστο άνθρωπο και δεν αφήνει το ΑΚΕΛ να απογαλακτιστεί από αυτόν; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί τα σκάνδαλα και οι παρατυπίες κατά την διάρκεια της αμαρτωλής πενταετίας Χριστόφια είναι πολλά και σε αυτά εμπλέκονται η ηγεσία του ΑΚΕΛ και ο οικογενειακός τους περίγυρος. Η διαπλοκή και η αλληλοκάλυψη  ενεργειών και πράξεων του σκληρού πυρήνα του ΑΚΕΛ και του οικογενειακού τους περίγυρου είναι η προτεραιότητα τους. Έχει δημιουργηθεί κατά κάποιο τρόπο μια αλληλεγγύη μεταξύ τους, γιατί είναι τόσα τα εγκλήματα τους σε βάρος αυτού του λαού που η πιθανότητα να βρεθούν και στελέχη του ΑΚΕΛ ενώπιον Εξεταστικών Επιτροπών είναι μεγάλη. Δηλαδή επικρατεί, μεταξύ Χριστόφια και ΑΚΕΛΙΚΗΣ ηγεσίας η λογική, ‘’Συγκάλυψε με και στήριξε με για να σε στηρίξω’’.

Εδώ πρέπει να εκφράσω την άποψη ότι οι Εξεταστικές Επιτροπές είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου και τίποτα άλλο. Η αντισυνταγματική Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία που διόρισε ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ένα κλασσικό δείγμα της υποκρισίας του και της πολιτικής του ‘’ηθικής’’. Η μασονική αλληλεγγύη δεν περιορίζεται εντός των κομμάτων, αλλά δρα κυρίως εκτός κομμάτων. Ο Νίκος Αναστασιάδης που  βαρύνεται με σωρεία εγκλημάτων σε βάρος του τόπου, έχει κάθε λόγο να καλύψει τον Χριστόφια και την ΑΚΕΛΙΚΗ ηγεσία, που έκαναν το πάν για να τον αναδείξουν στην εξουσία, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο και τα δικά του νότα. Η αντισυνταγματικότητα συνεπώς της Επιτροπής ήταν επιβεβλημένη και ήταν προιόν συμπαιγνίας του Νίκου Αναστασιάδη και του ΑΚΕΛ.

Προσωπικά σαν άνθρωπος δεν ανήκω σε κάποιο κομματικό χώρο και τούτο γιατί θεωρώ τα σημερινά κυπριακά κόμματα σαν κύτταρα διαφθοράς. Έχω πολλούς φίλους και συνεργάτες που ανήκουν στο ΑΚΕΛ, και για τους πλείστους από αυτούς έχω να πω τα καλύτερα λόγια, για την καλοσύνη τους, την γνήσια τους ανθρωπιά και πατριωτισμό τους. Μετά τα τόσα εγκλήματα που διέπραξε ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ σε βάρος του τόπου, καλώ όλους αυτούς τους προδομένους από την ηγεσία τους απλούς ανθρώπους, να κάνουν την δική τους επανάσταση, και να αρχίσουν  το ξήλωμα της βρώμικης κομματοκρατίας από το δικό τους κόμμα, να είναι δε βέβαιοι ότι το παράδειγμα τους θα ακολουθήσουν και οπαδοί άλλων κομμάτων. Η αλήθεια όσο σκληρή και να είναι πρέπει να λέγεται από κάποιους που τολμούν, αν θέλουμε πραγματικά να σώσουμε τον τόπο μας, και εγώ τολμώ να επαναλάβω και πάλιν ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της Κύπρου μας δεν είναι οι ξένοι, είναι η κομματοκρατία και οι διαστρεμμένοι πολιτικοί της ηγέτες.


Πηγή: Όμηρος Αλεξάνδρου, http://omirosalexandrou.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: