Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Χαίρε Καίσαρ !! (Βαρθολομαίε). Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τιμάται μία ακόμη φορά ως Πάπας. Φωτογραφίες-ντοκουμέντα

Ως ιστολόγιο, αποφεύγαμε αρχικά να επισημάνουμε τις κάθε είδους παρεκτροπές εκκλησιαστικών αρχόντων. Διαπιστώνουμε όμως ότι αυτό τους κάνει να αποθρασύνονται ακόμη περισσότερο.

Αφού λοιπόν δεν καταλαβαίνουν αλλιώς, αφού δεν σέβονται το Ορθόδοξο πλήρωμα και την αποστολή-διακονία τους, ήρθε η ώρα ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ οι κάθε είδους αποτυχημένοι δημοσιοσχετίστες και επίδοξοι πολιτικοί, που βρήκαν εύκολο τρόπο να αναρριχηθούν στην κοσμική ζωή, ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους, μέσα από την εκκλησία.

Για τον Οικουμενικό Πατριάρχη γράψαμε στο παρελθόν: 
Δυστυχώς, σε κάθε επίσκεψη σημειώνονται όλο και περισσότερες εκτροπές οι οποίες καθιερώνονται και επαναλαμβάνονται. Τα τεράστια πόστερ  με την προσωπογραφία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου έχουν πλέον γίνει κανόνας.

Σχόλιο: Για πρώτη φορά εμφανίστηκαν και οι "σημαίες" του Οικ/κού Πατριαρχείου, με σημαία σε μορφή σφραγίδας που γράφει "Οικουμενικό Πατριαρχείο - Πατριάρχης Βαρθολομαίος".
πανό: "ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΕ"
αεροπανό: "Ευλογημένος ο Ερχόμενος"
  
Σχόλιο: Εγκαινιάστηκε το συσσίτιο στον ναό των αγίων Πάντων, το οποίο όμως λειτουργεί πάνω από 20 χρόνια! Προσέξτε και το πόστερ με την φωτογραφία του Πατριάρχη επάνω από την είσοδο

Σχόλιο: Γιατί θα πρέπει ο Πατριάρχης να βλέπει ΠΑΝΤΟΥ το πρόσωπό του;;;


Στην παρούσα επίσκεψή του στην περιοχή της Θεσσαλονίκης :

  • ΓΕΜΙΣΑΝ τις κολώνες της ΔΕΗ με πόστερ με προσωπογραφίες του Πατριάρχη
τα πόστερ που γέμισαν τις κολώνες της δυτικής Θεσσαλονίκης

  • Διανεμήθηκαν χιλιάδες φυλλάδια στις εκκλησίες, 
το φυλλάδιο που εξέδωσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

  • πραγματοποιήθηκαν δεκάδες κυριλέ δεξιώσεις,
  • άνθη, άνθη, άνθη
 
  • βάγια (πρέπει να ξοδεύτηκαν τόνοι βάγια)
  •  ατελείωτες ανταλλαγές δώρων


  • αναγορεύσεις σε επίτιμο διδάκτορα στο ΑΠΘ και στο Παν/μιο Μακεδονίας, 

όταν βλέπεις κάτι "άθεους" και "αριστερούς", να σκύβουν και να σε τιμούνε .. είναι να προβληματίζεσαι

  • παράδοση του κλειδιού της πόλης της Θεσσαλονίκης (για 2η φορά!). 
  • εγκαίνια ήδη υπαρχόντων κτηρίων ξανά και ξανά

Και επειδή "μαζί με τον βασιλικό, ποτίζεται και η γλάστρα", η επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, έδωσε στην πολιτική εξουσία την καλύτερη ευκαιρία για να τολμήσουν να εμφανιστούν μπροστά σε κόσμο, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Για μια ακόμη φορά, η πατριαρχική επίσκεψη αντί να μας γεμίζει με χαρά μας γεμίζει με απογοήτευση. Τέτοιες αποδώσεις τιμών δεν έχουν καμία σχέση με την Ορθοδοξία, αλλά θυμίζουν περισσότερο τιμές σε Καίσαρες ή στους πιο παρανοϊκούς αυτοκράτορες.

και το κερασάκι στην τούρτα:

Στην παρούσα επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη, είχαμε την επίσκεψη του Βαρθολομαίου στο φερόμενο ως σπίτι του Κεμάλ, δηλαδή στο Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης.
Για να μην έχετε καμία αμφιβολία, τις περισσότερες φωτογραφίες τις είδαμε στο επίσημο ιστολόγιο του Οικ/κού Πατριαρχείου

Ένα σχετικό απόσπασμα:
Είχε προηγηθεί η επίσκεψι του Παναγιώτατου στο τουρκικό προξενείο και η απονομή των ευσήμων του στον Κεμάλ Ατατούρκ. Κάποιοι την κίνηση αυτή την θεώρησαν πολύ σωστή γιατί υποστήριξαν ότι ο Χριστός δίδασκε να αγαπάμε τους εχθρούς ημών. Μήπως παρερμηνεύουν την ευαγγελική ρήση, «αγάπα τον εχθρό σου» ; Το «αγάπα τον εχθρό σου» δεν σημαίνει, «αγάπα και αποδέξου τα έργα του εχθρού σου», αλλά «προσευχήσου να μετανοήσει και να συγχωρηθεί ο εχθρός σου». Μήπως επιδοκιμάζοντας την ευχή του Πατριάρχη προς τον σφαγέα του ελληνισμού της Μικράς Ασίας, έτσι οδηγήθηκαν σε εωσφορική πλάνη ;

...
 Η μεγάλη γιορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης χωρίς κόσμο παρά μόνο με τις φανφάρες, τα ακριβά κουστούμια και τα ΜΑΤ να φυλάγουν τους επισήμους, τον Πατριάρχη και τους δεσποτάδες. Αναρωτιέμαι αν αυτοί οι άνθρωποι που σαν επίσημοι κατέκλυσαν τον άγιο Δημήτριο, στις 26/10, είχαν κάποια επίγνωση του ρεζιλέματος που ήταν τόσο έντονος στις εορταστικές εκδηλώσεις αυτής της χιλιόβασανισμένης πόλης ; 
και ένα ακόμη δημοσίευμα για τα κιγκλιδώματα στον Άγ.Δημήτριο και την απαγόρευση εισόδου πιστών εντός του ναού (παρά μόνον σε όσους είχαν προσκλήσεις):
Για άλλη μια χρονιά είδαμε το οικτρό θέαμα, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος να έχει μετατρέψει την γιορτή του πολιούχου της πόλης, Άγιου Δημήτριου, σε πριβέ συνάντηση των ανάξιων ηγετών της χώρας, με τους καθημαγμένους πιστούς αποκλεισμένους, ακόμη κι από αυτήν την απλή εκδήλωση της λατρείας στον Άγιό τους. Ο μητροπολίτης φέρθηκε για μια φορά ακόμη ωσάν ο Άγιος και ο Ναός να είναι κτήματά του. Φαίνεται δεν πήρε πέρυσι το μήνυμα του Αγίου που δεν άνοιγε η λάρνακά του...


και 3 σχετικά κείμενα:1 σχόλιο:

Αετιδεύς είπε...

" η επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, έδωσε στην πολιτική εξουσία την καλύτερη ευκαιρία για να τολμήσουν να εμφανιστούν μπροστά σε κόσμο, στην πόλη της Θεσσαλονίκης."
Μήπως αυτός ακριβώς είναι ο στόχος της εδώ παρουσίας του Πατριάρχη;
Θέλω να πιστεύω πως αν όχι ο μοναδικός, είναι σίγουρα ο πρώτος στόχος, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο τον έχουν επιτύχει. Η 28η Οκτωβρίου θα δείξει.