Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Αυτή την Κυριακή 3/11/2013 : κάνε την ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

... αφού ξεχειλίζουν τα χρήματα από τις τσέπες μας, αφού η ανάπτυξη της οικονομίας μας έχει ξεπεράσει σε ρυθμούς αυτή της Κίνας, αφού το success story παίρνει σάρκα και οστά, είχαν τη φαεινή ιδέα να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή, αρχής γενομένης στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.
(...)Δεν είναι όμως μόνο το οικονομικό σκέλος σε αυτή την ιστορία. Η Κυριακή για τους Έλληνες είναι ιερή μέρα με όλη της την σημασία. Πέρα από το θρησκευτικό κομμάτι της Κυριακάτικης αργίας και της εκκλησιαστικής λειτουργίας εκείνη την ημέρα σμίγει η οικογένεια και οι φίλοι γύρω από το μεσημεριανό τραπέζι. Αυτή την παραδοσιακή κατάσταση για την ελληνική οικογένεια έρχονται τώρα οι φωστήρες της οικονομίας να την διαλύσουν. Γιατί ο υπάλληλος που εργάζεται σε ένα εμπορικό κατάστημα είναι ο/η σύζυγος μας, ο γονιός μας, ο αδερφός ή αδερφή μας, το παιδί μας. Και αν ο έμπορος μιας μικρομεσαίας επιχείρησης μπορεί να αποφασίσει να μην ανοίξει το κατάστημα του, αυτό δεν ισχύει για όλα τα μεγάλα εμπορικά πολυκαταστήματα που στο βωμό του κέρδους μίας ακόμα εργάσιμης μέρας δεν θα διστάσουν να θυσιάσουν τις ανθρώπινες σχέσεις.
 


Αυτή τη φορά τα πράματα όμως δεν είναι τόσο δύσκολα για να αντιδράσεις νεοέλληνα. Δεν χρειάζεται να κάνεις απεργία, να κατέβεις να αποκλείσεις την είσοδο κάποιου καταστήματος, να συγκρουστείς με την αστυνομία. Απλά κάνε αυτό που έκανες τόσα χρόνια. Κάτσε σπίτι σου, πάνε βόλτα, βγες έξω για καφέ ή για φαγητό. Απλά μη πας για ψώνια.  
Ο καθένας που θα πάει για ψώνια επιβραβεύει και δικαιώνει την επιλογή αυτών που αποφάσισαν να επιτρέψουν το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή. Αν τώρα που ξεκινάει να εφαρμόζεται το μέτρο αυτό δεν υπάρξει ανταπόκριση από τον κόσμο, ο ίδιος ο εμπορικός κόσμος θα το παραμερίσει. Ο καθένας που θα σκεφτεί την Κυριακή να μπει σε ένα κατάστημα για αγορές πριν σκεφτεί αν θα του ταιριάζουν τα παπούτσια ή τι χρώμα θα πάρει το φόρεμα ας αναλογιστεί ότι ο υπάλληλος που θα τον εξυπηρετήσει δεν είναι εκείνη τη στιγμή μαζί με την οικογένεια του και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

απόσπασμα από κείμενο που είδαμε εδώ 
 Έλληνα αδερφέ μου:


ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 
ΚΑΝΕ  ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ:

Επισκέψου το πατρικό σου, και καθίστε στο ίδιο τραπέζι με την γερόντισσα μάννα σου, με τον ανήμπορο πατέρα σου, με την γυναίκα με την οποία έχεις χωρίσει, με τα παιδιά σου. Πρέπει να ξανασμίξει η Ελληνική οικογένεια

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 
ΚΑΝΕ  ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ:
Ξύπνα πρωί και πήγαινε στην εκκλησία. Δεν χρειάζεται να βρεις τον πιο μεγάλο ναό. Διάλεξε ένα μικρό εκκλησάκι και πήγαινε να λειτουργηθείς και να προσευχηθείς στην Παναγιά μας : Αυτή ήταν πάντα η ελπίδα και το στήριγμά μας.  

Βρες έναν ασκητικό ιερέα και ζήτα να εξομολογηθείς και να μεταλάβεις. Έτσι θα πλησιάσεις τον Θεό και μετά δεν θα φοβάσαι καμιά Τρόϊκα και κανέναν ντόπιο και ξένο τοκογλύφο. Κανένα τσιράκι τους δεν θα μπορεί να σε εκβιάσει και να σε φοβίσει. Λογαριασμό, οι Έλληνες δίναμε μόνον, στον Θεό μας.Διαβάστε πρόσφατες αναρτήσεις μας: 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: