Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Η ΤΙΜΗ ΜΑΣ (αγωνιστές Αυτονομιακού Αγώνα 1914) ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ

στο μνημείο του αγωνιστή του Αυτονομιακού αγώνα Θύμιου Λώλη
Στην 50χρονη κομουνιστική δικτατορία υπήρχαν άνθρωποι που απαρνήθηκαν καταγωγή, συγγενείς, ακόμα και γονείς για να κερδίσουν την εύνοια του κόμματος.

23 χρόνια μετά στο ίδιο έργο θεατές, με τη διαφορά ότι οι «αντιφρονούντες» δεν φυλακίζονται, δεν εξορίζονται αλλά περιθωριοποιούνται ως «ακραίοι» γιατί τιμούν την ιστορία και τους προγόνους τους.

Ντροπή σε αυτούς που θέλουν να λέγονται εκπρόσωποι των Ελλήνων της Αλβανίας ασελγώντας πάνω στην ιστορία τους αφού η μόνη ανησυχία που έχουν είναι πως θα κερδίσουν την εύνοια του αλβανικού πολιτικού συστήματος. Ένα σύστημα που θέλει μία μειονότητα χωρίς ιστορία και ένα Βορειοηπειρώτη με μινοριτάρικη συνείδηση όπως ακριβώς την είχε καλλιεργήσει ο αλήστου μνήμης Ενβέρ.

Ο Γεώργιος Χριστάκης Ζωγράφος, ήταν ένα πλουσιόπαιδο που εγκατέλειψε τις ανέσεις της Αθήνας – Κωνσταντινούπολης και τα σαλόνια της διπλωματίας, ήρθε στην ιδιαίτερη του πατρίδα το Αργυρόκαστρο για να αγωνιστεί για την ελευθερία της, μένοντας σε ένα ταπεινό σπίτι στο Αργυρόκαστρο όπου έπαθε κρυοπαγήματα.

Εμείς 100 χρόνια μετά κάνουμε ακριβώς το αντίθετο, ξεκινώντας όλοι από μία ψάθα ψάχνουμε τα σαλόνια και τις ανέσεις, ξεχνώντας και αγνοώντας τους αγώνες των προγόνων μας, προσθέτοντας έτσι σελίδες γελοιότητας στην ιστορία μας.

Τιμή και δόξα στους αγωνιστές του 14!


Λεωνίδας Παππάς
Άγιοι Σαράντα 16-2-2014

Προσθήκη-νεότερη ενημέρωση Ιστολογίου αντιπαρακμή:
Κάθε μέρα νέες δράσεις βγαίνουν στη δημοσιότητα και μας γεμίζουν αισιοδοξία ότι η φλόγα του Αγώνα, η φλόγα που ξανάναψε ο μητροπολίτης Σεβαστιανός, παραμένει αναμμένη. Όχι φυσικά στα "κυριλέ δείπνα" με τους "μνημονιακούς υπουργούς" στην ελεύθερη Ελλάδα, ούτε στις "κοπές πίτας" από τους μειονοτικούς βουλευτές-αντιπροέδρους της Αλβανικής βουλής αλλά ΜΕΣΑ από τη Βόρειο Ήπειρο.

Εκτός από την 1η εκδήλωση για την Αυτονομία που έγινε φέτος ΜΕΣΑ στη Β.Ήπειρο και την διανομή φυλλαδίων για την Αυτονομία σε Χειμάρα και Δερβιτσάνη (γράψαμε εδώ), πληροφορούμαστε ότι βορειοηπειρώτες, γέμισαν το τελωνείο Κακαβιάς στα σύνορα με την Αλβανία με αυτοκόλλητα με την σημαία της Αυτονομίας.    
Καμαρώστε τους:








Ταυτόχρονα, ο αγωνιστής ιεράρχης μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως (περιοχή της Β.Ηπείρου), Πωγωνιανής (περιοχή κατά το ήμισυ στη Β.Ήπειρο και το υπόλοιπο στην ελεύθερη Ελλάδα) και Κονίτσης Ανδρέας, τελούσε μνημόσυνο στον τάφο του προκατόχου, ο οποίος συμμετείχε μαζί με άλλους μητροπολίτες στον Αυτονομιακό Αγώνα του 1914.

 
 Τις φωτογραφίες είδαμε σε βορ/κό ιστολόγιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: