Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Νέα ντοκουμέντα για την Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών του Καποδίστρια "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"

Σήμερα  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ :

1) Τις πραγματικές απόψεις του κόμματος "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" για την Κάρτα του Πολίτη, μέσα από την αλληλογραφία μας, που βλέπει για 1η φορά το φως της δημοσιότητας (και που αποδεικνύει ότι προσπαθήσαμε επανειλημμένα να τους προβληματίσουμε για τις απόψεις τους και να κάνουμε ειλικρινή διάλογο μαζί τους).

2) την διακοπή στήριξης του κ.Ασλανίδη στην παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ παρά το ότι μέχρι και σήμερα (Τετάρτη 5/2014 που γράφεται η ανάρτηση αυτή),  το κόμμα "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ψηφοθηρικά, συνεχίζει να προβάλει  την επιστολή-κάλεσμα συστράτευσης του κ.Γεωργίου Ασλανίδη  (ένα ιδιαίτερα σεβαστό πρόσωπο που έχει αφιερώσει την ζωή του στην Εξωτερική Ιεραποστολή).


1) Οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ απόψεις της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"
 έτσι όπως αποκαλύπτονται μέσα από την αλληλογραφία που είχα μαζί τους:

11 Φεβρουαρίου 2011
(5 ημέρες μετά την 1η μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στην Κάρτα του Πολίτη, στην Αθήνα και ενώ οι Ορθόδοξοι πιστοί έχουν ξεκινήσει εκστρατεία Συλλογής υπογραφών),

το κόμμα "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" αποστέλλει μαζικά με email το Δελτίο Τύπου με την θέση της παράταξης έναντι στην Κάρτα του Πολίτη.

Στο Δελτίο τύπου τους:

Δηλώνουν ότι  δεν μπορούν ακόμη να ξέρουν αν οι νέες ταυτότητες (Κάρτα του Πολίτη), είναι καλές ή κακές :
"Ακόμη ούτε το κράτος δεν ξέρει πώς ακριβώς και τι ακριβώς θα είναι αυτές οι κάρτες. Δεν έχει δοθεί περιγραφή τους και δεν έχει αποφασιστεί πότε και από ποιόν φορέα θα κυκλοφορήσουν. Πώς λοιπόν να ξέρουμε αν είναι καλές ή κακές;".



Επικαλούνται ότι δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη η Ιερά Σύνοδος (λες και για να αντιδράσουν οι πιστοί για κάποιο θέμα πρέπει πάντα να έχει προηγηθεί απόφαση της Ιεράς Συνόδου):
"Η Ιερά Σύνοδος εξετάζει το θέμα της κάρτας και δεν έχει πάρει θέση ακόμη. Πώς μπορούμε εμείς να θεωρήσουμε τον εαυτό μας αυθεντία και να αποφανθούμε για το θέμα, παρακάμπτοντας την Ιερά Σύνοδο;"


Ειρωνεύεται έμμεσα τους πιστούς που διαμαρτύρονται ότι έχουν "πνεύμα δειλίας" και  "τρέμουν τον κόσμο και τον κοσμοκράτορα" και μιλάνε για "φοβίες" :
"Ο Θεός δεν μας έδωσε πνεύμα δειλίας. Η πίστη μας είναι η «νικήσασα τον κόσμον», όχι η τρέμουσα τον κόσμο και τον κοσμοκράτορα. Δεν μπορούμε να συμβιβάσουμε τις φοβίες με την Πίστη."


Φθάνουν στο σημείο  να δηλώσουν επίσημα ότι :
"Οι «πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί» που αντιδρούν για την επιβολή των καρτών, θα έπρεπε να είναι στο πλευρό μας και να μας βοηθούν να καθαρίσουμε τον πολιτικό χώρο, αντί να μας κάνουν συστάσεις για το πώς πρέπει ή δεν πρέπει να αντιδράσουμε. Επίσης, οι «πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί» δείχνουν την πίστη τους πρώτα με το ήθος και το χαρακτήρα τους, και όχι με ζήλο «ου κατ’ επίγνωσιν.» "

και λίγο παρακάτω συνεχίζουν ειρωνικά
πρέπει να δούμε την πραγματικότητα και "να μην κυνηγάμε φαντάσματα".




Εκ των υστέρων, διαβάζοντας τις θέσεις του π.Βασιλείου Βολουδάκη  -του ιδρυτή του κόμματος "ΚΟΙΝΩΝΙΑ", όπως δηλώνει ο ίδιος εδώ- κατάλαβα γιατί το κόμμα "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" πήρε από την πρώτη στιγμή τις θέσεις αυτές.


Μία μέρα μετά αφότου έλαβα με email το Δελτίο Τύπου τους,  απάντησα (στις 12/2/2011, 01:10) ως εξής:




Επιτρέψτε μου μερικές καλοπροαίρετες σκέψεις:
Θεωρώ ότι η κάρτα είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ γιατί προχωράμε ΡΑΓΔΑΙΑ σε ένα διαρκές
ηλεκτρονικό φακέλωμα-
και όχι φυσικά γιατί ίσως να έχει το "666" που φυσικά δεν θα το έχει.
Αλλά το φακέλωμα είναι υπαρκτό και προχωράει πχ φοροκάρτα, πχ ΑΜΚΑ, πχ υποχρεωτικά όλες οι δοσοληψίες άνω των 1500 ε θα γίνονται μόνο μέσω τραπεζών (ούτε καν στα δημόσια ταμεία θα επιτρέπεται).

Γι αυτό το λόγο θεωρούσα αυτονόητο ότι έπρεπε να αντιδράσετε.
Όσο για την Ιερά σύνοδο όταν αρκετοί τους συνεστιάζονται με ροταριανούς κ μασώνους, τότε έχω πολλές επιφυλάξεις κατά πόσο πρέπει να την εμπιστευόμαστε. Αν ήταν έτσι γιατί ήδη αρκετοί ιεράρχες μίλησαν ενάντια στο νέο φακέλωμα; Γιατί δεν περίμεναν κ αυτοί τις αποφάσεις της Ι.Σ;
(...)

Από την άλλη θεωρώ ότι έπρεπε ήδη να είχατε ταχθεί ενάντια σε κάθε ηλεκτρονικό ΦΑΚΕΛΩΜΑ (δεν είναι απλή διευκόλυνση του κράτους ή αναγκαιότητα), είναι ΦΑΚΕΛΩΜΑ, αλλιώς δεν έχει νόημα να μας το επιβάλλουν.
 
Με εκτίμηση
(το μικρό μου όνομα)
Θεσσαλονίκη



11 ημέρες αργότερα λαμβάνω την απάντηση στο εμαιλ μου (επεσημαίνω με κόκκινο τα επίμαχα σημεία).
Ούτε λίγο ούτε πολύ, λένε ότι το "ηλεκτρονικό φακέλωμα όπως το  αποκαλείτε" (γιατί οι ίδιοι ΔΕΝ θεωρούν ότι είναι;;)  "διευκολύνει τη ζωή μας"!!  και ;ότι  "είναι το λιγότερο που μπορεί να υποστεί ο λαός":


From: m.voloudaki@hol.gr
To: (το email μου)
CC: Manuel.V.Voloudakis@koinwnia.com; koinwnia@koinwnia.com
Subject: RE:
Κάρτα του πολίτη
Date: Wed, 23 Feb 2011 17:07:35 +0200
 Αγαπητέ  (το όνομά μου),

Σε απάντηση των όσων καλοπροαίρετα ερωτάτε, θα θέλαμε να δώσουμε ορισμένες διευκρινίσεις:

Εδώ και τόσες δεκαετίες η Ελλάδα κυβερνάται από τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα,   τα οποία εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα και δεν διστάζουν να δαπανούν όλον τον υλικό και πνευματικό πλούτο της Ελλάδας προκειμένου να ωφεληθούν οι ίδιοι. Αυτοί λοιπόν οι κυβερνώντες, με την δική μας ψήφο έχουν βαλθεί να υλοποιήσουν ένα πολιτικό πρόγραμμα που τους υπαγορεύεται από έξω από την Ελλάδα.? Εναντίον αυτών πολεμάμε όλοι και όχι εναντίον συγκεκριμένων προγραμμάτων και αποφάσεων. Διότι άνθρωποι χωρίς ηθική και αξίες δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουν σωστά.
Το ηλεκτρονικό φακέλωμα, όπως το αποκαλείτε, θεωρούμε ότι είναι το λιγότερο που μπορεί να υποστεί ο ελληνικός λαός, δεδομένου ότι όλα του τα στοιχεία υπάρχουν ήδη στα αρχεία του κράτους, σε διάφορες υπηρεσίες  και το γεγονός ότι θα συγκεντρώνονται αυτά κάπου,  ίσως (λέμε «ίσως», αν κάτι είναι ικανή αυτή η χώρα να κάνει σωστά!!) να διευκολύνει την ζωή μας,  καθώς  γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά και από «πρώτο χέρι» την απίστευτη γραφειοκρατία που επικρατεί σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ακόμα και για την πιο απλή εργασία.  

 (...)

 Ευχαριστούμε για την επικοινωνία,

Μαρίνα Διαμαντή, Δ/ντρια Επικοινωνίας



Τους απαντάω:


From: (το email μου)
Sent: Saturday, February 26, 2011 7:48 PM
To: m.voloudaki@hol.gr
Subject           

Αγαπητή κ.Βολουδάκη, Ευχαριστώ για τον κόπο να μου απαντήσετε εκτενώς.(...)

Η τοποθέτηση ότι "δεν πολεμάω αποφάσεις αλλά γενικά τα σημερινά κόμματα" δεν μου φαίνεται λογική.
Η "καταγγελία" λανθασμένων αποφάσεων πχ της Κυβέρνησης ή των θέσεων της αντιπολίτευσης αποτελεί ταυτόχρονα τον πολιτικό σας λόγο. Άρα μου φαίνεται λογικό και απαραίτητο να τοποθετήστε για κάθε σημαντική απόφαση της Κυβέρνησης.
Δεν είναι δυνατόν να μην εκφράζετε καθόλου πολιτικό λόγο μην σχολιάζοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης- ευελπιστώντας ότι κάποιος θα πιστέψει στην αγνότητα των προθέσεών σας κ θα σας ψηφίσει μόνο για αυτό.

Επί του θέματος,
μία συγκέντρωση πολιτών που εκφράζουν την ανησυχία τους και την αντίδρασή τους σε ένα μεγαλύτερο φακέλωμα που έρχεται θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά και προς την Ιεραρχία που θα πιεστεί να ορθοτομήσει τον λόγο της αλήθειας (δυστυχώς εκεί καταντήσαμε) αλλά κ προς την Κυβέρνηση που επίσης θα πιεστεί στις αποφάσεις της.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν καταλαβαίνεται τον κίνδυνο από την κυριαρχία των Βάσεων Δεδομένων και την σύνδεσή τους.
Δηλαδή για εσάς δεν αρκεί το ότι ο καθένας πάει σε ένα ΚΕΠ και τακτοποιεί άμεσα τις υποθέσεις του; Τι περισσότερο πρέπει να υπάρχει σε μία νέου τύπου ταυτότητα που κάνει αισθητή την ανάγκη ύπαρξής της;
 
Όπως βλέπετε δεν κάνω καμία αναφορά στο 666 κλπ, προφανώς δεν τίθεται τέτοιο θέμα στην παρούσα φάση.
Η αντίδραση αφορά τον κίνδυνο και την ελλειπή ασφάλεια διαχείρισης δεδομένων που αποδεικνύεται καθημερινά ΠΑΝΤΟΥ.

Ευχαριστώ κ πάλι για το χρόνο σας
(το μικρό μου όνομα)





Μια βδομάδα αργότερα η νέα τους απάντηση (επισημαίνω και πάλι με κόκκινο τα επίμαχα σημεία).
Η επιχειρηματολογία τους εδώ, ξεφεύγει από κάθε όριο και κάθε φαντασία! :



From: m.diamandi@koinwnia.com
To: miltiadis@hotmail.com
Subject: RE:
Κάρτα του πολίτη
Date: Wed, 2 Mar 2011 22:25:09 +0200
Αγαπητέ κ. (όνομα),
Δεν θα ήθελα να σας κάνω να βαρεθείτε με μια μεγάλη -και πιθανόν ανιαρή-απάντηση.

Μια πολιτική παράταξη όμως, είναι αναγκασμένη να εξετάζει τα πράγματα ευρύτερα προκειμένου να καταρτίσει ένα άρτιο και όχι μικρονοϊκό πολιτικό πρόγραμμα.
Είναι κατανοητός ο φόβος της στέρησης της ελευθερίας των πολιτών, γιατί οι μνήμες των ολοκληρωτικών καθεστώτων είναι πρόσφατες.

Όμως, εν ονόματι της ελευθερίας των πολιτών, δεν μπορεί να καταργηθεί η έννομη τάξη. Με την ίδια λογική, και η αστυνομία δεν θα έπρεπε να έχει δακτυλικά αποτυπώματα και DNA των παραβατικών ανθρώπων, γιατί αυτά είναι προσωπικά τους δεδομένα!
Επίσης οι γονείς αγοριών θα έπρεπε να αρνούνται να δηλώσουν τη γέννησή τους και να παίρνουν την ανάλογη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, γιατί ο στρατος θα τα καλέσει να  υπηρετήσουν. Αυτό δεν είναι φακέλλωμα;
Είτε μας αρέσει είτε όχι, η ιστορική εξέλιξη της ανθρωπότητας είναι αναπόφευκτη. Καί όσο ο πλυθησμός της γής αυξάνει και η τεχνολογία εξελίσσεται, τα πολιτικά συστήματα διαμορφώνονται ανάλογα. Το ίδιο διαμορφώνεται και ο τρόπος του πολέμου και τα όπλα. Ποιός αρνείται ότι η πυρηνική απειλή είναι ένας φριχτός εφιάλτης;ποιός όμως μπορεί να ανακόψει την εξέλιξη των όπλων ακόμα κι αν ξέρουμε ότι ίσως καταστρέψουν τον πλανήτη μας;
Και κάτι ακόμη: ξέρουμε τον ακριβή αριθμό των κατασκοπευτικών δορυφόρων που περιφέρονται γύρω από τη γή; Ξέρουμε ότι από αυτούς δεν μπορεί να κρυφτεί κανείς, ακόμη και στην καρδιά της ερήμου, ή στις σπηλιές στα βουνά;
Ο άνθρωπος, όσο είναι μακρυά από το Θεό, ό,τι και αν κάνει, έχει τη σφραγίδα της καταστροφής και του θανάτου.

Οι καταστάσεις θέλουν πολλή σκέψη και σύνεση.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Μαρίνα Διαμαντή




Και επειδή μας εγκαλούν γιατί όλα αυτά δεν τους τα είπαμε και κατ' ιδίαν, ότι δεν κάναμε προηγουμένως "διάλογο" μαζί τους,ας τους θυμίσω δύο ακόμη επιστολές μου, ένα  χρόνο αργότερα (2/3/2012):





From:
 (το email μου)
Sent:
Friday, March 02, 2012 12:07:05 PM
To:
koinwnia blog (koinwnia@koinwnia.com)




Επιτρέψτε μου μερικά  "Μήπως" κ εκ μέρους μου (ανάλογα με αυτά που απευθύνατε στον κ.Καμμένο):

Μήπως λόγω εγωισμού δεν "ανέχεστε" κανέναν άλλον παρά μόνον τον εαυτό σας;
Μήπως προτιμάτε την αυτοδικαίωση και την αυτοεπιβεβαίωση αντί να συνειδητοποιείται την ανάγκη συνεργασίας και συστράτευσης για το καλό της πατρίδας;

Όταν ήρθατε στη Θεσσαλονίκη σας πρότεινα να συνεργαστείτε με τον Παπαθεμελή τον Καμμένο κλπ (σας προτείνω και την Λ.Κανέλλη, αλλά μάταιος κόπος ..).
Αλλά ξέχασα, εσείς είστε οι άφθαρτοι και αδιάφθοροι, πως να καταδεχθείτε να συνεργαστείτε με Παπαθεμελή, Καμμένο κλπ.
Το σωστό το έχετε μόνον εσείς. Κανένας άλλος.
Κανένα άλλο κόμμα
δεν μπορεί να βλέπει την αλήθεια και να την υποστηρίζει.
Σε  λίγο θα μας απαγορεύσετε να χρησιμοποιούμε και τις λέξεις Ελλάδα κ Ορθοδοξία κ Καποδίστριας επειδή τις βάλατε στην ιδρυτική σας διακήρυξη.

Ότι ακριβώς κάνετε και από την ίδρυσή σας: ενώ υπάρχουν τόσες πολλές χριστιανικές ομάδες αδελφότητες κλπ, αντί να συνεννοηθείτε ΠΡΙΝ το ξεκίνημά σας μαζί τους, για να ξεκινήσει κάτι ΚΟΙΝΟ, ξεκινήσατε μόνοι σας,επιμένετε να είστε μια μεμονωμένη ομάδα, ουσιαστικά τα πνευματικοπαίδια ενός κ μόνου πνευματικού και αναρωτιέστε γιατί δεν ενσωματώνονται όλοι οι υπόλοιποι από εσάς.
Συγνώμη αλλά αυτό πιστεύω.
Αν αδυνατείτε να συνεννοηθείτε με αληθινούς πιστούς (λαϊκούς κ κληρικούς) πως είναι δυνατόν να συνεννοηθείτε με τον μέσο αδιάφορο πνευματικά Έλληνα;

Και τέλος
σταματήστε να χρησιμοποιείτε πολιτικάντικες τεχνικές (πχ όποιος έρχεται να σας γνωρίσει να παρουσιάζεται αυτόματα ως υποστηρικτής σας). Το κάνατε πχ με τον *** (κατά τ άλλα στην πρόσφατη επίσκεψή σας στη Θεσαλονίκη αναρωτιόσασταν γιατί  δεν συνεργάζεται μαζί σας).
Στην ίδια συνάντηση είπατε ότι ο *** και ο *** είναι μαζί σας.
Είναι μικρός ο τόπος και πάνω κάτω γνωριζόμαστε όλοι
Προσέξτε μην καταλήξετε χειρότεροι από τους πολιτικάντηδες.

ειλικρινά αδερφικά
ένα πρώην μέλος σας,
(ονοματεπώνυμο)
θεσσαλονικη




και μία ακόμη επιστολή μου (5 Μαρτίου 2012):



From: (το email μου)

Sent: Monday, March 05, 2012 10:44 AM


Cc: koinwnia blog ; m.diamandi@koinwnia.com; mixalis_iliadis@yahoo.gr ; ninvol1@otenet.gr ; (και σε κάποια ακόμη προσωπικά email ατόμων του κόμματος ΚΟΙΝΩΝΙΑ)

Subject: RE: ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ;

Ναι σωστά, είμαι ο (το επάγγελμά μου)  αλλά δεν ήμουν εχθρικά διακείμενος,
όποιος χάνει 2 ώρες για να έρθει και να σας κάνει τις προτάσεις του (πχ συνεργασία με αγνά πρόσωπα της πολιτικής)  και να σας προτείνει τρόπους να επεκταθείτε (πχ συναντήσεις με τους  υπευθύνους των αδελφοτήτων και των κινήσεων της πόλης, σας έδωσα πρόσωπα και ονόματα και σας εξήγησα τι συμβαίνει σε κάθε χριστιανικό κύκλο και πόσο εύκολο είναι να πάνε όλα καλά αρκεί να κάνετε αυτές τις συναντήσεις προηγουμένως) προφανώς δεν είναι εχθρικά διακείμενος.

Για του λόγου το αληθές σας στέλνω και την ανάρτηση που κάναμε στο Ιστολόγιο Αντιπαρακαμή σχετικά με την παράταξή σας στο παρελθόν:
http://antiparakmi.blogspot.com/2009/10/blog-post.html
κάτι που δεν κάναμε για κανένα άλλο κόμμα.


Πόσο ανήθικο είναι να γράφετε " ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΟΥΜΕ ΘΑ ΥΠΕΓΡΑΦΕ Ο κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΗ ΜΑΣΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟ; ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΤΕ; ΑΛΗΘΕΙΑ,..."
Αφήνετε ή όχι το υπονοούμενο ότι έχει πρόβλημα να υπογράψει ενάντια στη Μασωνία ο κ.Καμμένος;
Τι θα πει "ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΤΕ";
Ο κύριος Καμμένος-χωρίς να τον έχω συναντήσει ποτέ και χωρίς να συνεργάστηκα ή να συνεργάζομαι με οποιονδήποτε τρόπο μαζί του-  ήταν ο μόνος που πρόσφατα αναφέρθηκε ενάντια στη Μασωνία και στη Λέσχη bulderburg  μέσα στη Βουλή (υπάρχουν τα σχετικά βίντεο στο youtube).

Όσο για τον Καρατζαφέρη δεν γνωρίζω ΚΑΝΕΝΑΝ χριστιανό της Θεσσαλονίκης που να παρασύρθηκε και να εντάχθηκε στο ΛΑΟΣ. ΚΑΝΕΝΑΝ. Δεν είναι τόσο χαζός ο πιστός λαός. Οι ψηφοφόροι του ΔΕΝ προήλθαν ούτε από χριστιανικές αδελφότητες ούτε από μοναστήρια κλπ.

Μερικοί χριστιανοί προτιμούν να είναι περιθωριακοί,  για να αισθάνονται αυτοδικαίωση.
Αυτό το αίσθημα της αυτοδικαίωσης υπερέχει από οτιδήποτε άλλο. ΕΜΕΙΣ έχουμε την αλήθεια, κανείς άλλος (δεν δικαιούται να έχει αγνά κίνητρα; ή να προσπαθεί κι αυτός για το καλό;), δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν γιατί οι άλλοι δεν είναι τόσο άξιοι όσο είμαστε εμείς
Ε λογικά θα σας αφήσει αρκετό καιρό ο Χριστός στο περιθώριο, μπας και ταπεινωθείτε και καταλάβετε ότι ο εγωισμός είναι κακό πράγμα.



Ευτυχώς τον Μάιο-Ιούνιο 2012 είχαμε εκλογές. 
Έτσι, στις 21/4/2012, η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ξέχασε  τις "φοβίες"  και ανακάλυψε το "Ηλεκτρονικό Φακέλωμα"!!
Βρε τι σου κάνουν οι εκλογές (διαβάστε όλο το χρονικό της "κολοτούμπας" εδώ)!!!


2) Η "σπέκουλα" με το όνομα του κ.Γ.Ασλανίδη
Κύριε Βολουδάκη
ΓΙΑΤΙ δεν δίνετε στην δημοσιότητα την επιστολή που λάβατε από τον κ.Ασλανίδη και με την οποία σας γνωστοποιεί ότι "εγείρεται θέμα συνειδήσεως για την συνέχιση ή μη της στήριξης του στην προσπάθεια σας".
Αυτή συνεχίζει να είναι η επίσημη ιστοσελίδα της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ":
Γιατί ενώ στη συνέχεια έχει ενημερώσει επίσημα τον Πρόεδρο της παράταξής σας κ.Ηλιάδη για την απόφασή του να διακόψει κάθε συνεργασία μαζί σας, εσείς συνεχίζετε την σπέκουλα με το όνομά του και συνεχίζετε να προβάλετε την επιστολή του (στην ιστοσελίδα σας, στο facebook κλπ)  ;

η σελίδα τους στο facebook στην οποία συνεχίζει να προβάλλεται η επιστολή του κ.Γ.Ασλανίδη
Φθάσατε στο σημείο τον άνθρωπο αυτό, που τελείως καλοπροαίρετα σας εξύμνησε και σας στήριξε με την δημόσια επιστολή του,  να τον προσβάλλετε λέγοντάς του "αν δεν του αρέσει να σταματήσει να σας στηρίζει". Ο κ.Ασλανίδης είχε βέβαια την αξιοπρέπεια να μην δημοσιοποιήσει τις επιστολές αυτές.

Μετά από άδειά του, του ζητήσαμε και παραθέτουμε το κινητό τηλέφωνο του κ.Γιώργου Ασλανίδη 6937725378 (ο οποίος είναι γνωστός σε όλο τον πιστό κόσμο της Θεσσαλονίκης). Όποιος έχει την παραμικρή αμφιβολία, μπορεί να επαληθεύσει τα παραπάνω επικοινωνώντας με τον ίδιο.


Κλείνοντας, θα εκφράσουμε μία ακόμη φορά την πεποίθησή μας ότι έτσι όπως ξεκίνησε αυτό το κόμμα, και με δεδομένο τις ακραίες θεολογικές απόψεις που κατά καιρούς έχει υιοθετήσει ο -κατά τα άλλα πραγματικά- αγωνιστής ιερέας και ιδρυτής του, με την απαράδεκτη δομή του κόμματος (πχ στελέχωση της Κεντρικής Επιτροπής με πρόσωπα, εφ' όρου ζωής! και αποκλειστικά της εμπιστοσύνης του συγκεκριμένου ιερέα) αλλά και με τον εγωισμό με τον οποίο χειρίζονται  τα επικοινωνιακά λάθη τους (πχ 1 χρόνο μετά συνεχίζουν να μην ανακαλούν την θέση τους για τις εκτρώσεις), το κόμμα αυτό κατά τη γνώμη μας δεν έχει απολύτως καμία προοπτική. 
Ελπίζουμε τα λάθη αυτά να ληφθούν υπόψη σε περίπτωση που δημιουργηθούν στο μέλλον αντίστοιχες προσπάθειες, από πρόσωπα και κινήσεις ευρύτερης αποδοχής και όχι μόνον σε επίπεδο  "ενορίας", κάτι που εξ άλλου αποτελεί ευχή όλων μας.


Νεότερη Ενημέρωση (7/2/2014):

Οι συκοφαντίες εναντίον μας έμειναν αλλά η αρχική επιστολή-κάλεσμα συστράτευσης ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ!!

Δύο μέρες μετά την αποκάλυψή μας για το ότι ο κ.Ασλανίδης ΑΠΕΣΥΡΕ την υποστήριξή του στην παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η "επιστολή-κάλεσμα συστράτευσης" του κ.Ασλανίδη, ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος !!!
Χαιρόμαστε πολύ που έστω και εκ των υστέρων, παρά τον πόλεμο λάσπης που δεχθήκαμε, έλαμψε μία ακόμη φορά η αλήθεια.


Η επιστολή-κάλεσμα, "εξαφανίστηκε" και από το facebook τους!!



Θυμίζουμε την πρόσφατη ανάρτησή μας:

ΓΙΑΤΙ οι Ορθόδοξοι πιστοί ΔΕΝ ψηφιζουν το κόμμα "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" (2η ανάρτηση -νέα στοιχεία)

7 σχόλια:

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

Θα ήθελα κ.Ιστολόγε να σχολιάσω αλλά και να εστιάσω ειδικά στο θέμα της "κάρτας του Πολίτη" ως λαϊκό μέλος της Σύναξης Κληρικών,Μοναχών και λαϊκών,η οποία συνεδρίαζε για το θέμα εις το μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στην Γατζέα στον Βόλο,είδα,άκουσα και έφριξα περι πολλών για το θέμα!
Παρόλα αυτά,την εποχή εκείνη είχα ακαδημαϊκές υποχρεώσεις εις την Θεολογική Σχολή και εργαζόμουνα ως βοηθός του σεβαστού δασκάλου μου κ.Δημητρίου Τσελεγγίδη ενώ παράλληλα εκκλησιαζόμουνα εις τον Άγιο Αντώνιο συχνάκις και ελάμβανα εις το Αρχονταρίκη τα μαθήματα του σεβαστού μου δασκάλου παπαΘόδωρου Ζήση!Τι θέλω να πώ;
ΘΕΛΩ να πώ ότι οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις μου και τα βιώματά μου ειδικά στο θέμα της κάρτας ήτο πολύ έντονα,διότι ο κ.Τσελεγγίδης ήτο το πρωταγωνιστικό πρόσωπο του αγώνα αυτού διότι έπρεπε να συμβουλέυσει την Ιερά Σύνοδο τί και πως να πράξει εις το θέμα αυτό ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:http://www.impantokratoros.gr/tseleggidis-karta.el.aspx αλλά και με την ιστορική επιστολή των ερωτημάτων του εις τον ίδιον υπουργό κ.Ραγκούση(η οποία υπόψην σας έχει παραμείνει αναπάντητη...)ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:http://www.impantokratoros.gr/tselegidis_ragousis_karta.el.aspx
ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΆ 1)Στην Γατζέα όπου είμουνα λαϊκός παρατηρητής προσκεκλημένος του πατρός Θεοδώρου,παρατήρησα ότι πλήθος κληρικών,γερόντων αλλά και μοναχών ήτο ως Σύναξη διαιρεμένοι,ως προς το πώς θα αντιδράσουνε,με πρώτο και καλύτερο να εκφράζει αιτιολογημένα την θέση και άποψή του ο καθηγητής μας παπαΘόδωρος Ζήσης,τόσο εκεί αλλά όσο και στα μαθήματα εις τον Άγιο Αντώνιο,με ξεκάθαρα και σαφέστατα επιχειρήματα,ενώ παράλληλα παρατηρούσα τους αγώνες του κ.Τσελεγγίδη και πατρός Σαράντη Σ. κ.α. αξιόλογων κληρικών!

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

ΑΥΤΟ τι σημαίνει;Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε πολυφωνία στο θέμα,αλλά τόσο ο π.Θεόδωρος όσο και ο π.Βασίλειος και πλήθος άλλων κληρικών,μοναχών και γερόντων κ.Ιστολόγε είχαν μία διαφορετική αλλά και τεκμηρειωμένη θεολογικά άποψη για το θέμα της κάρτας!
ΑΥΤΟ το οποίο εκθέτει εσένα είναι η προσωπική εμπάθεια σου κατά του αγνώστου μου προσωπικά,πατρός Βασιλείου,διότι η κρίση σου είναι υποκειμενική,διότι εάν ήθελες δίκαια να παρουσιάσεις το θέμα θα έλεγες άπασαν την αλήθεια αντικειμενικά και μόνο και όχι να ασκείς εμμονικά και μανιωδώς κριτική σε έναν απλό ποιμένα και κληρικό της Εκκλησίας μας,ΑΠΟΣΙΩΠΟΝΤΑΣ το γεγονός ότι στο ειδικό αυτό θέμα παρόμοια και τα ίδια ΕΠΡΑΞΑΝ και άλλοι συνάδελφοι του κληρικοί με πρώτον και καλύτερο τον σεβαστό δάσκαλό μου,παπαΘόδωρο!ΓΙΑΤΙ δεν κατακρίνεις και δεν καταηγορείς το ίδιο εξίσου εις το θέμα την αρνητική στάση του πατρός Θεοδώρου εις το θέμα της κάρτας του πολίτη;ΓΙΑΤΙ δεν κατακρίνεις την Σύναξη Κληρικών,Μοναχών και λαϊκών,η οποία ήτο διχασμένη εις το θέμα αυτό ειδικά;
Λυπάμε να παρατηρήσω,ότι τα κίνητρά της κριτικής σου δεν είναι αγνά,διότι αγνή άγνια δεν υπάρχει εις αυτά τα θέματα που δημοσιεύεις σκοπίμως και ιδιοτελώς κ.Ιστολόγε!
ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ τώρα που πέρασε η μπόρα της εποχής της Κάρτας του πολίτη,θεωρώ,και κατανοώ με απόλυτη σαφήνεια ότι τόσο όσοι ΔΕΝ διαμαρτύρωνταν(κληρικοί και λαϊκοί) για το θέμα,αλλά και όσοι διαμαρτύρωνταν για το θέμα(και εννοώ διαμαρτυρία όχι σε θεολογικό επίπεδο,αλλά λογική και νομική διαμαρτυρία,όπως έπραξε και ο κ.Τσελεγγίδης,χωρίς να υπεισέλθει σε θεολογικό πλαίσιο),ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ επράξασιν!Πολύ καλά επράξασιν όσοι αδελφοί και Πατέρες διαμαρτυρήθηκαν εντός νομικού πλασίου και πολύ καλά επράσιν όσοι αδελφοί και Πατέρες ΔΕΝ διαμαρτυρήθηκαν αλλά έθεσαν αιτιολογημένα τους λόγους και τις αιτίες της μη διαμαρτηρίας τους!
(συνεχίζεται)

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

κ. Παναγιώτη Νούνη, από χθες το απόγευμα γράψατε γύρω στα 14-15 σχόλια, όλα μακροσκελή και όλα αφορούν το θέμα αυτό. (μέσα σε 1 ώρα είχε γράψει 8 σχόλια μεγάλης έκτασης και σήμερα βλέπω άλλα 5-6).
Διαπίστωσα ότι είναι τα τακτική που εφαρμόζετε και σε άλλα ιστολόγια. Το κάνετε εσκεμμένα ή απλά αδυνατείτε να περιορίσει την σκέψη σας σε συγκεκριμένη έκταση. Πάντως σίγουρα αυτό το πράγμα δεν είναι διάλογος.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Επί τοις ουσίας όσων λέτε:
προφανώς δεν είμαστε εκκλησιαστικό ιστολόγιο για να ασχολούμαστε με αυστηρώς θεολογικά ζητήματα ή με εκκλησιαστικά πρόσωπα.

Κρίνουμε το κόμμα ΚΟΙΝΩΝΙΑ ως πολιτικό φαινόμενο. Και φυσικά καθοριστική σημασία στο πως ιδρύθηκε και πως λειτουργεί αυτό το κόμμα είναι ο ρόλος που έχει σ αυτό ο π.Βολουδάκης. Αυτό δεν το φανταστήκαμε, σε πλήθος ιστοσελίδων τους το δηλώνουν οι ίδιοι ότι αυτός είναι ο πνευματικός της "παράταξής" τους, όπως ονομάζουν το κόμμα τους.

Αν λοιπόν ένας ιερέας θέλει να κάνει πολιτικό κόμμα, θεωρώ ότι είναι πιο έντιμο να βγάζει τα ράσα του, για να κρίνεται επί ίσοις όροις με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

Λέτε κ.Ιστολόγε: Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

κ. Παναγιώτη Νούνη, από χθες το απόγευμα γράψατε γύρω στα 14-15 σχόλια, όλα μακροσκελή και όλα αφορούν το θέμα αυτό. (μέσα σε 1 ώρα είχε γράψει 8 σχόλια μεγάλης έκτασης και σήμερα βλέπω άλλα 5-6).
Διαπίστωσα ότι είναι τα τακτική που εφαρμόζετε και σε άλλα ιστολόγια. Το κάνετε εσκεμμένα ή απλά αδυνατείτε να περιορίσει την σκέψη σας σε συγκεκριμένη έκταση. Πάντως σίγουρα αυτό το πράγμα δεν είναι διάλογος.

5 Φεβρουαρίου 2014 - 3:04 μ.μ.
Και απαντώ,κατουσία τι εν τέλη σας ενοχλεί;Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ;Ο παπαΒασίλειος;Το περιοδικό της ενορίας του;Ή τα μακροσκελή σχόλειά μου;
Το εάν θέλω να αναλύσω την σκέψη μου και τον προβληματισμό μου εσάς σας ενοχλεί και εάν ναί γιατί άραγε;Μήπως η νοοτροποεία σαν να ευνουχίσετε την σκέψη μου περνά απο την έννοια φασισμός και ρατσισμός;Γούστο μου καπέλο μου να εκφράζομαι με όπως αγαπώ και αναπάυομαι!Μπορεί και να αδυνατώ όντως να περιορίσω την σκέψη μου σε μικρά σχόλια,είναι και αυτό πρόβλημά του Ιστολογίου σας;Βαλτε τότε περιορισμό και όρια και κανόνες,πόσα,πώς και τι σχόλιά να γράφουνε οι αναγνώστες σας!
Με τιμή πάντοτε προς τα πρόσωπα των διαχειριστών Π.Ν.Ξ.

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

ΕΠΊΣΗΣ εάν δεν έχετε την θέληση να αναρτείσετε τα σχόλιά μου,να είστε καλά,μόνο και μόνο το ότι κάποιος αναγνώστης σας κάθησε και σας αφιέρωσε χρόνο και σχόλίασε όπως λέτε ειδικά για το θέμα 15 σχόλια,θα έπρεπε να το δείτε με καλό λογισμό και όχι να με επικρένετε κακοπροαίρετα,φυσικά εσείς είστε διαχειριστές,εσείς ομολογείτε τις λογοκρισίες σας,οι αναγνώστες σας έχουν νοημοσύνη!Αν όντως είστε καθαροί και ανιδιοτελείς,αλήθεια προς τι η κριτική της ποσότητας των σχολιασθέντων μου;Μήπως κάτι ανάλογο δεν πράξατε και εσείς με τις δημοσιεύσεις σας;Προσπαθείτε να μας πατρωνάρετε κ.Ιστολόγε;
Αν όντως είστε υπέρ της ελευθερίας της εκφράσεως δημοσιεύσετε ΑΠΑΣΑ τα σχόλία μου και αρχίστε να τα αναλύετε και να απαντάτε σε όσα με προβληματίζουνε!
ΕΠΙΣΗΣ λέτε και παραδέχεστε ωμά"Επί τοις ουσίας όσων λέτε:
προφανώς δεν είμαστε εκκλησιαστικό ιστολόγιο για να ασχολούμαστε με αυστηρώς θεολογικά ζητήματα ή με εκκλησιαστικά πρόσωπα."
ΤΟΤΕ προκύπτουν τα ακόλουθα λογικά(και όχι θεολογικά) ερωτήματα:ΓΙΑΤΙ αναφέρεστε σε θεολογικά θέματα,όπως τις εκτρώσεις λ.χ.;Γιατί χρησιμοποιείτε άγιους Γέροντες εις τας κατηγορίες σας π.χ.;ΓΙΑΤΙ στο κάτω κάτω της Γραφής δεν αποκτάτε έναν σύμβουλο θεολογούντα να σας βοηθάει στα θεολογικά και εκκλησιολογικά θέματα που πάτε να ανοίξετε για να μην τρώτε το κεφάλι σας ημιμαθώς;
Γιατί κατηγορείτε ποιμένα της Εκκλησίας μας,για Ιεροκανονικά και θεολογικά θέματα ενώ έχετε παντελή άγνοια των Ιερών Κανόνων,της Γραφής και των Πατερικών συγγραμμάτων;ΓΙΑΤΙ τότε,δεν ασχολείστε μόνο και μόνο εις την αντιπολίτευση σας ειδικά στην Πολιτική Παράταξη Κοινωνία αλλά και πάλι εάν θέλετε να είστε συνετός και αντικειμενικός θα πρέπει να έχετε θεολογική παιδεία,διότι το υπόβαθρο της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ είναι η Ορθόδοξη Θεολογική Πίστη και Διδασκαλία της Εκκλησίας μας(;!!!)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ;Ή μάθετε θεολογικά γράμματα και μιλάτε, ή με ημιμάθειες και αμάθειες χωριό δεν κάνετε(γιαυτό σιωπάτε) διότι γίνεστε ρεζίλι διεθνώς για όσους κατανοούμε και γνωρίζουμε 5 κολυβογράμματα!
Φυσικά τις προσωπικές απόψεις σου σε θεολογικά και εκκλησιολογικά θέματα αν και τις σεβόμαστε δεν μας εκφράζουν ως σαν Χριστιανούς!ΔΥΣΤΥΧΩΣ για σένα κ.Ιστολόγε,δεν κρίνεις,αλλά κατακρίνεις ασύστολα επι παντώς επιστητού ενώ κατουσίαν έχεις αμβλυωψία στο να συγκρίνεις με σκοπό να ασκήσεις την κριτική σκέψη σου με συνέπεια την δικαία κριτική στα πράγματα που μετα δυσκολίας αναλύεις συγκεχυμένα και ασυνάρτητα!
Θέλεις επειγόντως,έναν σύμβουλο πνευματικό φωτισμένο,έναν ψυχίατρο και έναν δικηγόρο γιατί οπως σε βλέπω η καμπάνα εκτός απο τον κ.Τελεβάντο θα κτυπήσει και για σένα....άρα ετοίμαζε και δικηγόρο για τις συκοφαντίες σου!!!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Ότι παραθέσαμε, προέρχεται από επίσημες ιστοσελίδες της ΚΟΙΝΩΝΙΑς. Δηλαδή μπήκες και διάβασες άλλο κείμενο; Ή αλλάξαμε τα λόγια τους με φωτομοντάζ; Τότε θα την συκοφαντούσαμε. Εμείς ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ τις δικές τους θέσεις.

Φυσικά δεν πρόκειται να σχολιάσω τίποτε από τις απόψεις σας.
Θα απαντήσω μόνον στο τελευταίο, στην απειλή: "να ετοιμάζω δικηγόρο γιατί η καμπάνα θα χτυπήσει και μένα" :
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.