Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Η.Β.: Με την ομοσπονδία ΔΕΝ πάμε στην Κερύνεια

Τη συμφωνία για επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών στη βάση του προσχεδίου του κοινού ανακοινωθέντος που όλοι αναγνώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσαν χθες ο εξ ιδίων μέσων υποβαθμισμένος σε κοινοτάρχη, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο εγκάθετος της Άγκυρας Ντερβίς Έρογλου. Η χθεσινή συμφωνία σηματοδοτεί την αρχή για την επαναφορά του σχεδίου Ανάν, την ενίσχυση του ομοσπονδιακού άξονα ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ αλλά και την αναβίωση της πλατφόρμας του «ΝΑΙ» που ήδη από χθες κατακλύζει τα ΜΜΕ προπαγανδίζοντας υπέρ της συνθηκολόγησης και της υλοποίησης των διαχρονικών Τουρκικών στόχων στο Κυπριακό.

Το προσχέδιο ή – όπως αρέσκονται να λένε οι ανανιστές – η βάση της λύσης ενός προβλήματος εισβολής και κατοχής, αποφεύγει να αναφερθεί στην αποχώρηση των Τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, βάζει στο περιθώριο τους εκτοπισθέντες της εισβολής και αδυνατεί να καταδικάσει και να απαιτήσει την αποκατάσταση του θύματος των Τουρκικών εγκλημάτων πολέμου (όπως ο εποικισμός), της Κύπρου. Αντιθέτως, έχουμε μπροστά μας μία κοινή διακήρυξη που
ομοιάζει περισσότερο με προσχέδιο λύσης μιας εμφύλιας διαμάχης άξεστων ιθαγενών, με την έμφαση να δίνεται στη τριχοτόμηση της εξουσίας και της κυριαρχίας, παρά στην εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των Κυπρίων, που καταπατήθηκαν με την εισβολή του ’74, αλλά και την άνευ παρεκκλίσεων εφαρμογή του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης μετέτρεψε τον Κυπριακό Ελληνισμό σε όμηρο της τυφλής υποταγής του στην Τουρκική ισχύ, στην δική του αφελή εμπιστοσύνη προς την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους που την υπηρετούν, στην άγνοια του απέναντι στην Ελληνική ιστορία και τους διαχρονικούς Τουρκικούς στόχους.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης με τον ίδιο τρόπο που επιδεικτικά αγνοεί τη δημοκρατική βούληση του 76% του Κυπριακού Ελληνισμού που ήδη απέρριψε την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία στην μορφή του σχεδίου Ανάν, αδυνατεί να κατανοήσει την σημασία τηςισονομίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης σε ένα λειτουργικό σύνταγμα και κράτος. Ο Πρόεδρος και οι ομοσπονδιακές δυνάμεις του τόπου, που μάλιστα τολμούν και επιστρατεύουν και τον Ν. Μαντέλα για να μας πείσουν, ονομάζουν «ρεαλισμό» την ψευδαίσθηση ότι η αναβίωση του άπαρτχαιντ και ο ρατσιστικός διαχωρισμός με γνώμονα την εθνικότητα του ατόμου, μπορούν να αποτελέσουν την βάση για μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Ορίζουν ως ρεαλιστικό, ένα σύνταγμα να παραβιάζει κάθε αρχή της δημοκρατίας και του «ένας άνθρωπος μία ψήφος», να εμποδίζει την ελευθερία εγκατάστασης όλων των κατοίκων του νησιού και να αναβαθμίζει το ψευδοκράτος σε πολιτικά ίση Τουρκική συνιστώσα πολιτεία/κράτος (κάπου εδώ οι κυβερνώντες χάθηκαν στη μετάφραση του «state»), νομιμοποιώντας τα τετελεσμένα της εισβολής και την διχοτόμηση επί του εδάφους, των εξουσιών και της κοινωνίας.

Ως ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου, είμαστε αντίθετοι με την πρακτική των διακοινοτικών συνομιλιών αφού αυτές κρίνονται εκ του αποτελέσματος της 40χρονης πορείας τους, ως αποτυχημένες. Το μόνο που έχουν πετύχει μέχρι τώρα είναι χρόνο με τον χρόνο, από κυβέρνηση σε κυβέρνηση, οι Έλληνες της Κύπρου να προβαίνουν σε νέες εξευτελιστικές και εθνικά ασύμφορες υποχωρήσεις. Καταδικάζουμε τη χθεσινή συμφωνία και την επανέναρξη των συνομιλιών στην βάση ενός ρατσιστικού, άδικου και αντιδημοκρατικού μοντέλου συντάγματος και τονίζουμε για άλλη μια φορά την επιτακτική ανάγκη για χάραξη νέας Ελληνικής Εθνικής στρατηγικής με την επανατοποθέτηση του Κυπριακού στις σωστές του βάσεις και την αναχαίτηση της Τουρκικής ισχύος με την δημιουργία νέων συμμαχιών, την αύξηση των συντελεστών ισχυός που διαθέτει σήμερα η Κύπρος και την μέγιστη πρόκληση κόστους στην Τουρκία για την κατοχή. Δεν είμαστε εναντίον της εξεύρεσης λύσης. Είμαστε εναντίον της αδικίας, της ανομίας, της σύγχρονης σκλαβιάς και της επιβράβευσης των εγκληματιών τουρκοκυπρίων της ΤΜΤ και της κατοχικής δύναμης της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει να κατονοήσει ότι στο νοτιοανατολικότερο άκρο του Ελληνισμού, όπου χύθηκαν ποτάμια αίματος για την επιβίωση μας, η ελευθερία αποτελεί την παρακαταθήκη των προγόνων μας και είναι αδιαπραγμάτευτη. Ως αυτόνομοι φοιτητές, αναλογιζόμενοι το χρέος μας απέναντι στην ιστορία μας, στην ηθική και το δίκαιο, δηλώνουμε πανέτοιμοι να σταθούμε και πάλι εμπόδιο στη νεοοθωμανική πολιτική των Τούρκων, που υλοποιείται «μέχρι και το τελευταίο ιώτα» από την κυβέρνηση Αναστασιάδη και καλούμε τον Κυπριακό λαό σε εγρήγορση και αντίσταση έναντι των μειοδοτικών βλέψεων της προσκυνημένης Κυπριακής πολιτικής ηγεσίας. Με την ομοσπονδία ΔΕΝ πάμε στην Κερύνεια.
το είδαμε εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: