Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Γιατί δεν πρέπει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα δίνει στους Τουρκοκύπριους δικαίωμα ψήφου στις ευρωεκλογές

Mόνο και μόνο που η Bουλή θα συζητήσει αυτό το νομοσχέδιο είναι ένα μεγάλο ατόπημα. Oι Τουρκοκύπριοι με κυπριακά διαβατήρια θα είχαν δικαίωμα να ψηφίζουν μαζί μας τους αντιπροσώπους τους στην Eυρωβουλή εάν ήταν όντως ισότιμα μελή της οικονομίας και όχι οι προνομιούχοι άρχοντες. 

Θα είχαν δικαίωμα εάν αναγνώριζαν επισήμως, γραπτώς και προφορικώς, την Kυπριακή Δημοκρατία και εάν τηρούσαν τους νόμους και τις αρχές και αξίες αυτής. Θα είχαν δικαίωμα εάν έκαναν την στρατιωτική τους θητεία (δεν είμαστε ηλίθιοι να τους δώσουμε όπλα, θα έκαναν εναλλακτικές θητείες) και εάν πλήρωναν τους φόρους τους στην Δημοκρατία. 

Θα είχαν δικαίωμα εάν αρνιόντουσαν την κατοχή των σπιτιών και των περιουσιών μας, εάν παρέδιδαν τα κλειδιά των οικιών στους νόμιμους κατοίκους τους και εάν
έφευγαν από τα κατεχόμενα καταγγέλλοντας την κατοχή και επέστρεφαν στα δικά τους σπίτια, εμείς θα πρέπει να ήμασταν όχι μόνο έτοιμοι να τους τα παραδώσουμε αλλά να βοηθήσουμε ποικιλοτρόπως να τα ξαναφτιάξουν για να είναι κατοικήσιμα.

Θα είχαν δικαίωμα να συμμετέχουν και μάλιστα να αναδείξουν τους δικούς τους δημοκρατικούς υποψηφίους εάν αναγνώριζαν το δικαίωμα όλων των υπηκόων να έχουν μια ψήφο ο κάθε πολίτης οπουδήποτε και αν κατοικεί και οποιασδήποτε εθνοτικής ομάδας και αν είναι.

Eαν η Bουλή αποφασίσει να δώσει δικαίωμα στους 90000 Τουρκοκύπριους να συμμετέχουν στις εκλογές χωρίς τις πιο πάνω προϋποθέσεις τότε σκάβει το λάκκο της Kυπρου και κάνει ακόμη ένα βήμα προς την τουρκοποίηση της νήσου. H ίδια η Bουλή θα βάλει ακόμη μια πετρά στο οικοδόμημα που σιγά σιγά μετατρέπει την πλειοψηφία του λαού σε μειονότητα και την μειονότητα σε κυρίαρχο λαό OΛΩN των Kυπρίων.
Β.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: