Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Μία ακόμη λογοκρισία από το κανάλι 4Ε. Τυχαίο;;;

Οι τακτικοί αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι δεν είμαστε ούτε επιπόλαιοι, ούτε συνωμοσιολάγνοι. Αντιθέτως, με πολύ προσοχή και υπευθυνότητα διακονούμε την ύπαρξη του ελεύθερου διαδικτύου. Και σας βεβαιώνουμε ότι συχνά γνωρίζουμε πολύ περισσότερα από όσα αποκαλύπτουμε, γιατί δεν είναι εύκολο να παραθέτεις πάντα τεκμήρια και αποδείξεις.

Όταν όμως διαπιστώνουμε -ειδικά στις μέρες μας- πολλά "τυχαία" περιστατικά να συμβαίνουν, υποχρεούμαστε τουλάχιστον να τα επισημαίνουμε. Κουτοί δεν είμαστε, μπροστά στα μάτια μας διαδραματίζεται μια νέα εθνική προδοσία-ξεπούλημα- Ελλάδας και Κύπρου. Ξεκίνησε ως οικονομική χρεωκοπία (υπογραφή μνημονίων στην Ελλάδα, κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο) και η υλοποίηση των σχεδίων τους συνεχίζεται (νέο σχέδιο Ανάν έτοιμο στην Κύπρο, νέες συνομιλίες με το κράτος των Σκοπίων και παραχωρήσεις κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας μας).

Μοναδικός φορέας που θα μπορούσε να συσπειρώσει τον λαό για να αντιδράσει είναι η Εκκλησία. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος που χάρη στην ευφυΐα του, έγκαιρα διέβλεψε και αποκάλυψε τα σχέδιά τους για ιδεολογικό ξεχαρβάλωμα της πατρίδας μας (θρήσκευμα στις ταυτότητες, αφαίρεση εικόνων από σχολεία και δημόσια κτήρια, γάμος ομοφυλοφίλων, αλλαγή της Ιστορίας, στήριξη σε Θράκη, Μακεδονία κλπ), όπως και ο Τάσος Παπαδόπουλος στην Κύπρο,  "έφυγαν"(;)  νωρίς ..
Οι διάδοχοί του, άλλος (στην Αθήνα) λόγω ιδιοσυγκρασίας σιωπά,
και άλλος (στην Κύπρο), "κοκορεύεται".

Ο μουφτής των κατεχομένων από τους Τούρκους εδαφών της Κύπρου, Ταλίπ Αταλάϊ, μετέβη σήμερα στην ιερά Αρχιεπισκοπή και ευχήθηκε στον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο για την ονομαστική του εορτή. Πηγή

Η Νέα Τάξη παρακολουθεί τα πάντα. Ξέρει πως θα επηρεάσει κάθε εκκλησιαστικό φορέα. Σε άλλους υποσχόμενη διατήρηση των προνομίων (πρόσφατη επίσκεψη Σαμαρά στο Άγ.Όρος), σε άλλους καλλιεργώντας την ματαιοδοξία τους (πχ Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Άνθιμος Θεσσαλονίκης) και  σε άλλους με άμεσα οικονομικά ανταλλάγματα.


Οι νέες "συμπτώσεις"..
Εδώ και χρόνια ένας γέροντας στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης -τώρα έχει αποβιώσει-  ίδρυσε μια γυναικεία αδελφότητα, που ήταν ταυτόχρονα εκδοτικός οίκος, ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός σταθμός. Φυσικά αναγνωρίζουμε την δυσκολία να διατηρείς το επίπεδο αλλά και υψηλά ποσοστά τηλεθέασης σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, ειδικά όταν είναι εκκλησιαστικός. Εδώ και χρόνια όμως προσφέρουν πολλές ποιοτικές εκπομπές και είναι μια δροσιά κόντρα στη σαβούρα των βοθροκάναλων.

Τελευταία 2 χρόνια όμως παρατηρούμε μια παράξενη προβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου από το κανάλι 4Ε. Συχνές μεταδόσεις από το Φανάρι, πολύωρες καλύψεις -ακόμη και ζωντανά- των  επισκέψεων του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ελλάδα.Γνωρίζουμε επίσης ότι το 4Ε απαιτεί χρήματα για κάθε εκδήλωση την οποία καλύπτει.

Θυμίζουμε ακόμη μια παλαιότερη αναφορά μας στην 4Ε, εδώ:
4ε: εκδήλωση με ύμνους των Θεοφανείων προς τιμήν του Σεβ.Προύσης Ελπιδοφόρου!!!

Θυμίζουμε και το ότι παρά τις υποσχέσεις της, η 4Ε δεν στήριξε τελικά την διαμαρτυρία ενάντια στο 2ο gay parade ούτε ως διαφήμιση (ενημερώνοντας τους τηλεθεατές για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας), ούτε προβάλλοντας την (μετά την διεξαγωγή της).

Τώρα διαβάζουμε σε Ορθόδοξα Ιστολόγια ότι τα κρούσματα λογοκρισίας της 4Ε κάθε φορά που διατυπώνεται αντιΟικουμενιστικός λόγος εντείνονται και γίνονται και απροκάλυπτα.


Τα παραθέτουμε (τα διαβάσαμε εδώ):

"... τότε παραδώσουσιν ὑμᾶς εἰς θλῖψιν καὶ ἀποκτενοῦσιν ὑμᾶς,(...) καὶ τότε σκανδαλισθήσονται πολλοὶ   (...) ὥστε πλανῆσαι, εἰ δυνατόν, καὶ τοὺς ἐκλεκτούς.(Κατά Ματθαίον, κεφ 24)

 Δυστυχώς μία ακόμη φορά το αξιόλογο τηλεοπτικό κανάλι 4Ε εσκεμμένα λογοκρίνει ομιλίες.



Περίπτωση 1η:
Θυμίζουμε ότι αυτό είχε συμβεί και σε εκδήλωση (24/8/2013) στη Φλώρινα προς τιμήν του μακαριστού Επισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη. Εκεί αν και υπήρξαν αντιδράσεις από το ακροατήριο όταν ο μητροπολίτης Προικονήσσου Ιωσήφ, ισχυρίστηκε ότι τάχα είχε ζητήσει συγνώμη ο π.Αυγουστίνος από το Φανάρι για την διακοπή του μνημοσύνου του Πατριάρχη (διαβάστε σχετικά εδώ), στο βίντεο του 4Ε, οι αντιδράσεις του ακροατηρίου "εξαφανίστηκαν"!


Περίπτωση 2η:
Στην ίδια εκδήλωση (προς τιμήν του π.Αυγουστίνου), περικόπηκε η ομιλία του μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία στο σημείο που αναφερόταν στους Οικουμενιστές.

Δείτε τα 2 βίντεο για να το διαπιστώετε:

Στο 2ο βιντεακι: στο 2ο λεπτό μέχρι το 2:19 ο Γόρτυνος μιλάει για το "μοναχισμό".
Στη συνέχεια κολλάει το επίμαχο κομμάτι που είναι από 2:20 μέχρι το 3ο λεπτό όπου μιλάει για τα οικουμενιστικά κυρήγματα και συνεχίζει με το "ακουτσούρευτο ευαγγέλιο..."


Αντιθέτως, στο 1ο βιντεάκι (της 4Ε): στο 56:30 ο Γόρτυνος μιλάει για το "μοναχισμό" και συνεχίζει κατευθείαν με το "ακουτσούρευτο ευαγγέλιο"!! 
Ο λόγος του Γόρτυνος, που τους τα λέει τους οικουμενιστές για τα οικουμενιστικά κυρήγματα, έχει εξαφανιστεί από το βιντεάκι της 4Ε!! είναι προφανές ότι στο 56:43 που αλλάζει και η εικόνα έχει κοπεί κομμάτι!!!!

 (τα 2 βίντεο είδαμε εδώ)

Περίπτωση 3η:
Όπως πληροφορούμαστε, σε ομιλία του Αρχιμανδρίτη Παλαμά Καλλιπετρίτη, με θέμα Διπλός Ευαγγελισμός (για την 25η Μαρτίου), στην επίσημη εκδήλωση της Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, η ομιλία προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε λογοκριμένη σε όσες αναφορές θίγονταν οι Αιρετικοι!!!

Από την προβολή της 4Ε αφαιρέθηκε το παρακάτω αποσπάσματα, από
την προβολή της 27/3/2014:
1452. Ο Μωάμεθ αποφασίζει να λύσει την πολιορκία. Το βράδυ όμως της 12ης Δεκεμβρίου 1452, 6 μήνες πριν την πτώση, ο Ράνσινμαν αναφέρει ως ιστορική πηγή 3 τούρκους ιστορικούς που περιγράφουν ένα γεγονός: Οι Οθωμανοί στρατιώτες βλέπουν μέσα από την Κωνσταντινούπολη να εκσφενδονίζονται φωτεινές νεφέλες, κάτι σα να αναχωρούν οι ευλογίες μέσα από την πόλη. Οι Οθωμανοί αλαλάζουν: «Ο Θεός τους, τους εγκαταλείπει«! Μαρτυρίες Τούρκων Ιστορικών!!! Τι είχε γίνει εκείνο το βράδυ τη στιγμή που φωτεινές νεφέλες αναχωρούσαν για τον Ουρανό;  Εκείνη τη νύχτα έγινε ένα απεχθές συλλείτουργο μεταξύ Ορθοδόξων και Αιρετικών, Παπικών Αντιπροσώπων που έταζαν χρήματα και βοήθεια! Η Ορθόδοξη Λειτουργία συμμείχθηκε με την κακοδοξία… Κι όπως ένα γάργαρο ποτήρι νερό με μια μόνο σταγόνα ούρα βρωμίζει ολόκληρο, έτσι και στην Ορθοδοξία με μια μόνο βρωμιά ο Θεός την αποστρέφεται… Όλοι όσοι μετάλαβαν από εκείνη τη μιασμένη κοινωνία σφάχτηκαν στο χώρο της λειτουργίας μέσα στην Αγία Σοφία, όπως μαρτυρούν οι επιζήσαντες! Η Κερκόπορτα που είχε ανατεθεί  να τη φυλάξουν οι Φράγκοι, απεσταλμένοι της Ρώμης, μένει αφύλακτη, οι Ευρωπαίοι αιρετικοί φίλοι μας την έχουν εγκαταλείψει ορθάνοιχτη στα χέρια των Τούρκων! Αλήθειες πικρές που πρέπει να λέγονται… όπως πρέπει να λέμε και τον επίλογο αυτής της τραγωδίας! Όταν το 1922, 5 αιώνες μετά, κατά την επέλαση του Κεμάλ Ατατούρκ και τη σφαγή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ο πρώτος που με τηλεγράφημα συγχαίρει τον αιμοσταγή νεότουρκο για τη νίκη του εναντίον των Ελλήνων είναι ο Πάπας της Ρώμης!!! Κι εμείς κάνουμε ακόμα δουλικές υποκλίσεις μπρος στους «αγαπητούς μας αδελφούς»  και Υβριστές της Πίστης μας Αιρετικούς!

όπως αφαιρέθηκε και αυτό το απόσπασμα:
Φραγκεμένους μας θέλουν τα… παλιόπαιδα (άλλη λέξη χρησιμοποιεί ο Μακρυγιάννης – τσογλάνια) του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοί… να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας…


όπως αφαιρέθηκε και αυτό:
 Το χαρτί του πατέρα Κοσμά έβαλα και μου το εκαθαρόγραψαν. Και το εκράτησα ως Άγιον Φυλαχτόν, που λέγει μεγάλην αλήθειαν. Θα πω να μου γράψουν καλλιγραφικά και τον άλλον αθάνατον λόγον του, «τον Πάπαν να καταράσθε ως αίτιον». Θέλω να το βλέπω κοντά στα’ κονίσματά μου, διότι τελευταίως κάποιοι δικοί μας ανάξιοι λέγουν ότι αν τα φτιάξουμε με τον δικέρατον Πάπαν, θα ολιγοστέψουν οι κίντυνοι, τα βάσανα και η φτώχεια μας, τρομάρα τους.
Ολόκληρη την ομιλία και το αυθεντικό βίντεο μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε εδώ.



Θυμίζουμε ακόμη ότι η 4Ε αρνήθηκε να στηρίξει την εκδήλωση διαμαρτυρίας των Ορθοδόξων σωματείων της Θεσσαλονίκης ενάντια στο gay parade (Ιούνιος 2013).


Εκφράζουμε την λύπη μας που ένας τόσο σοβαρός εκκλησιαστικός σταθμός καταφεύγει σε τέτοιες πρακτικές. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η αδελφότητα Λυδία άλλαξε τόσο ριζικά για να στηρίζουν τους Οικουμενιστές. Σε ποιες λοιπόν πιέσεις υποκύπτουν; 


Νεότερη Ενημέρωση:
Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας του οσιολογιοτάτου καθηγουμένου της Ι. Μονής ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΠΕΤΡΑΣ, Αρχιμ. Παλαμά Καλλιπετρίτη, προς την 4Ε. Επειδή μεγάλος αριθμός ατόμων διαμαρτυρήθηκαν για την λογοκρισία της ομιλίας του στο ΡαδιοΤηλεοπτικό Σταθμό 4Ε και καθώς η απάντηση δια τηλεφώνου στους ακροατές ήταν ότι "τους ζήτησε ο ίδιος να αφαιρεθούν τα επίμαχα σημεία"(!) παραθέτουμε στους αγαπητούς φίλους της ιστοσελίδας μας την επιστολή του προς το Σταθμό με την οποία εκφράζει τη θλίψη του για όσα συνέβησαν.

Επιστολή διαμαρτυρίας του οσιολογιοτάτου καθηγουμένου της Ι. Μονής ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΠΕΤΡΑΣ,  Αρχιμ. Παλαμά Καλλιπετρίτη,

προς την 4Ε
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ
ΘΕΟΤΟΚΟΥ  ΚΑΛΛΙΠΕΤΡΑΣ
Ράχη Βεροίας Τ.Θ.  4 – Τ.Κ. 59100
τηλ. 6977246785
————————————–
Ιερά Μονή, 28η Μαρτίου 2014
Προς: Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός 4Ε
Ελευθερίας 15, Αμπελόκηποι
56123, Θεσσαλονίκη
Αξιότιμες υπεύθυνες του Ρ/Τ σταθμού 4Ε,
Μεταξύ του Σταθμού σας, της Ι.Μονής Καλλίπετρας και εμού προσωπικώς έχουν παρέλθει πολλά έτη συνεργασίας. Γνωρίζετε τον απόλυτο σεβασμό μας στην προσφορά σας στο χώρο της Ορθοδοξίας. Εκτιμούμε και σεβόμαστε τον κόπο της αφιέρωσης και αγνότητας που ασκείστε, διαβιούσες σ” ένα φροντιστήριο ψυχών αξιοζήλευτο.
Εντούτοις, στην επιστολή μας αυτή, σας καταθέτουμε την βαθύτατη θλίψη μας και τον σκανδαλισμό μας για την λογοκρισία της ομιλίας μας στην εκδήλωση «Διπλός  Ευαγγελισμός» (25/3/2014, Βέροια, Παύλειο Πολιτ.Ίδρυμα, ώρα 20:00), την οποία, κατόπιν εντολής της Ι.Μητροπόλεως Βεροίας, εκφώνησα. Στη μαγνητοσκοπημένη εκδήλωση που μεταδόθηκε (27/3/2014, ώρα 21:00) έχουν διαγραφεί μόνον  3 παράγραφοι της ομιλίας μου: μία εκ του ανεπανάληπτου βυζαντινολόγου Στήβεν Ράνσιμαν και δύο από τα απομνημονεύματα του ενδόξου στρατηγού Μακρυγάννη. Τα εν λόγω χωρία αποδίδουν τις πτώσεις του Ορθοδόξου Έθνους μας στην προδοσία της Πίστης και είναι απολύτως σύμφωνα μετά αρίστων Θεολόγων όπως του Αρχιμ.Αθανασίου Μυτιλιναίου, πρωτ.Γεωργίου Μεταληνού, πρωτ. Θεοδώρου Ζήση, πρωτ.Ιωάννου Ρωμανίδη, Αγιορειτών Πατέρων και πλήθους άλλων.
Εάν οι θέσεις που μετέφερα στην ομιλία μου δε σας βρίσκουν σύμφωνες, δεοντολογικά θα έπρεπε να μην τις μεταδώσετε καθόλου, παρά να κατασκευαστεί μια ομιλία παραποιημένη. Ουδέποτε επιθύμησα ή ζήτησα από συνεργάτιδά σας κάτι τέτοιο.
Άλλωστε η εκδήλωση μεταδόθηκε απ” ευθείας από το Ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεως Βεροίας αλλά και την παρακολούθησε ζωντανά πλήθος κόσμου. Θεωρήθηκε επιτυχημένη ομιλία διότι δεχτήκαμε πολλά συγχαρητήρια. Μας ζήτησαν άδεια δημοσίευσης σε διαδικτυακούς χώρους. Και όσοι την παρακολούθησαν με προσοχή έλαβαν μεγίστη απογοήτευση όταν κατά την αναμετάδοση του καναλιού σας είχαν αφαιρεθεί οι επισημάνσεις που θίγουν τους αιρετικούς μόνον!
Ειλικρινώς πολύς κόσμος επικοινώνησε μαζί μου και εξέφρασε το παράπονο του: «Γιατί; Τι έχει να φοβηθεί ένας όμιλος παρθένων που άφησαν τα πάντα για τον Χριστό; Πού είναι η αγωνιστική διάθεση (που μας ενέπνεε όλους), του σεβαστού οσίου γέροντός σας π. Θεοφίλου;» Εμείς μέχρι χθες δε μπορούσαμε να αμφιβάλουμε ότι αγωνιάτε για την Αλήθεια, για τη μετάδοση του Αληθινού Θείου Λόγου και σεβόμασταν όλη την προσπάθεια και το μόχθο σας. Μα τι βάσκανος λογισμός ενόχλησε κάποια αδελφή και παραποίησε την ομιλία (έτσι ώστε να αποκρυβούν τα προς παραδειγματισμό και σωτηρία), τη στιγμή που ο ίδιος λάβαινα την ευθύνη των λεγομένων μου και το όνομά μου εμφανίζονταν στην οθόνη;
Θεωρώ ότι ήταν μια πραγματικά μέλαινα σελίδα στον επαγγελματισμό της τηλεψίας, μια μέθοδος που χρησιμοποιείται κατά κόρον μόνον στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, απαράδεκτη για την ελευθερία του χριστιανισμού. Ατυχές δείγμα! Εύχομαι το τελευταίο σφάλμα, αν και φημολογούνται κι άλλες παρόμοιες ενέργειες όπως σε περίπτωση Μητροπολίτου καθηγητού Πανεπιστημίου και εγκρίτου Θεολόγου…
Ταπεινώς και φιλαδέλφως προτρέπομε την αγάπη σας, ο τόσος αγώνας σας να μην αμαυρώνεται από τέτοιες προσπάθειες που προφανώς δε θα βρίσκουν όλη την αδελφότητα σύμφωνη! Από τουδε και στο εξής θα χαιρόμαστε να σας παρακολουθούμε στα ύψη των αρετών σας και της πνευματικής καθαρότητας σας, της παρρησίας και της υγιούς αγωνιστικότητας!
 Επί τούτοις, ευχόμαστε ευλογημένο Μεγαλοβδόμαδο
και συνπανηγυρισμό μετά του Αναστάντος
εν τη ημέρα τη λαμπροφόρω του Κυρίου!
 Αρχιμ. Παλαμάς,
Ηγούμενος Ιεράς Μονής Θεοτόκου Καλλίπετρας

Πηγή επιστολής, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: