Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Μητροπολίτες και μοναχοί, κομπάρσοι σε ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ και σε ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ. Συνεχιζόμενη κατρακύλα...

Περιστατικό 1ο: Μητροπολίτης υποδέχεται τον Ηλία Ψινάκη


Χθες, 20/3/2014, ο Ηλίας Ψινάκης, γνωστός της showbiz, που με το στυλ του παραπέμπει προκλητικά σε gay, έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη Κηφισίας Κύριλλο ως υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Μαραθώνα. Όπως βλέπετε ο μητροπολίτης τον υποδέχθηκε στα σκαλιά και μπροστά στις κάμερες, όλο χαμόγελο.

Φυσικά η εκκλησία δέχεται κάθε άνθρωπο, όσο αμαρτωλός κι αν είναι. Η εκκλησία πράγματι περιμένει τον άσωτο όπως ο στοργικός πατέρας της παραβολής, αλλά ΔΕΝ "ερωτοτροπεί" με τον άσωτο, πολύ περισσότερο, μπροστά στα κανάλια.
Δυστυχώς ο μητροπολίτης Κηφισίας αντί να νουθετήσει πνευματικά ως Ποιμένας, προβάλλεται στα πρωϊνάδικα και στις εκπομπές lifestyle ανάμεσα σε άλλα κουτσομπολιά "ως μασκότ" στην πολιτική φαρσοκωμωδία τους. Όλα αυτά εν μέσω τεσσαρακοστής που είναι πένθιμη περίοδος της εκκλησίας, περίοδος νίψις, εγρήγορσης, και προετοιμασίας για το Πάσχα..


Περιστατικό 2ο: Μετά τον Σαμαρά, ανακαλύπτει -προεκλογικά- το Άγιο Όρος και ο ΣΥΡΙΖΑ!

To εκλογικό κερδοσκοπικό παιχνίδι με την Ορθοδοξία αρχίζει να παίρνει ιλαροτραγικές διαστάσεις και να γίνεται αφόρητο.
Πλέον έχει γίνει καθεστώς να «προσκυνούν» και «υμνούν» το Άγιον Όρος πρωθυπουργοί και πολιτικοί που έχουν πουλήσει την ψυχή τους στο «διάβολο».

Ο ΓΑΠ παλιότερα,
ο Σαμαράς πρόσφατα (δείτε εδώ),
δώσανε τελετουργικά σώου στο ΄Αγιον Όρος.

Οι εκτελεστές «συμβολαίων θανάτου» των μαφιόζων του χρήματος, τόσο αμετανόητοι και ποτισμένοι με δωσιλογισμό που εμφανίζουν τον όλεθρο που έσπειραν και σπέρνουν, σαν καρπό «σωτηρίας»,
τρέχουν στο Άγιον Όρος να διαλαλήσουν την «πίστη» τους, να την κάνουν και πολιτικό θέαμα, εκλογική κερδοσκοπία…


ΚΑΘΕ πολιτικός έμπορας κερδοσκοπεί στο θρησκευτικό φρόνημα, ιδιαίτερα παραμονές εκλογών…
Τη συνταγή, όπως ήδη έχουμε γράψει, την εφαρμόζει με επιτυχία και ο «αριστερός» αρχηγός της Αντιπολίτευσης, ο Τσίπρας. Και αυτός «ασπάζεται» τις κορυφές.



Αυτό, όμως, που είναι ακόμα πιο ανυπόφορο και υποκριτικό είναι η ίδια η στάση των γραφειοκρατικών κορυφών της Εκκλησίας. Η στάση των «διαχειριστών» της Ορθοδοξίας. Πολλοί, λοιπόν, από αυτούς τους «διαχειριστές» αποδέχονται να γίνουν το «εμπόρευμα» των πολιτικών εμπόρων.
Ανοίγουν έτσι τους «άμβωνες» στα εκλογικά σώου των ψευτών και υποκριτών της πολιτικής εμπορίας: Από το Άγιο Όρος και τους εναγκαλισμούς μέχρι τα έντυπα…
(απόσπασμα από ΡΕΣΑΛΤΟ)


Τελευταίο κρούσμα, η συνέντευξη του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου (20/3/2014) στο «Αγιορείτικο Βήμα» (συγκεκριμένα στον Δ/ντή  του Αγιορίτικου βήματος- πρώην δημοσιογράφο του Mega, Γιώργο Θεοχάρη)

Προηγήθηκε η επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑίων στο Άγιο Όρος (δείτε εδώ)
αλλά και επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιστασίας του Αγίου Όρους (!) στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στον ίδιο τον κ.Τσίπρα !! (δείτε εδώ).
Μπορεί ο λαός να πεινάει αλλά το "εμπόριο" με το Άγιο Όρος.. ανθεί.

Παράδειγμα 3ο: Οι μοναχές της Μονής Αγ.Θέκλας στην Συρία

Δυστυχώς η κατρακύλα και η συνδιαλλαγή δεν περιορίζεται μόνον εντός συνόρων.

Πρόσφατα είχαμε την απελευθέρωση των μοναχών του μοναστηριού της Αγ.Θέκλας μετά από πολύμηνη ομηρία τους -για την ακρίβεια έγινε ανταλλαγή με γυναίκες και παιδιά φανατικών Ισλαμιστών. Aνάμεσα στις 13 γυναίκες τρομοκράτες που αντηλλάχθησαν on line, βρισκόταν και η γυναίκα του αρχηγού της Αλ Κάιντα στο Ιράκ η οποία είχε συλληφθεί στη Δαμασκό ζωσμένη με εκρηκτικά.

Μόλις απελευθερώθηκαν, αντί οι μοναχές να δοξάζουν τον Θεό που σώθηκαν από τους Ισλαμιστές,
α) τις βλέπουμε να απευθύνουν δέηση παρουσία καθολικών ιερωμένων και Καθολικών μοναχών:
 
 (τις φωτογραφίες είδαμε εδώ)
β) στις δηλώσεις τους οι μοναχές -μετά την απελευθέρωσή τους μίλησαν με τα καλύτερα λόγια  για τους απαγωγείς τους. Πως είναι δυνατόν η ηγουμένη Πελαγία να ξέχασε τόσο εύκολα τους κανιβαλισμούς των Ισλαμιστών, τις ξεριζωμένες καρδιές, τους υποχρεωτικούς εξισλαμισμούς, τις δεκάδες εκτελέσεις αμάχων. Μάλιστα όπως διαβάζουμε, η ηγουμένη ισχυρίστηκε ότι οι ίδιες έβγαλαν τα σταυρουδάκια τους και δεν υποχρεώθηκαν να το κάνουν .. Διαβάστε αναλυτικά το καταγγελτικό κείμενο εδώ.


Επίλογος
Αν και απλοί πιστοί, αισθανόμαστε την ευθύνη να απευθυνθούμε σε κάποιους που ηγούνται στην Ορθόδοξη εκκλησία, είτε είναι μητροπολίτες είτε μοναχοί και μοναχές (ευτυχώς υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις)
και να τους θυμίσουμε  
ότι στην μακρόχρονη Ιστορία της Ορθοδοξίας, οι πιστοί δεν έσκυψαν ποτέ το κεφάλι τους ούτε σε αυτοκράτορες (σήμερα πολιτικούς-Νέα Τάξη) ούτε σε αλλόθρησκους (Ισλαμιστές-Οικουμενιστές).

Έσκυβαν το κεφάλι τους ΜΟΝΟΝ στο δήμιο τους, για να απαγχονιστούν, για να αποκεφαλιστούν, για να μαρτυρήσουν.

Έτσι προέκυψαν οι μάρτυρες και οι νεομάρτυρες και οι εθνομάρτυρες της Ορθόδοξης πίστης και της πατρίδας μας.
Αυτοί δεν έβγαζαν το σταυρό τους, αυτοί δεν καλόπιαναν τους αυτοκράτορες, αυτοί δεν ήξεραν ούτε από εμπόριο, ούτε από συνδιαλλαγές.

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Απαγχονίστηκε γιατί μιλούσε για Χριστό και Ελλάδα

νεομάρτυρας ''Άγιος Γεώργιος, ο εξ Ιωαννίνων''


Νεομάρτυρας Μιχαήλ Μαυρουδής. Οδηγήθηκε στην πυρά. Μαρτύρησε στην Θεσσαλονίκη (έξω από τον ναό της Υπαπαντής, κοντά στην Καμάρα)



Αντίστοιχες παλαιότερες αναρτήσεις μας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: