Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η "ελληνική" δικαιοσύνη δικάζει Βορειοηπειρώτισσα επειδή δήλωσε "ψευδώς" Ελληνίδα!


Στο δικαστήριο Αγρινίου θα οδηγηθεί η 69χρονη Αθηνά Χαϊδη, το γένος Βίτου, από τον Άγιο Βασίλειο (φωτογραφία) της Επαρχίας Λουκόβου των Αγίων Σαράντα, με την κατηγορία της ψευδούς δήλωσης εθνικότητας.

Η κυρία Αθηνά η οποία γεννήθηκε στις 9 Μαΐου 1945, είδε πριν λίγες μέρες να της αφαιρείται το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς, επειδή η αρμόδια υπηρεσία διαπίστωσε ότι δεν έχει ελληνική εθνικότητα! 

Για τους Ελλαδίτες γραφειοκράτες προφανώς δεν είχαν ιδιαίτερη σημασία ούτε το όνομα της, ούτε τα ονόματα των αδερφών της Ηρακλή, Οδυσσέα, Θεμιστοκλή και Καλλιρρόη, ούτε το όνομα και η ιστορία του χωριού καταγωγής της.

Έτσι στις 2 Μαΐου, επτά ημέρες πριν τα γενέθλια της, η κα Αθηνά Χαϊδη, γιαγιά του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Αθηναίων με τον συνδυασμό του
Ηλία Κασιδιάρη Θωμά Χαϊδη, θα κληθεί να απολογηθεί στο δικαστήριο Αγρινίου. Δεν της έφτανε η αγωνία που έζησε πέρσι ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο με την ολοήμερη κράτηση του γιου της Ρομπέρτο και του εγγονού της Θωμά από τις αλβανικές Αρχές, τώρα θα ταλαιπωρείται και από την ελληνική Δικαιοσύνη, αναγκασμένη να έρθει στο Αγρίνιο από το Λούκοβο.

 
Βέβαια μην ξεχνάμε ότι ελληνικής ταυτότητας δικαιούνται και με το "παραπάνω" όσοι κατάγονται από τη Σκόδρα, την Τροπόγια, τη Σομαλία ή το Μπαγκλαντές αλλά όσοι έχουν καταγωγή από τη Βόρειο Ήπειρο και τυγχάνει να είναι και συγγενείς δηλωμένων Ελληνόψυχων εθνικιστών τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.     
Αύγουστος 2013: ο εγγονός της Αθηνάς Χαϊδη, καταθέτει στεφάνι στον τάφο του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρα
Ας ελπίσουμε ότι η περιπέτεια της αυτή θα έχει αίσια κατάληξη.
ΣΧΟΛΙΟ: 
Μπορεί να διαφωνούμε ως αισθητική επιλογή με το ξυρισμένο κεφάλι του εγγονού της -που δεν παραπέμπει σε Ελληνικά πρότυπα- αλλά κάποιοι Κυβερνητικοί ιθύνοντες πρέπει να μάθουν να σέβονται τουλάχιστον τους γέροντες της Βορείου Ηπείρου. Αρκετά υπέφεραν τον καιρό του Ενβέρ Χότζα και του Ραμίζ Αλία. Φτάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: